Amazing Spider-Man 3

 2010.10.22. 14:34

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Eredeti cím:
Spider-Man Versus Doctor Octopus
Magyar cím: Pókember Doktor Oktopusz ellen
Megjelenés: 1963 július 


Elérkezett az idő, hogy Pókember kapjon egy hosszabb sztorit, így most egy teljes füzetet kitöltő történetet olvashatunk ebben a számban! Ráadásul megismerhetjük a hálószövő egyik legnagyobb ellenfelét is, Doktor Oktopuszt! Vágjunk is bele:

Hősünk épp napi piti bűnözőadagját fogyasztja, miközben azt kívánja, hogy bárcsak találkozna valakivel, akivel igazán összemérhetné az erejét. Nem is sejti, hogy kívánsága hamarosan valóra válik!

 


Ugyanis egy atomkutató központban egy tudós, Doktor Oktopusz épp saját tervezésű robotkarjait próbálja ki, mikor is baleset történik, melynek során felrobban az egész labor.


A doktort sikerül kimenteni ugyan, de az orvosok nem tudják leszedni a robotkart róla és megállapítják, hogy az agya is károsodott. Oktopusz rájön, hogy a robotkarokat gondolataival is tudja mozgatni, így új képességével (meg a bomlott elméje miatt) világuralomra akar törni!

Természetesen J. Jonah Jamesonnak képek kellenek a sérült tudósról, így Petert küldi a kórházba, aki meglátja, hogy Oktopusz elfogta a kórház személyzetét és valami titkos terven dolgozik. Ennél nem is kell több Pókembernek, hogy közbelépjen, így köszönés nélkül rátámad a doktorra! A korábbi kívánsága most valóra válik, hiszen a doktor elég kemény ellenfélnek bizonyul. Pókember hálóját könnyedén eltépi, sőt hat karja segítségével erőfeszítés nélkül kihajítja hősünket az ablakon!


Peter teljesen el van keseredve, hogy legyőzték, sőt még képeket se sikerült készítenie. Másnap azonban az iskolájában megjelenik Fáklya a Fantasztikus négyesből és arról tart előadást, hogy sose szabad feladni. Peter megfogadja a tanácsot és újra Oktopusz nyomába ered, aki éppen az atomkutató intézetet foglalja el világhódító tervéhez. Ehhez Pókembernek is van egy-két szava, így összeállít egy vegyszert, melyet a doktor robotkarjaira hajítva összeragasztja azokat. Ámde a doktor maradék két robotkarja is túlerőnek bizonyul Pókember számára, így hősünk cselesen behálózza a szemét, hogy legalább ne lásson. Most, hogy kiegyenlítődtek az erőviszonyok, Pókember gyorsan legyűri a gonoszt, majd egy névjegykártyával ellátva kifüggeszti a zsaruknak.


Úgy látszik az első "egész estés" Pókember füzetre összekapták magukat az alkotók, mert végre egy kemény ellenféllel találkozott hősünk, aki majdnem fel is adta a küzdelmet, de végül egy jótanács hatására meggondolta magát és ismét győzedelmeskedett!

Érdekességek:

  • Pókember ebben a részben használja először a Pók szignált
  • Az egyik képkockán Oktopusz Superman-t mond Spiderman helyett

 

Címkék: fáklya doktor oktopusz

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr492390969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása