Amazing Spider-Man 44

 2011.02.18. 10:57

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Eredeti cím:
Where Crawls the Lizard!
Magyar cím: Itt mászik a Gyík!
Megjelenés: 1967 január

Dr. Connors egyre sűrűbben tűnt fel a Pókember füzetekben, így sejthető volt, hogy előbb utóbb a Gyík is visszatér. Ez a pillanat most érkezett el. A borító az előző számhoz hasonlóan egyszerű, az egyetlen felirattal szinte üresnek tűnik.

Egy vasútállomáson kezdünk, ahol Peter kíséri nagynénjét a vonathoz, mivel May néni nyaralni indul az orvosa utasítására. Minő véletlen, hogy ugyanezen az állomáson várja Dr. Connors is a feleségét és fiát, akik ma érkeznek látogatóba hozzá Floridából. Viszont van egy kis gond, mivel a doktor furán kezdi érezni magát, és a karja hirtelen zölddé változik.

Mielőtt még valakiben kárt tenne, gyors berohan az egyik alagútba, ahol teljesen átváltozik a Gyíkká!

Peter, miután felrakta May nénit a vonatra, észreveszi Connors feleségét, aki nagyon elkeseredett képet vág. Mivel őt nem ismeri, így átöltözik Pókembernek, hogy beszélhessen vele. Elmondja, hogy látta a férjét berohanni az alagútba és fél, hogy megint átváltozott. Hősünk utánaered, de nem találja a Gyíkot, így elhatározza, hogy megvárja, míg valahol újra felbukkan. Peter az eső elől egy kávézóba menekül, ahol épp osztálytársai is bandáznak, így leül közéjük. Gwen felajánlja neki, hogy tanuljanak együtt, Flash pedig elmeséli, hogy besorozták. A többiek viccelődnek is, hogy majd Parkert veszik be helyette a focicsapatba. Ekkor toppan be Mary Jane is, akitől mindenkinek eláll a lélegzete, de főként attól, hogy ismeri Petert.

A fiú bemutatja őt a többieknek és észreveszi, hogy Gwen féltékeny lett. MJ egy koncertre hívja Petert, így le is lécelnek.
Eközben a Gyík régi tervét akarja folytatni, mégpedig hogy visszamegy Floridába és hüllőkkel népesíti be a Földet. Persze előbb elintézi Pókembert, nehogy megint keresztbe tegyen neki. Ezt pedig úgy képzeli, hogy kirámol egy ékszerboltot, ami egy irodaház sokadik emeletén van, így biztos a falmászót fogják gyanúsítani a rablással (ki mást).

Persze a rendőrség is egyből erre a követeztetésre jut, sőt a Hírharsona is egyből megírja az esetet. Peter az újságot olvasva egyből sejti, hogy a Gyík volt a tettes, így elindul felkutatni őt. Hamarosan rá is talál és gondolkodás nélkül rátámad. A gyíkember ugyanolyan erős, mint volt, és a bőre is elképesztően kemény, így Pókembernek valami cselt kell kitalálnia, hogy legyőzze. Megpróbálja észérvekkel meggyőzni, hogy ő Dr. Connors és családja van, de a Gyík csak kineveti és jól falhoz vágja hősünket.

Új terv kell: elkezd menekülni, fel egy ház falán, a hüllő meg utána. A csel beválik, az utcán összegyűlt emberek meglátják a gyíkembert és rájönnek, hogy ő volt a rabló, nem pedig Pókember (micsoda briliáns következtetés megint). A háztetőn folytatódik a bunyó, hősünk üti ellenfelét, ahol csak éri, viszont nem számolt annak farkával, amivel a gonosztevő lecsapja őt az épületről. Pókembert nem kell félteni, könnyedén megkapaszkodik a hálójával, viszont a Gyík se hülye, sebesen utánamászik és farkával elvágja azt.

A hirtelen ellentámadástól hősünk az utcára zuhan, ahol kicsit megrémülve veszi tudomásul, hogy a bal karját nem tudja mozgatni. Egy orvos rohan oda hozzá a tömegből és megvizsgálja a sérülést. Szerencsére csak megrándult, de azért beköti a szuperhős karját.

Mivel a gyíkember elmenekült, így Peter is hazamegy. Épp MJ hívja telefonon és meghívja a táncelőadására, de Peter kénytelen lemondani, mivel nem akar mutatkozni felkötött karral, amikor épp Pókemberrel is hasonló sérülés történt. Peter kezd megint szétcsúszni: nem elég, hogy nem tudja használni a karját, még a lakásból se mozdulhat ki. Ráadásul még MJ is lehet, hogy megharagszik rá, amiért minden ok nélkül lemondta. A fényképezőjét meg ottfelejtette a bunyó után, így most nincsenek eladható képei. Ezek tetejébe pedig a Gyík szabadon kószál és zavartalanul készülhet a világ meghódítására! Peter újra elgondolkozik azon, hogy talán jobb lenne feladnia a szuperhősködést...

Címkék: gyík

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr202670023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása