Amazing Spider-Man 49

 2011.02.24. 10:12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Eredeti cím: From the Depths of Defeat!
Magyar cím: A vereség mélyéről!
Megjelenés: 1967 június 

Ahogy az sejteni lehetett, a két szabadon mászkáló gazfickó most egyesült erővel lép fel Pókember ellen. Legalábbis a borító erre enged következtetni. Lássuk, mi is történik valójában.

Ott hagytuk abba, hogy hősünk eszméletlenül fekszik a havas tetőn és csak reménykedhetünk, hogy nem fagy halálra. Szerencsére a hideg pont ellenkező hatással van rá, így Pókember felriad ájultságából. Továbbra is nagyon gyengének érzi magát, így a tűzlétrán lemászva gyalog megy haza. 

Az ablakon bemászva kulcscsörgésre lesz figyelmes - Harry épp most érkezik haza, így gyors bebújik az ágyba, magára rántva a takarót. Csak a gyorsasága mentette meg a lebukástól.

Mivel Harry látja, hogy barátja elég rosszul van, hagyja pihenni a fiút.

Ezalatt Kraven a vadász tudomást szerez Keselyű győzelméről. Új préda vár rá - a madárember, aki legyőzte Pókembert, a legnagyobb vad, akit most le kell győznie. Gyakorlásképpen legyűri a tigrisét, majd a repülő bűnöző nyomába ered.

A Keselyű eközben egy újfajta bűntényt, a légikalózkodást próbálja ki egy helikopteren, amiben gyémántokat szállítanak.

Könnyen szerzett zsákmányával elégedetten szállna tovább, de egy kötél tekeredik a bokájára. Kraven végre megtalálta és elkezdenek verekedni. A vadász belecsimpaszkodik a Keselyűbe, így mindketten beesnek egy épületbe. Kraven ezt pontosan így tervezte el, hiszen egy dzsungelkiállításra esnek, ahol a vadász saját terepén küzdhet tovább.

Az esetet a rádió is bemondja, amit Peter hallva azonnal felölti a pókruhát. Szerencsére szupererejének köszönhetően a betegsége szinte teljesen elmúlt, így frissen érkezik a helyszínre, ahol a két gazfickó már nagyban csépeli egymást. Kraven és a Keselyű elkezdenek vitatkozni, hogy ki győzze le Pókembert, így figyelmetlenségüket kihasználva hősünk mindkettőnek bemos egyet.

Rájönnek, hogy többre mennek, ha egyszerre támadják meg a hálószövőt, de az úgy látszik mindkettejüknél erősebb, mert könnyedén veri vissza a támadási kísérleteket. Kraven elérkezettnek látja az időt, hogy bevesse izombénító sugarát, amely elől Pókember könnyedén elugrik, így az a Keselyűt találja telibe.

Egy ellenfél kiütve. Hősünk megszabadítja a vadászt fegyverétől, majd összes erejét összeszedve egy hatalmas ütéssel leteríti Kravent.

Készít pár képet a két férfiról, majd otthagyja őket a rendőrségnek. Épp időben ér haza, mert az orvos ekkor érkezik meg. Megvizsgálja Petert és megnyugtatja May nénit, hogy a betegsége teljesen elmúlt, újra makkegészséges az unokaöccse.


Érdekes volt látni, hogy ezúttal Pókember két ellenfele egymás ellen küzd. Lehet, ha hősünk nem lép közbe, akkor is elintézik egymást. De minden jó, ha a vége jó. Igazából nem sok minden történt a részben és a vége is gyors le lett zárva, emiatt nem volt egy túl kiemelkedő epizód.

Címkék: keselyű kraven

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr72686945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása