Amazing Spider-Man 18

 2010.11.24. 10:35

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Eredeti cím:
The End of Spider-Man!
Magyar cím: Pókember vége!
Megjelenés: 1964 November


Huh, elég kemény címet adtak ennek az epizódnak! Ha nem tudnám, hogy még 46 évig biztosan folytatódik a képregény, akkor most meg lennék ijedve kicsit. A múltkori részben elég rosszra fordultak a dolgok Peter háza táján. Vajon ez okozza Pókember végét? Vagy a borítón látható Homokember, aki elől hősünk remegve bújik el egy sikátorban? Hamarosan kiderül.

Mintha az előző rész közvetlen folytatása lenne, az emberek mind Pókember gyávaságán csámcsognak. JJJ nagyon boldog, hogy végig igaza volt a falmászót illetően, egy rovatot is indít az újságjában, hogy tovább tiporja a földbe hősünket. A szupergonoszok mind mérgelődnek, hogy nem ők futamították meg Pókembert, a szuperhősök pedig értetlenül állnak a dolog előtt. Az utca embere is teljesen elfordul Pókembertől, egyedül Flash Thompson az aki hűen kitart mellette.

Eközben Peter otthon May nénit ápolja és legfőbb gondja, hogy pár nap múlva elfogy a drága gyógyszer, de újra nincs már pénzük. Haladéktalanul pénzt kell szerezni, amiért bármit megtesz: először egy kártyakészítőnél próbálkozik, hogy hátha kiadna Pókember kártyákat, de a lecsökkent népszerűsége miatt ez már senkit sem érdekelne. Ezután egy ragasztógyártónak próbálja eladni a Pókháló képletét, de mivel az nem bizonyul tartósnak, így nem tartanak igényt rá. Hősünk hazafelé tartva belebotlik Homokemberbe, akivel nem akar bunyóba keveredni, így megpróbál lelépni. Persze egy tévéstáb feveszi az egészet, így Pókember még jobban esik a népszerűségi listán és gyávasága most már mindenki számára egyértelmű lesz.


A helyzet egyre reménytelenebb Peter számlára, ráadásul Betty se válaszol telefonhívására, mert még mindig haragszik, hogy nem vele ment a klubba. Másnap látja is őt az utcán egy másik fiúval, szóval ez a vonat is elment.


Közben Flash annyira szívügyének érzi a hálószövő sorsát, hogy megpróbál neki segíteni. Beöltözik Pókembernek és megpróbál lefülelni pár autótolvajt, akik viszont jól elverik.


Flash mellett van még valaki, aki nem hajlandó elhinni, hogy Pókember gyáva lett, mégpedig a Fáklya. Meg is próbál beszélni hősünkkel, aki viszont nem megy el a találkozóra. Ehelyett átgondolja az életét Pókemberként és arra a döntésre jut, hogy végleg abbahagyja a szuperhősködést, rendes életet fog élni, így a szemétbe hajítja a ruháját.


Másnap May néni már sokkal jobban van, az orvos pedig közli a megnyugtató hírt, hogy nincs többé szüksége a gyógyszerre. A nagynénje elmagyarázza Peternek, hogy a kitartása segítette hozzá a felépüléshez és az, hogy sose adta fel.


Az újságban újabb mocskolódó cikk jelenik meg Pókemberről, mire Peter elhatározza, hogy ő se fogja feladni, kitartó lesz, és megmutatja a világnak, hogy ki is az igazi Pókember, majd újra felölti a pókruhát!

Ebben a részben nem volt igazi ellenség, nem volt Pókember akció, mégis egy nagyon jó epizód volt. Peter annyira mélyre süllyedt mind Pókemberként, mind a magánéletben, hogy végül majdnem feladta, de a legvégén May néni példáján okulva mégis visszatért. Kíváncsian várjuk a következő részt.

Címkék: fáklya homokember flash thompson betty brant

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr472469841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása