Amazing Spider-Man 57

 2014.01.14. 16:21

cover.jpg




















Eredeti cím:
The Coming of Ka-Zar!
Magyar cím: Ka-Zar eljövetele!
Megjelenés: 1968 február

Hosszas, izgatott várakozás után végre megtudjuk, hogy alakul Peter sorsa. Legutóbb ott hagytuk abba, hogy hősünk elvesztette memóriáját, de szerencsére volt annyi esze, hogy rájöjjön, hogy ő nem gonosztevő, így megszabadult Dr. Oktopusz kellemetlen társaságától. Vajon visszanyeri az emlékeit ebben a részben? És ki lehet az a Ka-Zar, aki a borítón egy vadállat társaságában Pókemberre ront?
Az alkotók persze biztosak magukban, mivel már itt hirdetik, hogy akár szeretjük, akár utáljuk majd ezt a részt, elfelejteni semmikép se fogjuk!

Hősünk miközben személyazonossága kiderítésén töri a fejét, kosztot és kvártélyt keres magának. Mielőtt nyugovóra térne egy vonatállomáson, még befalatozik egy erkélyen tartott partiról csent szendviccsel.

01.jpg

Eközben persze May néni halálra aggódja magát, hogy több napja nem hallott unokaöccse felől, így ájultan roskad össze.

02.jpg

Helyszínt váltunk, imént érkezett repülővel egy fura öltönyös fazon, aki egy kardfogú tigrist vezet pórázon és riporterek állják körül. Megtudjuk, hogy ő Lord Plunder, aki magát Ka-Zarnak, az őserdő urának nevezi, és hogy hatalmas vagyonhoz jutott, miután egész életét a dzsungelben töltötte.

03.jpg

Jameson kapva kap az alkalmon és fel is keresi a hotelszobájában, hogy rábeszélje, segítsen neki megszabadulni Pókembertől. Miután Jameson jól telebeszéli a fejét, el is indul, hogy levadássza a hálószövőt.

06.jpg

Ezalatt Peterért nemcsak a nénikéje aggódik, hanem barátja és szobatársa Harry Osborn is, aki nyomok után kutatva átnézi a fiú szobáját. Az ágya alatt talál is egy pók-nyomkövetőt, amiből arra következtet, hogy Petert Pókember rabolta el!

04.jpg

Az emlegetett hőst épp egy rádióadás hangja ébreszti az állomáson, amiből megtudja, hogy eltűnt egy Peter Parker nevű ember és őt gyanúsítják. Megemlítik még azt is, hogy egy bizonyos John Jameson ezredes a védelmébe kelt, miszerint Pókember nem gonosztevő. Meglátogatja hát a híradásban szereplő férfit, hátha tud neki segíteni. Elmondja, hogy elvesztette az emlékezetét, amikor is a betoppanó Gwen ront rá, hogy engedje el Petert.

05.jpg

Hősünket fura érzés keríti hatalmába Gwen láttán, így gyors lelécel. Következő útja a Hírharsonához vezet, hátha az újságírók jobban informáltak. Természetesen Jameson irodájában köt ki, ahol a főszerkesztő kihasználandó az alkalmat beadja hősünknek, hogy ő a legnagyobb rajongója, így szeretné látni az arcát. Peter már épp venné le a maszkját, amikor az ablakon bevágódik Ka-Zar.

07.jpg

Jameson átkozza az eget, amiért megint keresztülhúzták a számításait, miközben a ház oldalában elkezdődik a bunyó.

08.jpg

Eleinte Pókember van erőfölényben, de szomorúan konstatálja, hogy elfogyott a hálója, így inkább menekülőre fogja, amit a vadember nem hagy annyiban.

09.jpg

Hamarosan leverekedik magukat a parkba, ahol kellemetlen meglepetésként megjelenik Zabu, a kardfogú tigris is, ami belöki hősünket a tóba.

10.jpg

Miután jó ideig nem bukkan fel, Ka-Zar lemerül érte és felhozza az ájult Pókembert!

11.jpg


Egyre inkább szorul a hurok hősünk körül. Nem elég, hogy nénikéje kórházban, a média őt gyanúsítja saját maga elrablásával, még le is győzi egy Tarzan/Kraven keverék vadember. Tűkön ülve várjuk a folytatást.

Címkék: ka-zar

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr525758266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása