Amazing Spider-Man 17

 2010.11.18. 13:11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Eredeti cím:
The Return of the Green Goblin!
Magyar cím: A Zöld manó visszatér!
Megjelenés: 1964 Október


Folytatjuk az egy visszatérő / egy vendégszereplő sorozatunkat, hisz két rész után visszatér a Zöld manó, és kapunk mellé egy kis Fáklyát is.

A nyitóképeken éppen a Zöld manó teszteli új fegyverarzenálját egy Pókember bábun. Repülő seprűjét lecserélte egy denevér alakú siklóra, szikrákat lő ki ujjaiból és még jó pár új trükk van a tarsolyában.

Már csak a hálószövőt kellene megtalálnia, hogy ki is próbálhassa rajta  csodafegyvereit. Kívánsága hamarosan teljesül is, hisz a suliban Flash Thompson épp egy Pókember rajongói klubot szervez - még újsághirdetést is feladnak, mely szerint a rendezvényen Pókember is megjelenik. Hősünk közben egy bankrablást fülelne le, amiről kiderül, hogy csak egy filmforgatás, így nevetség tárgyává teszi magát az emberek előtt.

Persze JJJ is kap az alkalmon és megírja az újságban ezt a bakit. Peter rájön, hogy csak úgy nyerhetné vissza az emberek elismerését, ha elmegy a rajongói klubba. Persze a Zöld manó is erre számít, így amikor hősünk megjelenik ő is azonnal színre lép és megkezdődik a bunyó, amiről a közönség azt hiszi, hogy csak a műsor része.

A Zöld manó bemutatja új játékszereit, de igazából Peternek nem ez a legnagyobb gondja, hanem az, hogy a közönségből többen is hiányolják civil énjét a partiról. Közben három tolvaj arra készül, hogy a klub széfjét kirámolják, amire a közönségben ülő Johhny Storm figyelmes lesz, így átvedlik Fáklyává. A Zöld manó viszont azt hiszi, hogy ő is ellene van, így neki is bemutat pár fegyvert a készletéből.

Nem is kell több Pókembernek, hogy egy pillanatra eltűnjön a színről és Peterként megjelenjen a közönségben. Fáklya már nehezen bírja Zöld manó mocskos kis trükkjeit, így hősünk újra beleveti magát a csetepatéba. Ekkor azonban véletlen meghall egy telefonbeszélgetést, melyben Petert keresik, mivel a nagynénje szívrohamot kapott. Gondolkodás nélkül lelép a helyszínről, hogy a kórházba siessen a közönség nagy meglepődésére. Pókember nélkül a Zöld manó is kereket old, mivel nem a Fáklyát akarta legyőzni. Szerencsére May néninek nincs nagy baja, viszont a közvélemény ismét Pókember ellen fordul, az újság is megírja, hogy Pókember milyen gyáva, amiért elmenekült. Emiatt a rajongótábor is megszűnik, egyedül Flash hisz még mindig benne (aki közben Peter legnagyobb ellensége). Ráadásul Betty is megharagszik rá, amiért nem hívta el őt a klubba, miközben ő ott volt. Peter otthon az üres lakásban mérgesen vágja falhoz a pókruhát, amiért egyre rosszabbra fordulnak a dolgok vele.



Elég jó rész volt, nem is a Zöld manó, vagy a Fáklya miatt, hanem inkább a háttérben történt eseményekért. Ahogy egyre csökken hősünk renoméja Pókemberként, ahogy elfordulnak tőle az emberek Peterként. Ennek tetejére még jön May néni újabb betegsége is - vajon mi húzza ki majd Petert ebből az elkeseredésből?

Címkék: fáklya zöld manó

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr62457030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shikaritr 2010.11.18. 19:24:56

Királyak a bejegyzések:D
És a tesztek is jók,tetszik ahogy a borítót is elemzed.
Várom a kövi elemzést,és sok sikert hozzá remélem végigcsinálod:D

Squall_ 2010.11.24. 10:29:00

Köszi! ;)
Én is remélem :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.05.23. 14:06:18

Most találtam rá az oldalra, sajnálom, hogy megszűnt, de valami marha jó az elgondolás, maga a leírás, ahogy tálalod, és megjegyzéseket teszel, majd a végső következtetés. Igazából el akartam én is olvasni legalább az első 38-at, vagy az első 100-at, de így talán még királyabb.

Igazán sajnálom, hogy idővel abbahagytad, de remélem még újrakezded egyszer. Együltő helyemben elolvastam az első 16-ot.

Egyedül az a bajom hogy túl kicsik a képek amiket beteszel, és nem lehet őket elolvasni, ha rákattintunk akkor meg nem nőnek meg :/

Squall_ 2014.05.30. 14:57:33

@scal:
Nem hagytam abba, csak nagyon kevés időm van rá, sajnos. De megígértem, hogy elolvasom az összeset :D
süti beállítások módosítása