Amazing Spider-Man 52

 2012.05.16. 17:49

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Eredeti cím: To Die A Hero!
Magyar cím: Hősként meghalni!
Megjelenés: 1967 szeptember


Az előző részben ott hagytuk abba, hogy a Vezér egy ügyes csellel földre terítette Pókembert. A címből és a borítóból ítélve nem számíthatunk semmi jóra a továbbiakban, hiszen eszméletlen hősünk és Jameson épp egy vízzel megtelő kútban csücsülnek összebilincselve. Vajon tényleg vége lesz a hálószövő pályafutásának? Vagy talán kedvenc főszerkesztőnkből lesz hősi halott? (Mondjuk ez utóbbit kizárnám).
 

A Vezér bandája épp cipeli Pókembert és JJJ-t a kivégzésre. A főszerkesztőnek persze be nem áll a szája, próbálja kimenteni magát, de a Vezér hajthatatlan - Jameson már így is túl sok bajt okozott neki az újságcikkeivel. Miután rájön, hogy ebből nem magyarázza ki magát, a hálószövőhöz kezd el beszélni, hogy az végre magához térjen. A bandatagok eközben hozzábilincselik őket egy fém fedélhez és bezárják a kis kamrát, amit perceken belül eláraszt a víz. Hősünk szerencsére kezd ébredezni, Jameson meg nógatja, hogy csináljon már valamit, amire Pókember elkezd a levegőbe lőni a hálójával. Vajon a gáztól elment az esze?

Mielőtt felmenne a vérnyomásunk a nagy izgalomtól, váltunk a Hírharsona irodájába, ahol  már mindenki Jamesont meg Foswellt keresi. Ned Leeds bevállalja, hogy utánajár a dolgoknak Betty nem túl nagy örömére. A kamrába visszatekintve kiderül, mire is készült hősünk - hálóból egy vastag buborékot készít, amiben megragad a levegő, így az alatt tudnak lélegezni, mikor a víz betelíti a szobát.

Mikor kint a bandatagok úgy vélik, hogy áldozataik most már megfulladtak, kinyitják az ajtót és meglepődve konstatálják, hogy azok még mindig élnek. Pókember gyorsan helyrerakja őket, majd a főszerkesztőt kiszabadítva próbálnak kimenekülni ez épületből.

Útközben újabb bandatagokat kell elintézni, így a hálószövő tanácsolja Jamesonnak, hogy jobb, ha olajra lép. JJJ annyira szét van esve, hogy menekülés közben lefejel egy csövet és ájultan esik össze.

Hősünk miután gúzsba kötötte ellenfeleit a Vezér keresésére indul. A nagydarab ember eközben Foswellel tárgyal, azaz inkább meg akar szabadulni tőle, ugyanis a volt Nagy Embernek nem tetszenek a Vezér módszerei. Pókember még pont időben lép be és akcióba lép.

Újabb megszakítás - ezúttal Flash hazalátogatását tekinthetjük meg a főiskolán. A lányok nagy bulit akarnak tiszteletére rendezni, már csak Petert hiányolják. Ő sajnos jelen pillanatban nem ér rá, mivel épp élet-halál harcot vív. Előző hibáját megelőzendő, behálózza a nyaktűt, amiből a mérges gázt kapta, majd nyílt sisakos küzdelem veszi kezdetét.

A Vezér egy-két pofon után rájön, hogy ellenfele  erősebb nála, így okosan lelécel egy szekrénybe rejtett lifttel. Hősünk nem tud utána menni, mert a lift helyén egy újabb gázcsapda várja, így kerülőúton kell mennie.

Eközben a harc hevében csendben lelépett Foswell belebotlik Jamesonba, akit két bandatag sakkban tart. Mivel a főszerkesztő adott neki egy második esélyt, amikor szabadult, így a segítségére siet és elé áll egy, a neki szánt lövésnek, így megmentve Jameson életét.

Pókember, hallva a lövéseket, a segítségükre siet, elintézi a két tagot, de Foswellt már nem tudja megmenteni.


A záró képsorokon JJJ meg is kéri Nedet, hogy Foswell emlékére írjon egy címlapsztorit, hogy megfelelően róják le tiszteletüket e hős előtt. Persze mellé megjegyzi, hogy Pókember is fog kapni egy cikket, amiben még jobban megerősíti, milyen fenyegetést is jelent az emberekre. Na így segítsen az ember JJJ-nek, gondolja hősünk és inkább megfogadja, hogy most legalább egy hétig pihenni fog. Legalábbis szeretne, mivel a kiírás szerint a következő részben visszatér Dr. Oktopusz!

Címkék: vezér j jonah jameson frederick foswell

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr534520604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása