Amazing Spider-Man 62

 2015.06.15. 15:53

ams62_00.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Eredeti cím:
Make way for...Medusa!
Magyar cím: Utat...Medúzának!
Megjelenés: 1968 július

Cirka 40 résszel ezelőtt találkozott hősünk első női ellenfelével, Piton hercegnővel, akinek erejét nem igazán sikerült megtapasztalnia, hiszen a hölgy simán lelécelt a küzdelem elől. Akkor gondolkoztam el rajta, mikor találkozik szembe Pókember egy igazán veszélyes női ellenféllel. A borítóról ítélve most megkapjuk, amire vágytunk, a Medúza személyében, aki úgy látszik képes vörös fürtjeit irányítani és ezzel legyűrni kedvenc hálószövőnket.

Egyből a lecsóba csapunk: Pókember zuhan a felhőkarcolók között, hiszen valami, vagy valaki elvágta a pókfonalát. Következő képen ki is derül, amit már sejthettünk: a vörös hajú hölgy az, aki nem más, mint Medúza, aki képes a hajszálait a gondolatai segítségével irányítani és hősünk pont az útjában volt küldetése teljesítése közben.

01_1.jpg

A nő az Embertelenek tagja, és azért jött a Földre, hogy felmérje a helyzetet, hogy az emberek félnek-e még tőlük, vagy befogadnák őket maguk közé. Hősünknek jobb dolga is akad, mint ebbe beleavatkozni, inkább elmegy meglátogatni Gwent. A lány viszont látni se akarja, mert úgy érzi, Peter elárulta őket.
Eközben a belvárosban egy divatcég fejese, Montgomery Bliss pont új reklámarcot keres egy új hajlakkhoz, amikor Medúza elhúz az ablakuk előtt. A nagy pénz reményében fel is kérik egy reklámszerepre, amit a lány elfogad, persze csak azért, hogy jobban megismerje ezáltal az embereket.

02_1.jpg

Egy kis időre meglátogatjuk Norman Osbornt is, akinek egyre többet jut eszébe a Zöld Manó és azt gondolja magáról, hogy kezd megőrülni.

03.jpg

Jelen epizód hősnőjét eközben javában fotózzák, de a lány megunja, hogy minden képhez megváltoztassa a hajformáját, így egyszerűen lelép. Montgomery Bliss ezt nem hagyja annyiban, megoldást keres, amikor is meglátja Pókembert az ablakban. Nagyszerű ötlete támad - felfordulást csinál az irodájában és segítségért kiált. Hősünk persze egyből megnézi mi a gond, Bliss pedig beadja neki, hogy a Medúza megtámadta és ez csak egy ízelítő, hogy mit fog a várossal művelni.

04.jpg

A falmászó utána ered és megkezdődik a küzdelem, Bliss pedig röhög a markába, hogy milyen jó fotóanyag lesz ebből. Medúza elég kemény ellenfél hősünknek, hiszen erős hajfürtjeivel folyton lefogja, minta egy százkarú Oktopusszal kellene megküzdenie.

05.jpg

Mikor a lány ostorként használja a haját, a falmászó megunja és befonja hálójával. Medúzának is elege lesz, kijelenti, hogy az emberiség nem alkalmas az Embertelenek befogadására. Hősünk kicsit belezavarodik, hogy akkor miért is verte szét Bliss irodáját. A lány tagadja, hogy bármi ilyet is csinált volna. Pókembernek leesik, hogy Bliss műve volt az egész. Elmondja a lánynak, aki annyira megelégeli az emberek kicsinyes dolgait, hogy inkább visszamegy a sajátjai közé és jó ideig vissza se jön.

06.jpg

Bliss közben már a hatalmas bevételekről álmodozik, amikor is az asszisztense beront és közli, hogy Pókember elterjesztette, hogy a Medúza egy kiszámíthatatlan, vad nőszemély, emiatt senki se fogja megvenni az új terméküket.
A kaland lezártával Peter szomorúan ballag hazafele és Gwenre gondol. Még az se zökkenti ki gondolataiból, hogy találkozik Mary Jane-nel, aki megpróbálja felvidítani.

07.jpg


A legutóbbi pár füzet izgalmai után most elég nagy lejtmenet következett. Bugyuta sztorit kaptunk, a háttértörténet meg csak vánszorgott, semmi érdemleges nem történt. Talán majd legközelebb.

Címkék: medúza

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr997520788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása