Amazing Spider-Man 7

 2010.10.28. 14:33

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Eredeti cím:
The Return of the Vulture
Magyar cím: A Keselyű visszatérése
Megjelenés: 1963 December


A készítők úgy gondolták, itt az ideje visszahozni Pókember egy korábbi ellenségét, így közkívánatra most újra feltűnik a második számban megismert szárnyas gonosztevő, a Keselyű! A borító szerint Pókembernek az eddigi legveszélyesebb ellenfelével kell most szembenéznie. Hát a Keselyűt nem úgy ismertük meg, hogy túl veszélyes ellenfél lenne, de a részből kiderül, hogy mit sikerült beújítania.

A börtönben nyitunk, ahol a Keselyűnek jó magaviselete miatt megengedik, hogy használja a fegyház műhelyét. Persze ez csak álca, mivel a gonosztevő épp egy új repülő szerkezeten dolgozik, amivel másnap elegánsan el is hagyja az intézményt.

A szökést a rádió is bemondja, ami elég is hősünknek, hogy korábbi ellenfele nyomába szegődjön. A Keselyű épp egy ékszerboltot rabol ki, mikor Pókember rajtakapja. Peter a könnyű győzelem reményében magával hozta a múltkor jól bevált mágneses kütyüt és ismét alkalmazza a repülő tolvajon, aki ettől a dugóhúzószerű zuhanásba kezd. De a Keselyű ezúttal jóval agyafúrtabb, mivel ez csak egy csel volt - azóta átalakította a repülő szerkezetét, így nem hat rá Pókember kütyüje. Egy meglepetésszerű ellentámadásban jól elpüföli hősünket, aki több tíz emeletet zuhanva egy háztetőn landol. Pókember halálának reményében Keselyű győzelemittasan továbbáll.

Peter felébredve ráeszmél, hogy a zuhanástól eltört a karja. Szerencsére a verekedésről készült képeket el tudja adni Jamesonnak, akinek ablakán épp ekkor száll be a Keselyű, az összes bevételt követelve. Peter gyors kislisszolva átvedlik, majd rátámad a Keselyűre JJJ irodáját teljesen felforgatva. Mivel Peter hátrányban van törött karja miatt, ezért cselhez folyamodik: felviteti magát a magasba a Keselyűvel, majd hálójával teljesen befonja annak szárnyait, aki így már nem tud repülni, majd egy ejtőernyőt készít rá hálóból, hogy szépen leereszkedjen a rendőrök karmaiba.

A zárójelenetben JJJ még felelősségre vonja Pókembert, amiért az szétverte irodáját, de hősünk megunva a bájcsevegést nemes egyszerűséggel behálózza a szerkesztő száját, majd újra Peterként a főnöke titkárnőjével jót elnevetgélnek rajta.


Keselyűnek most lehetősége volt egy teljes füzetben megmutatni, hogy mire is képes. Úgy látszik Peter alábecsülte, mert a szárnyas túljárt az eszén és emiatt egy törött kar lett a jutalma, de végül Peter visszavágott és ismét legyőzte ellenfelét. A beharangozással ellentétben megint nem volt túl veszélyes ellenfél a Keselyű, viszont Peter figyelmetlensége miatt először sérült meg komolyabban pályafutása során!

Érdekességek:

  • Pókember első visszatérő ellenfele
  • Pókember először sérül meg komolyabban
     

Címkék: keselyű

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr882405449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása