Amazing Spider-Man 22

 2011.01.12. 09:14

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Eredeti cím:
Preeeeeesenting...The Clown, And His Masters Of Menace!
Magyar cím:  Bemutatjuuuuuuk...A Bohócot, és a Veszély urait!
Megjelenés: 1965 Március

 

Akik figyelemmel követték az eddigi részeket, a címből már sejthetik, hogy újra visszatérő szereplőkkel lesz dolgunk, méghozzá a Porondmester és cirkusza fog újra feltűnni az epizódban.

Egyből a közepébe vágunk, a Porondmester és csapata frissen szabadulva a börtönből épp egy megbeszélést tart, amibe Pókember rondít bele egy hívatlan látogatással. A hipnotizőr persze tagadja, hogy valami rosszban törnék a fejüket, de hősünk mindenesetre elrejt egy jeladót a kalapjában.
A hálószövő távozásával természetesen egyből elkezdik szőni a terveket egy újabb cirkuszos trükkről, viszont a bandatagok fellázadnak és kidobják a Porondmestert, új vezetőnek pedig a Bohócot választják.

Eközben Peter épp Bettyvel készül randevúzni, ennek keretében meglátogatják a Jameson által szervezett festménykiállítást. Milyen véletlen, hogy a cirkuszosok is pont ezt a helyet nézték ki, hogy a festményeket ellopják. A Bohóc egykerekűjén trükközve elvonja a látogatók figyelmét, miközben a többiek felpakolják a képeket.

Persze a szemfüles Jameson ezt észreveszi, de szerencsétlenségére a fémfejű Ágyúgolyó lefejeli, amitől eszméletét veszti. Peter nem tudja megkockáztatni, hogy Pókembernek öltözzön, így kénytelen megvárni a rendőrséget. Azonban miután hazakísérte Bettyt, rögtön átvedlik és a jeladó segítségével a Porondmester után ered. Tőle megtudja, hogy kidobták a csapatból, így rossz nyomon jár, viszont a hipnotizőr kalap segítségével kiszedi belőle a rejtekhelyüket.
A cirkusz raktárában a banda első sikerét ünnepli és ezen apropóból új nevet választanak maguknak. Ők lesznek a Veszély urai! A vigadalom azonban rövid életű, mert betoppan a hálószövő és megkezdődik a verekedés. Az ellenfelek nem valami erősek, viszont sokan vannak, de hősünk így is könnyedén elbánik velük.

Kivéve egy taggal, Piton hercegnővel, akit nem akar megütni. A nő ügyesen lefogja Pókembert, akit a bandatagok körbevesznek és gyorsan legyűrnek.
Eközben a Porondmester kiszabadul a hipnózis alől és elhatározza, hogy ellopja a festményeket volt csapatától és maga adja el őket, így bosszulva meg, amiért kidobták.
A raktárban tovább folyik a küzdelem, hősünk könnyedén üti ki egyenként ellenfeleit, majd a menekülő Piton hercegnő után ered, aki megpróbálja rávenni, hogy szövetkezzenek.

Miután Peter ebbe nem megy bele, a hercegnő belöki őt a kigyója vermébe, ami egy ember nagyságú piton. Hősünk fürgébbnek bizonyul az állatnál, így könnydén összecsomózza.

Közben megérkezik a Porondmester és megszerzi a festményeket. Azonban azzal nem számolt, hogy a rendőrség figyeltette őt, így most nyomra vezette őket. Peter a háttérből figyeli, ahogy a bűnözőket elszállítják, közben még elkattint pár fotót is.
Jameson felébredve az ájulásból úgy köszöni meg Bettynek, amiért végig mellette volt, hogy jól leszidja, amiért nem dolgozott. Rossz kedvén Peter változtat egy kicsit, mikor átnyújtja neki a címlapfotós képeket a Veszély urairól. Minden jó, ha a vége jó - azaz mégsem annyira, hiszen Peter jó későn ér haza és nem szólt erről May néninek, aki alaposan leszidja emiatt. Nehéz a hősök élete.

Elég korrekt részt olvashattunk, volt benne minden ami kell, belviszály, több fős verekedés, poénok. Láthattuk, hogy viselkedik Peter, amikor egy női ellenféllel kerül szembe. Vajon legközelebb hogyan reagálna egy veszélyesebb helyzetben? Lehet, hogy nemsokára megtudjuk.

Címkék: porondmester veszély urai

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr352578200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darkwhite 2016.02.09. 12:32:43

Hello
nem lenen kedved leinni az egyes számokhoz fordítást?, mert én szeretném kipótolni a hiányzó pókembereket.
süti beállítások módosítása