Amazing Spider-Man 56

 2013.01.05. 14:06

cover.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Eredeti cím: Disaster!
Magyar cím: Katasztrófa!
Megjelenés: 1968 január

Előző rész végén a készítők azzal a fordulattal tartottak minket izgalomban, hogy Oktopusz a sikeresen elrabolt Megsemmisítővel meglőtte hősünket, amitől az elvesztette az emlékezetét. A doki hirtelen ötlettől vezérelve elhitette vele, hogy ő a társa. A borítón már láthatjuk is, hogy a terv bevált, Pókember a bűnözés útjára lép, háttérben a Hírharsona főcímével.

Hőseink A bűnözőpáros épp pakolja be egy furgonba a csodafegyvert, hogy lelépjenek a Stark gyárból. Pókembernek azért az ösztöne minden erejével tiltakozik, hogy bízzon Oktopuszban, de mégis hisz neki. A rendőrök közben utánuk erednek, de a Megsemmisítővel könnyedén működésképtelenné teszik a kocsijukat.

1.jpg

A lövéstől azonban a szerkezet túlmelegedik, így a doki megpróbálja megjavítani. Erről Pókembernek eszébe jut, hogy ő is ért az ilyen technikai dolgokhoz - de akkor minek van maszkban és miért bűnöző?

2.jpg

Hamarosan megérkeznek a doki főhadiszállására, ahol egyből a szerkezet javításába fognak. Oktopusz rájön, hogy egy hiányzó izotóp miatt romlott el, amit szerencsére a közeli katonai bázison be tudnak szerezni. A feladatra el is küldi legújabb emberét, Pókembert, de előtte azért szeretné látni, ki is rejtőzik a maszkja alatt. Hősünknek gyanús lesz, hogy a társa nem ismeri a személyazonosságát, ezért rátámad a dokira.

3.jpg

Oktopusz viszont szemfüles és beadja neki, hogy csak tesztelte, hogy tényleg elvesztette-e az emlékezetét. Hősünk kénytelen hinni neki, így elindul megszerezni az izotópot.
Közben a város másik végén Peter barátai és nagynénje már nagyon aggódnak, mert több napja nem látták a fiút, és fogalmuk sincs hol lehet. Ekkor toppan be MJ a legfrissebb Hírharsonával, melynek címlapján hirdetik, hogy Pókember összeállt Oktopusz doktorral. Ebből a hírből arra a következtetésre jutnak, hogy Peter utánuk nyomoz éppen, hogy fotókat készíthessen az újságnak.

4.jpg

Eközben a rendőrség a katonasággal együtt megbeszélést tart az ellopott Megsemmisítő ügyében, melyen Gwen apja is részt vesz. Belátják, hogy Oktopusz nem fogja elhagyni a lezárt várost, ezért helyben kell elkapniuk.
Ezalatt hősünk megérkezik az erődbe, ahova a megerősített őrség ellenére könnyedén bejut, majd felmarkolja az izotópot. A távozás azonban már nehezebb, mert észrevették a behatolást és pár őr rátámad, akiket hálójával könnyedén lefegyverez.

5.jpg

Menekülés közben viszont elejti a térképet, amin a katonák észreveszik, hogy be van jelölve Oktopusz bázisa is, így minden erejükkel a helyszínre vonulnak.

6.jpg

Amint Pókember visszaér a szerzeménnyel, a dokinak is feltűnik, hogy nincs nála a térkép, így mérgében a hálószövőre támad.

7.jpg

A verekedést a katonaság rajtaütése szakítja meg, akik füstgránátokat dobnak be az ablakon, elgázosítva az egész házat.

8.jpg

Az ezredes szemfülesen Oktopusz ellen használja a Megsemmisítőt, amitől annak robotkarjai működésképtelenek lesznek.

9.jpg

Utolsó reményeként még ráuszítja a katonára pókembert, aki az utolsó pillanatban meggondolja magát és nem bántja az ezredest, hanem inkább lelép.

10_1.jpg

Oktopuszt elfogják, hősünk pedig a városban bóklászik és közben próbál visszaemlékezni, ki is ő valójában. Egy bolt ablakában megnézi az arcát is, de ez se hoz vissza semmilyen emléket.

11.jpg

Vajon mi lesz most Pókemberrel és Peterrel?

Címkék: doktor oktopusz

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr614999597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása