Amazing Spider-Man 45

 2011.02.21. 10:28

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 






Eredeti cím:
Spidey Smashes Out!
Magyar cím: Póki kitör!
Megjelenés: 1967 február

Folytatjuk az előző számban megkezdett történetet, ahol hősünk a Gyíkkal való küzdelem során megrándította a karját. Peter elhatározta, hogy most egy ideig ki sem mozdul, amíg meg nem gyógyul, nehogy Pókemberrel azonosítsák. Közben rájön, hogy mégsem hagyhatja a Gyíkot szabadon garázdálkodni, így felkötött karral is a gonosztevő nyomába indul. Útközben belefut egy rablásba, így letesztelheti, hogyan tud küzdeni félkézzel. A bűnözőket könnyedén legyűri, így nyugodtan megy ellenfele után. 

Az emlegetett gyíkember eközben Dr. Connors irodájába tör be, hogy megtalálja a szérum képletét, amivel ő is gyíkká változott. Mivel semmi használhatót nem talál, így elhatározza, hogy megkeresi Dr. Connorst (akiről nem is sejti, hogy ő maga az).

Peternek nem ártana ellátogatni a suliba, így bevállalja, hogy mégis mutatkozik felkötött karral. A többieknek beadja, hogy elesett a motorral, így egyből eltereli a gyanút. Harry átadja neki Gwen üzenetét, hogy meghívja Flash búcsúztató partijára és felajánlja neki, hogy dolgozhatna az apjának asszisztensként. Iskola után Pókemberként ismét a Gyík után kezdi kutatni, majd az állatkertnél egy használható nyomra akad. Egy plakát hirdeti, hogy egy nagy hüllőkiállítás lesz Philadelphiában. Hősünk gyors a vasútállomásra siet, ahol meg is találja a Gyíkot. Gondolkodás nélkül rátámad, hisz az egyetlen előnye a meglepetésben rejlik. Sajnos az ütései nem sokat érnek, a gyíkember gyorsan felülkerekedik és jól megdolgozza Pókembert, majd az egyik vagont kinyitva ráuszítja az ott rejtőző hüllőket.

Hősünk próbálja hálójával összeszorítani a krokodilok száját, de rengetegen vannak, így más eszközhöz folyamodik. Egy kígyót lasszónak használva elkapja az egyik krokodil farkát, majd azt kalapácsként használva csapkodja el a többi hüllőt.

A vonat épp indul, így a Gyík inkább menekülőre fogja. Hősünk is felkapaszkodik a szerelvényre és új taktikát dolgoz ki: minél jobban próbálja felidegesíteni ellenfelét, hogy az gondolkodás nélkül utánamenjen. A trükk beválik, megkezdődik az üldözés a vonat tetején, majd Pókember hirtelen beugrik az egyik vagonba.

A Gyík utána megy és máris kezében érzi a győzelmet, hisz zárt térben a pók esélytelen ellene. Elkezdődik a verekedés, de a gyíkember egyszerre elkezd lassulni, majd bénultan összeesik. Nem vette észre, hogy egy fagyasztóvagonban vannak és a hidegben egy hüllő vérkeringése szinte teljesen leáll.

Pókember beburkolja hálóval ellenfelét, hogy mégse haljon meg a hidegben, majd visszaviszi Connors lakására. Itt gyors elkészíti az ellenszérumot, majd beadja neki. Connors felesége és fia felébrednek a zajra, de mikor benyitnak, már a meggyógyult férfit találják a szobában.

Peter a nehéz nap után ballag hazafelé, amikor meglátja, hogy Mary Jane Harryvel kocsikázik. A lány nem sokáig gondolkozott, miután Peter lemondta a randit, máris talált magának másvalakit. Hősünk elgondolkodik, hogy Pókember miatt maradt le a lányról, ráadásul a tanulásban is elmaradt, sőt a megrándult karját is a szuperhősködésnek köszönheti. Sajnos nem fog begyógyulni, mire May néni hazaér, és a motort fogja okolni a balesetért. Peter mérgesen vágja a falhoz a pókruhát és rájön, hogy talán sokkal könnyebb lenne az élete, ha csak egyszerű Peter Parkerként élne.

A város másik végében Connorsék épp az ellenkezőjét gondolják: Pókember nélkül most nem lehetne együtt a boldog család.

Címkék: gyík

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr452676489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása