Amazing Spider-Man 25

 2011.01.18. 13:12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Eredeti cím:
Captured By J.Jonah Jameson!
Magyar cím: J.Jonah Jameson által elfogva!
Megjelenés: 1965 Június


Izgalmas cím, izgalmas borító! Kedvenc főszerkesztőnk úgy látszik megunta a sok szerencsétlent és maga veszi kézbe az ügyet, hogy eltegye láb alól a falmászót? Mindenesetre a borítón egy búvárruhában vigyorog elégedetten, miközben Pókembert behálózva tarja csápjaival! Mi lesz itt?

Peter barátunk a füzet elején egy újabb pókruha varrásával van elfoglalva, hiszen nem akarja, hogy újra megismétlődjön a múltkori eset, amikor is a frissen mosott jelmez még nem száradt meg, amikor szüksége lett volna rá. Másnap első útja a Hírharsonához vezet, ahol próbál eladni pár képet Jamesonnak, amikor is beállít egy feltaláló egy robottal.

A neve Smythe és ő is olvasta a múltkori Hírharsonát, amiben a főszerkesztő próbálta lejáratni Pókembert, így készített egy robotot, amivel el lehet őt kapni. Jameson hallani se akar róla, nehogy megint valaki lejárassa félresikerült találmányával. Peternek azonban, jobban megvizsgálva az esetlen robotot, nagyszerű ötlete támad: rábeszéli főnökét, hogy legalább adjon neki egy esélyt. Pókemberként majd könnyedén legyőzi a robotot, amiről képeket csinál, így pénzt is keres és JJJ-t is lejáratja kicsit. Jameson nagy nehezen belemegy egy bemutatóba, ahol Peter lesz a tesztalany, ha már az ő ötlete volt, így kap egy pókot a kezébe, amit a robotnak érzékelnie kell. A masina azonban véletlen (természetesen nem véletlen) Petert fonja körbe acél csápjaival, aki szinte meg se tud mozdulni a szorításban. Jamesont meggyőzi a robot képessége, így hajlandó élőben is kipróbálni, Peter pedig szidja magát, amiért ő beszélte rá a főszerkesztőt erre.
Később a suliba Peter Liz társaságában érkezik, amit Flash nem néz jó szemmel és beígér neki egy nagy verést.

Hősünk egész nap retteg, persze nem Flash miatt, hanem a robot miatt, ami pókérzékelője segítségével bármikor megtalálhatja.
Eközben Smithe beüzemeli a robotot, melynek fej részébe egy monitort és egy kamerát ültetett, így Jameson kényelmesen az irodájából tudja irányítani, miközben feje ott virít a képernyőn.

A suliban közben vége az utolsó órának, mikor hősünk meglátja az utcán a robotot közeledni, így felveszi a nyúlcipőt. Persze Flash és cimborái azt hiszik, hogy a verés elől menekül, így üldözőbe veszik. Peter az egyik sarkon befordulva felugrik a tetőre és gyorsan átöltözik, de a robot máris a nyomában van, Jameson vigyorgó fejével együtt. Peter a nyílt harc mellet dönt, de se a folyékony, se a sima háló nem válik be a robot ellen, majd amikor a robot kiveti acélcsápjait, inkább menekülőre fogja. Az irodában eközben Betty aggódva figyeli a harcot, hiszen félti Pókembert, így megpróbálja valahogy leállítani a masinát, főnöke azonban kidobja a láb alatt lévő titkárnőt.

Utolsó lehetőségként felhívja Petert, hátha ő tud segíteni, de a vonal foglalt, így személyesen megy el a házához. Persze Liz Allen is ekkor érkezik oda, hogy figyelmeztesse osztálytársát, hogy maradjon otthon Flashék miatt. Az egymásra féltékeny lányok egyszerre rontanak rá May nénire, ahol nem várt meglepetés fogadja őket: egy harmadik lány! Ő pedig nem más, mint Mary Jane Watson, akinek a rajzoló "ügyesen" kitakarta az arcát, de a két látogató is meglepődik szépségétől. A lányok mérgesen elhagyják a terepet.

Vissza a harchoz, Pókember már kezd fáradni, Jameson sarokba szorította, most már nincs menekvés a csápok elől. Hősünk hiába küzd, az acélhuzalok teljesen harcképtelenné teszik.

Mivel a robot nem tudná hozzájuk szállítani Pókembert, így Jamesonék mennek a robothoz. Eljött Peter ideje - így hogy már senki se figyeli a kamerán át, leszedi a robot fedőlapját, és gyors átprogramozza. Jameson megérkezve látja, hogy Pókember élet-halál harcot vív a csápokkal, majd diadalittasan lerántja a falmászó maszkját! Azonban az álarc alatt nincs semmi, a robot csak egy jelmezt rángatott.

A főszerkesztő őrjöng, Peter pedig a távolban mosolyog és még pár képet el is kattint.
Hősünk boldogan tér haza, azonban May néni nagyon mérges arccal fogadja, majd felmutatja neki a szobájában talált pókruhát!

Peter próbálja kimagyarázni magát, de May néni csak gyengéden leszidja, hogy ne vegye fel ezt a jelmezt a jelmezbálba, mert bajba kerülhet. Hősünk megkönnyebbül, de sajnos rá kell jönnie, hogy most pókruha nélkül maradt...

Nagyon jó részt olvashattunk, izgalmas volt, de közben komikus is. Jól megkavarodtak a dolgok, Jameson végre kiélhette magát, Pókember mindkét ruháját elvesztette, és úgy néz ki mindkét barátnőjét is. Volt itt minden ami kell.

Érdekességek:

  • Az első sztori, aminek az ötlete Steve Ditkotól, a Pókember füzetek rajzolójától származik
  • Mary Jane első ízben jelenik meg, habár az arcát még mindig nem láthatjuk
  • Norman Osborne második megjelenése, ahogy Jamesonnal tárgyal valamiről

Címkék: mary jane j jonah jameson smythe

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr832592744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.05.23. 15:45:23

nekem ezek alapján nem tűnik úgy, hogy ezek a lányok már kvázi a barátnői lennének Peternek, max akarnak valamit, vagy kihasználják

amúgy ha helyesen következtetek, ha egy lány összefut egy másik lánnyal abból tényleg lehet baj, de ha már kettővel is, akkor még inkább el kezdenek nyomulni, mert ez a srác tudhat valamit, kíváncsi vagyok ebből a szálból mit hoznak ki az alkotók

amúgy egyre inkább úgy tűnik, hogy a 15-16 rész után végre eltalálták a kellő mennyiségű izgalmat, mert addig másról se szóltak az issuek minthogy jön egy gonosz Pókember lenyomja, és be is vallom nem értem hogy két évig ez hogy lehetett elég, manapság simán leállítanák a sorozatot mielőtt népszerűek lesznek
süti beállítások módosítása