Amazing Spider-Man 26

 2011.01.18. 15:22

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Eredeti cím:
The Man in the Crime-Master's Mask!
Magyar cím: A férfi a Bűnmester maszkja mögött!
Megjelenés: 1965 Július


A borító alapján Pókembernek ismét nem lesz könnyű dolga, hisz ketten is rászállnak. Egyikük a Zöld manó, aki egyre sűrűbben jelenik meg hősünk életében, a másik pedig egy öltönyös-maszkos férfi, aki mintha a Nagy ember utánzata lenne. Lássuk, mit tartogat számunkra ez az epizód!

Peter előző részben mindkét pókruháját elvesztette, így most az éjszaka közepén nekiindul felkutatni a házat, hogy megtudja, nagynénje hova rejtette munkaeszközét. 

Eközben szemtanúi lehetünk, ahogy egy kikötői dokknál két gyanús figura beszélget. Az egyikük nem más, mint a Zöld manó, a másik, maszkos férfi pedig Bűnmesternek nevezi magát. A vita arról folyik, hogy ezek ketten megbeszélték, hogy együtt fogják uralni az alvilágot, de a Bűnmester meggondolta magát és mégis egyedül vállalná inkább ezt a feladatot. A manónak persze ez nem tetszik, de mivel mindketten tudják a másik valódi személyazonosságát, így a gengszter megfenyegeti a jelmezest, hogy nyilvánosságra hozza, ki is ő, ha nem hagyja békén. A manó kénytelen beletörődni, de ezzel még nincs lezárva a dolog részéről.

A bűnmester elkezdi felkutatni a fejeseket, hogy tudassa velük, ő az új vezér. A nap végeztével pedig láthatjuk, ahogy Frederick Foswell lakásán átöltözik, majd álruháját alaposan elrejti a szekrényben. Ezek szerint mégsem tért jó útra, hanem újra a vezéri posztra pályázik, csak ezúttal más névvel.

Másnap reggelinél Peter megpróbálja kiszedni May néniből, hogy hova rejtette a pókruhát, de nem jár sikerrel. Így hát úgy dönt, hogy inkább a másikat szerzi vissza Jamesontól. Az irodában Betty mérgesen nekiesik, amiért múltkor Pókember ellen dolgozott, illetve, hogy más lányokkal is randizik. A veszekedésnek JJJ vet véget és elzavarja Petert, aki kifelé menet azonban elrejt egy nyomkövetőt Foswell kalapján. Hősünk letörten ballag a suliba, ahol azonban Flash és bandája fogadja és kicsúfolják a múltkori menekülése miatt. Peternek elege lesz, mérgében nekiesik a bandának és leteperi őket a földre. A verekedésnek Liz Allen vet véget, majd Petert behívatja az igazgató, aki szemtanúja volt az esetnek. Flash kihallgatja őket és meglepődik, hogy ellenfele magára vállalta az egészet, meg se próbálta őt befeketíteni, így Peter távozása után elmondja az igazgatónak, mi történt igazából. Mi a fene?

Peternek már nagyon hiányzik a pókruha, így utolsó lehetőségként betér egy jelmezboltba és vásárol magának egyet. Fel is ölti, majd elindul Foswellhez. Sajnos a jelmez elég silány anyagból készült, így folyton lecsúszik, ezért hősünk kénytelen a hálójával megfoldozni.

Foswell lakására érve az újságírót nem találja otthon, viszont valaki rálő az ablakból. A merénylő nem más, mint a Bűnmester, aki Foswellt akarta eltenni láb alól, de helyette Pókembert találta meg! Akkor hogy is van ez? Mégsem Foswell a Bűnmester? Pókember mindenesetre utána ered, de a gengszter nagyon jó céllövő és tűz alá veszi a falmászót. Hősünknek csak hat golyót kellett elkerülni, majd újratöltés közben a bűnözőre veti magát. Azonban annak más is van a tarsolyában - mérges gázt lövell Pókemberre, aki teljesen megszédül. A Bűnmester könnyedén lelöki a tetőről.

Hősünk kénytelen lerántani a maszkját, hogy levegőt kapjon, majd a hálója segítségével megkapaszkodik egy ház falán. A ruhája ismét kezd szétesni, de immár a maszkja se marad a helyén, ezért kénytelen újra javításokat végezni rajta. Miután kifújta magát, meglátogatja Jamesont, hogy kiszedje belőle, hol a másik pókruhája, aki elárulja, hogy a feltaláló, Smythe vitte magával.
Közben a Bűnmester már nagyban szervezi a találkozót a Bandavezérekkel, de egy félszemű spicli, becenevén Szemkötő, leadja a drótot a zsaruknak is. A találkozó helyszínére siet Pókember is, aki Foswell szobájának falán lévő térképen látta meg a találka helyét, illetve érkezik még a Zöld manó is, aki nem nyugodott bele, hogy a gengszter átvágta őt. Úgy néz ki ismét mindenki összejön a rész végére. Hősünket pókösztöne úgy látszik ezúttal cserbenhagyta, mivel a manó észreveszi és hátba támadja. Egy két jól irányzott ütés és egy kábító bomba megteszi hatását - pókember eszméletlenül esik össze. Természetesen a manó kíváncsi, hogy ki is ellenfele valójában, így megpróbálja levenni maszkját, de az valami erős ragasztó miatt nem jön le. Peter nem is gondolta volna, hogy ezúttal a gyenge minőségű ruha menti meg az életét!

Az utolsó képkockákon a Bűnmester megérkezik a találkozó helyszínére, hogy átvegye az irányítást, amikor is betoppan a Zöld manó, kezében az ájult Pókemberrel! Folytatása következik...


Hű, ez volt aztán az izgalmas rész! Úgy látszik a készítők egyre magasabbra teszik a lécet, mostanában folyamatosan egyre jobb epizódokat tesznek le az asztalra. Nem elég, hogy újra feltűnt a Zöld manó, még egy nagyon veszélyes gengszter is belerondít a képbe. És mi lehet az egészben Foswell szerepe? Vajon mi fog történni hősünkkel most? Az első Pókember füzet, aminek függőben hagyták a végét. Remélem mindenki türelmetlenül várja már a következő részt!  

Címkék: zöld manó frederick foswell bűnmester

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr712593070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása