Amazing Spider-Man 16

 2010.11.16. 10:44

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Eredeti cím:
Duel with Daredevil
Magyar cím: Párbaj a Fenegyerekkel
Megjelenés: 1964 Szeptember


Izgalmas résznek ígérkezik a cím alapján, hisz aki valamennyire járatos a szuperhősök világában tudhatja, hogy a Fenegyerek is a jó oldalon áll, hasonlóan hősünkhöz. Vajon miért párbajoznak? Hamarosan kiderül.
Előtte azonban egy figyelmeztetés a borítón: "Figyelem!!! Ha azt mondod, nem ez a legnagyszerűbb rész, amit valaha olvastál, akkor soha többé nem állunk szóba veled!" Hát ez csak rajtatok múlik, kedves készítők...

Pókember épp kiszellőzteti a fejét, mikor bankrablásra lesz figyelmes. A tolvajok épp egy fültanút, egy vak embert akarnak elhallgattatni, amikor hősünk betoppan és jól helyben hagyja őket, majd továbbáll. Mint hamarosan kiderül, erre semmi szükség nem lett volna, hiszen a leendő áldozat nem más volt, mint a Fenegyerek, aki kifinomult érzékei segítségével valószínűleg könnyen elintézte volna támadóit. Civil nevén Matthew Murdock hamarosan vissza is ér irodájába, ahol munkatársai meghívják a most városba érkező cirkuszba. Váltunk is az említett helyszínre, ahol a cirkusz fejese, a Porondmester már nagyon készül a showra. Minden reklámfogást megragad, hogy minél többen jöjjenek, még egy hamis plakátot is készít, ami Pókember vendégszereplését ígéri az estére.

Persze Peter erről semmit se tud, de mivel a plakát szerint a bevétel jótékony célra megy, így ellátogat este a cirkuszba. A show elkezdődik, Pókember színre lép és bemutatja összes trükkjét, amitől a közönség teljesen el van ájulva. De eljött a Porondmester ideje is, hogy színre lépjen és végre kiderül, hogy milyen gonosz tervet is forralt: meghipnotizálja hősünket és az egész nézősereget, így mindeknit könnyűszerrel meg tud szabadítani péntárcájától, ékszereitől.

Azonban azzal nem számolt, hogy Murdock is a nézők között van, aki mivel nem lát, így nem hat rá a hipnotizálás. Gyorsan át is vedlik Fenegyerekké és a Porondmesterre támad, aki azonban Pókembert használja bábujaként, hogy megvédje magát. Így kezdődik meg a két hős küzdelme. Mivel a Fenegyerek ereje nem ér fel Pókemberével, így az eszére kell támaszkodnia.

A cirkuszi kellékek segítségével próbál ügyesen elmenekülni a hálószövő elől, miközben próbálja elkapni a Porondmestert. Sikerül is elvenni tőle hipnotizáló kalapját, amivel magához téríti Pókembert. Így most már egyesült erővel tudnak megküzdeni a cirkuszi artistákkal, erőművészekkel. Hiába az erejük, ügyességük és létszámbeli fölényük, hősünk gyorsan legyűri őket.

A közönség hamarosan magához tér és csak arra emlékeznek, hogy milyen nagyszerű előadáson vettek részt. Minden jó, ha a vége jó.

Kicsit erőltetettnek éreztem a részt, talán csak mert Fenegyerek vendégszereplésére volt kiélezve. Az ellenfelek se voltak nagy falatok, így egy közepesre értékelném. Emiatt sajnos Stan Lee és  Steve Ditko többet nem áll szóba velem, mint az megígérték, de mit bánom én...

Címkék: porondmester fenegyerek

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr722451955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása