Amazing Spider-Man 61

 2014.01.22. 16:23

01.jpg


















Eredeti cím:
What a Tangled Web We Weave...!
Magyar cím: Milyen kusza hálót szövünk...!
Megjelenés: 1968 június

Érdekes cím, izgalmas borító: Gwen és apja úgy látszik nagy veszélybe fog kerülni. De akkor kezdjük is.

Miközben Peter még mindig próbálja győzködni magát, hogy jól döntött a fotó leadásával, Gwen szembesíti apját az újságcikkel. Mr. Stacy homályosan emlékszik a dologra, így rájönnek, hogy valakinek az irányítása alatt áll. Mr. Stacy el akar rejtőzni, amíg rendbe nem jön, Gwen pedig megfogadja, hogy az apja mellett marad.

02.jpg

Hősünk aggódik Stacyék miatt, így pókruhában elmegy meglátogatni őket, de a házukba éppen három rosszfiú tör be. Egy rövid és kiegyenlítetlen küzdelem után rájön, hogy a bandatagok is agymosottak, így belőlük nem fogja kiszedni, hol van a vezér.

03.jpg

Egy régi ismerőst is köszönthetünk ebben a részben: Norman Osbornt, akinek egyre gyakrabban jár az eszében a Zöld Manó, de nem tudja, hogy miért. Egy hívása érkezik, hogy egy engedély nélküli berendezés érkezett a laborjába. Odaérkezve felelősségre vonja Dr. Winklert, aki megnyugtatja, hogy nagy szükségük van a gépre.

04.jpg

Miután Osborn elmegy, tudjuk meg, mi is volt ez a közjáték: a Vezér ide szállíttatta a gépet a klubból, hogy ne találják meg. Kiadja a parancsot embereinek, hogy kapják el az öreget és Parkert. A rosszfiúk hamarosan el is fogják Stacyéket a reptéren, miközben Pókember a klub helyén próbál nyomokat keresni.

05.jpg

Talál is egy gépmaradványt, amire az Osborn művek felirat van vésve, így a helyszínre siet.

06.jpg

Épp időben toppan be, mivel Stacyéket ki akarják végezni, ezért hősünk egyből a Vezérre veti magát. Ezúttal teljesen felkészülten érkezett: megszabadítja ellenfelét a sétapálcájától, a nyakkendőtűs gáz ellen pedig maszkot vett fel. Gyors és pontos ütéseivel hamarosan le is teríti a Vezért.

07.jpg

Ekkor azonban egy váratlan vendég érkezik: Osborn kíváncsi volt, mi folyik a laborjában, így bekukkantott. Látva, hogy Winkler fegyvert fog Stacyékre, nekiront. A pisztoly elsül a meglepett doktor kezében, ami eltalálja az agymosó gépet.

08.jpg

A robbanástól meglazul a savval teli kondért kábele, ami épp Stacyék felett van. Gyors reflexeinek köszönhetően sikerül megmentenie őket, mielőtt az szétlapítaná őket.

09.jpg

A Vezér után ered, aki a füstöt kihasználva lelécelt, így hősünk már csak a távolodó helikoptert látja.

10.jpg

Megérkezik a rendőrség is, Osborn tisztázza Stacyt, aki közben rendbe jött az agymosó gép megsemmisülésével, Gwen pedig hősként tekint Pókemberre.

Minden jó, ha a vége jó. Vagy nem? A Vezér elmenekült, valószínűleg hamarosan új eszközöket vet be hősünk ellen. Gwen most már apjával együtt hisz Pókemberben, de vajon a lány szóba fog-e állni Peterrel ezek után? És itt van Osborne, akinek a robbanástól nagy fejfájása lett. Talán ez elmulasztja az emlékkiesését és hamarosan a Zöld manót is újra látjuk? Lesznek még itt izgalmak.

Címkék: vezér norman osborn

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr565775325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása