Amazing Spider-Man 29

 2011.01.27. 10:32

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Eredeti cím:
Never Step On A Scorpion!
Magyar cím: Sose lépj skorpióra!
Megjelenés: 1965 Október

Lássuk, hogyan telnek Peter Parker első napjai felnőttként. A borító alapján úgy látszik nem fog unatkozni, mivel egy korábbi ellensége fog visszatérni, a Skorpió!

A nyitóképeken a Skorpió éppen a börtönből szabadul, elég könnyedén.

Mint megtudjuk, teljesen idegbetegnek tettette magát, így visszaadták neki a Skorpió ruhát, hogy lenyugodjon (elég hihető), és így most elindul bosszút állni Jamesonon és Pókemberen egyaránt. Hősünk eközben Bettyt látogatja meg az irodában, de nagy meglepetésére Ned Leeds csapja neki a szelet, aki úgy néz ki végleg visszatért Európából.

Jól kezdődik. Ekkor toppan be egy rendőr, aki közli a főszerkesztővel, hogy a Skorpió kiszabadult. Peternek nem is kell több, felölti ruháját és elindul megkeresni. Jameson nagy dilemmában van, hiszen tudja, hogy csak Pókember állíthatja meg az őrült jelmezest, de hát mégiscsak a legnagyobb ellensége, nem kérheti csak úgy meg, hogy védje meg.

Erre nagyszerű ötlete támad: egy extra kiadás címlapján Pókembert Skorpió társának állítja be, aki csak azzal mentheti ki magát a vád alól, ha elkapja a gonosztevőt.
Eközben Pókember a várost járja ellenfele után kutatva, de hamar rájön, hogy hülyeséget csinál, mert inkább Jameson közelében kellett volna maradnia. Gyorsan vissza az irodába, ahol a Skorpió már a teljes szobát feldúlva üldözi a főszerkesztőt. Elkezdődik hát a bunyó, skorpió egyszerre üti hősünket és próbálja elintézni JJJ-t. Eközben Ned Leeds Bettyt védi és tanácsokat oszt a hálószövőnek, Jameson meg pompomlányként drukkol neki a bevitt ütéseknél, illetve a földig szidja a kapottaknál.

Hamarosan megérkezik a rendőrség, így a verekedő felek elhagyják az épületet és a háztetőn folytatják a harcot.

A küzdelem elég kiegyenlített, így Pókember készít egy parittyát hálóból, majd ellenfele karjára és lábára dobja, aki így harcképtelenné válik. Azonban elfeledkezett a farkáról, amit rugóként használva lelöki hősünket az épületről, aki magával rántja a gonosztevőt.

Szerencsére Peternek maradt még elég hálója, így egy kis városnézés után a tengerbe dobja a Skorpiót, majd rövid dulakodás után teljesen befonja hálójával. A bűnöző a víz alatt hamar elveszti eszméletét, így Pókember kirakja őt a rendőröknek.


A záró képsorokon persze Jameson megint magát állítja be hősnek az újságban, miszerint ő üldözte el az irodából a két jelmezest. Peter ezen már meg se lepődik, inkább felhívja Bettyt, de meglepetésére Ned Leeds veszi fel a telefont és közli, hogy Betty nagyon rosszul van. Otthon pedig láthatjuk, ahogy May néni egy pillanatra megszédül, de Peternek csak azt mondja, hogy véletlen leejtett egy poharat. Úgy látszik kezdődnek újra a gondok hősünk háza táján.

Nem volt valami nagy rész, szinte az egész füzetet a verekedés foglalta le, de legalább sok jó poén volt benne. De úgy látszik baljós árnyak vetülnek hősünkre, szóval várhatjuk a következő részeket.

Címkék: skorpió j jonah jameson

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr682617548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása