Amazing Spider-Man 19

 2010.11.24. 14:07

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Eredeti cím:
Spidey Strikes Back!
Magyar cím: Pókember visszavág!
Megjelenés: 1964 december 


Az elmúlt két részben kedvenc hálószövőnk egyre mélyebbre süllyedt: megbetegedett a nagynénje, így le kellett lépnie egy nyilvános harcról, ami miatt az emberek gyávának bélyegezték. May néni betegsége miatt ráadásul el kellett tűnnie egy időre a színről, így JJJ szabad utat kapott az ócsárlására. Emellett barátnője is megharagudott rá, majd nemsokára egy másik fiú oldalán tűnt fel. May néni gyógyszerei is egy vagyonba kerültek, amit már nem tudott fizetni, így végső elkeseredésében elhatározta, hogy felhagy a szuperhősi léttel. Végül a nénikéje meggyógyult és úgy döntött, ő sem adja fel a harcot! Elérkezett a visszatérés ideje, és nem is akárhogy, hiszen a boritó is mutatja, hogy rögtön öt korábbi szereplő is feltűnik ebben a részben!

Épp egy bankrablás van folyamatban, amikor betoppan Pókember. A bűnözők tátott szájjal nézik, hisz azt hitték visszavonult. Az ellenállás hiábavaló, hősünk pillanatok alatt legyűri a fél tucat rablót.

Távozása közben még megemlíti, hogy ha a nevét leírják, ki ne felejtsék belőle a kötőjelet. Úgy látszik Pókember újra a régi formájában van!
Kicsit később kedvenc főszerkesztőnk, JJJ épp élete nagy előadására készül, melynek címe, "Hogyan bizonyítottam be, hogy Pókember egy gyáva alak", mikor is kapja a hírt, hogy a hálószövő visszatért és megakadályozott egy bankrablást.

Jameson mérgesen rohan ki, majd a falon vezeti le mérgét.
Eközben régi ismerőseink a Végrehajtók, Homokemberrel összeállva éppen azt tervezik, hogy Pókember visszavonulásával megszabadulnak az összes bűnüldözőtől, így nem lesz ki megállítsa őket. Első áldozatuk a Fáklya, akit lasszóval könnyedén leszednek a levegőből, majd Homokember gondoskodik a lángja eloltásáról is, majd bezárják egy ritka levegőjű üvegbúrába.

Másnap Peter az iskolából kijövet ismerős arcra lesz figyelmes. Fancy Dan, a Végrehajtók egyike megy el épp a suli előtt. Több nem is kell hősünknek, Pókember ruhára váltva utána is ered. Hamarosan megérkeznek a búvóhelyükre, ahol elkezdődik a kellemes bunyó, amire már oly régóta vártunk.

Sajnos azonban a megérkező rendőrség véget vet a mulatságnak, a Végrehajtók pedig lelécelnek. Peter visszatérve a szerkesztőségbe belefut Bettybe, aki bemutatja új barátját Ned Leeds-et, majd az újra régi, állandóan morcos Jameson torkolja le, hogy miért nem hozott neki képeket. Hogy kívánságát teljesítse Homokemberék után ered, akikről megtudja, hogy egy régi raktárban bújkálnak és fogva tartják Fáklyát. Pókember csapdát sejt és milyen igaza van, a raktár körül megfigyelők rejtőznek, akik mellett azonban hősünk könnyűszerrel belopakodik. Bent szakszerűen elhelyezi fényképezőgépét, majd kezdődhet a bunyó. Pókember jó formában van, hiszen ezúttal négy nagyágyúval kell megküzdenie, mégis könnyedén helyt áll.

A Végrehajtók csak idegesítik, viszont Homokember elég keményen küzd, így egy bukfenccel széttöri Fáklya celláját, aki így most már mellé tud állni a harcban. A három bűnözőt könnyen elintézik, így Homokember menekülőre fogja. Fáklya azonban véletlen eléáll Pókember hálójának így egymásba gabalyodnak.

Homokembert  a rendőrség várja kint, akik könnyen legyűrik, hiszen a kimerültségtől nem tud már átváltozni. Peter jó pénzért eladja a képeket, és úgy néz ki kezd rendbe jönni az élete. Viszont az utolsó képsorokon az iskolából hazafelé menet egy gyanús fickó követi hazáig, majd telefonál a főnökének, egy rejtélyes alaknak, aki valamiért megfigyelés alatt tartja hősünket. Vajon ki lehet az, és mit akar Petertől?


Pókember visszatért! És milyen visszatérés ez: volt itt bunyó, poénkodás, minden, ami szem-szájnak ingere. Egy nagyon jó részt olvashattunk, ráadásul kíváncsian várhatjuk a következő részt, hogy fény derüljön a rejtélyes figura szándékaira.

Címkék: végrehajtók fáklya homokember

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr282470246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása