Amazing Spider-Man 47

 2011.02.22. 14:26

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Eredeti cím:
In the Hands of the Hunter!
Magyar cím: A vadász kezében!
Megjelenés: 1967 április

A borítóról egy újabb visszatérő, Kraven vigyorog ránk. Az első megjelenése egy nagyon jó részt adott nekünk, legutóbbi pedig egy elég gyengét. Most kiderül, merre is billen a vadász mérlege.

Egy visszaemlékezéssel kezdünk, méghozzá Kraven szemszögéből. Ebből megtudjuk, hogy legutóbb nem is a trófea miatt üldözte hősünket, hanem azért, mert a Zöld Manó megbízta és egy vagyont ígért ezért neki. Mikor az első csatáját megnyerte a hálószövő ellen, rögtön előleget akart a pénzből, de a Manó szóvivője nem ment ebbe bele, hiszen a jutalom csak a teljes legyőzésért jár. Kraven a küldöncöt követve az Osborn házhoz lyukadt ki, amiből azt feltételezte, hogy Norman is kapcsolatban van a Manóval.

Az újabb találkozás Pókemberrel elég csúnyán végződött a vadász számára, így a börtönben kötött ki, de most szabadulása után elhatározza, hogy mindenképp behajtja a neki járó pénzt. Sajnos az újságból megtudja, hogy a Zöld Manó egy tűzvészben meghalt, így egy lehetősége marad: Osbornból kicsikarni a megérdemelt jutalmát.

A kiszemelt vad éppen fiát és új lakótársát látogatja meg, majd felajánlja Peternek, hogy dolgozzon nála. Ezután elbúcsúzik, mert hosszabb üzleti útra indul. Eközben a vadász az irodájában keresi Osbornt, de sikertelenül. A suliban ezalatt zajlik az élet, Peter próbálja befűzni Gwent, de a lány úgy látszik már nem mutat érdeklődést iránta.

Ezután ellátogat a Hírharsonába, ahol elad pár képet Jamesonnak a múltkori Sokkolós verekedéséről. Kraven eközben tovább kutatja Osbornt, ezúttal a házánál próbálkozik. Itt se jár sikerrel, így egy kicsit ráijeszt a lakájra, aki telefonon figyelmezteti gazdáját.

Elérkezett Flash búcsúztatójának napja, mindenki ott van a partin. A lányok egymással versengenek a táncparketten, és Peter rájön, hogy Gwen sokkal jobban tetszik neki, mint MJ, talán azért, mert elérhetetlenebb.

Ekkor egy váratlan esemény történik, Kraven a falat áttörve szakítja félbe az ünneplést és Harry Osbornra ront. Ha elrabolja a fiút, akkor az apja biztosan önként fog jelentkezni érte. Flash megpróbálja megállítani a vadászt, aki egy könnyed ütéssel a földre teríti a fiút.

Peter elrohan a rendőrségnek telefonálni. Természetesen csak a többieknek adja be ezt a mesét, valójában átöltözik Pókembernek és kint fogadja Kravent. Hősünk egy épülő ház állványára csalja ellenfelét, aki Harryről megfeledkezve ráront. A falmászónak pont ez volt a terve, így a többiek vissza tudják vinni Harryt.

Ned Leeds értesíti Jamesont, aki a helyszínre siet. A küzdelemben Pókember áll jobban, a vadász alig tud bevinni neki ütést, ezért beveti új fegyverét, egy izombénító sugarat. Hősünk teljesen lebénul, így szabad prédája lesz a vadásznak. A teljes vereségtől Norman Osborn menti meg, aki épp ekkor érkezik meg és vonja el a vadász figyelmét.

Kraven egy kötéllel elkapja a férfit, majd megpróbálja kiverni belőle a pénzét. De Osborn elvesztette emlékezetét, ezért semmit se tud a dologról.

Ezt a vadász is megérzi rajta, ezért megelégszik azzal, hogy legyőzte Pókembert és továbbáll. Ekkor azonban Osborn elkezd zuhanni az álvánnyról és hősünk az utolsó pillanatban menti meg.

Természetesen Jameson próbálja úgy beállítani, hogy Pókember lökte le, de Osborn ragaszkodik hozzá, hogy ezúttal az igazságot írja meg az újságban. Peter a záró képsorokon barátként búcsúzik el Flashtől.


Hát elég fura ötlet volt a készítők részéről visszanyúlni egy lezárt sztoriba és alapjából változtatni meg azt. Jobb visszatérő okot is kitalálhattak volna Kravennek, akit ezzel egy pénzéhes embernek állítanak be, nem pedig egy büszke vadásznak. Na mindegy, ez van. Flash elment, Peter pedig újra abba a helyzetbe került, hogy nem tud két lány közül választani. Csak nehogy megint két szék között a földre kerüljön.

Címkék: kraven

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr362679831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása