Amazing Spider-Man 13

 2010.11.10. 16:27

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Eredeti cím:
The Menace of... Mysterio!
Magyar cím: Mysterio fenyegetése!
Megjelenés: 1964 Június


Elérkeztünk a következő részhez. A borítón máris megkapjuk a szokásos önreklámozást: "Megcsináltuk! Létrehoztuk a legeslegnagyobb gonosztevőt Pókembernek!" Hát hallottunk már hasonlót, de ne írjuk le egyből Mysteriot, lehet, hogy most tényleg megcsinálták ;)
A borító alsó részén még jobban elhúzzák a mézesmadzagot, miszerint ebben a részben láthatjuk, hogy Pókember a bűn útjára lép és még egy pszichiátert is meglátogat. Vajon mi fog itt történni?

Érdekesen kezdődik a rész: hősünk épp egy bankrablás után sikeresen meglép a rendőrök elől!

Másnap az újságok címlapjára kerül az eset, Peter pedig teljesen össze van zavarodva, hisz ő nem emlékszik, hogy valaha is bűnt követett volna el. Felmerül benne, hogy valaki csak beöltözött, de mivel az elkövető hálót lőtt és falon mászott, így arra a következtetésre jut, hogy valószínűleg kettéhasadt a személyisége! Így hát Pókemberként meglátogat egy pszichiátert, de még a kezelés előtt meggondolja magát és lelép, hiszen a doktor könnyűszerrel megtudhatja akár a titkát is. Eközben kedvenc főszerkesztőnk irodájában egy fura fazon jelenik meg nagy palástban és egy búrával a fején. Ő Mysterio, aki azt állítja, végleg megszabadítja a várost Pókembertől.

Ehhez JJJ-nek elég megjelentetnie az újságjában egy hirdetést, miszerint Pókember menjen a Brooklyn híd tetejére. A főszerkesztő örömmel teljesíti a kérést, majd a hirdetést olvasva Peter nyomban a megadott helyszínre siet. Persze Mysterio már ott várja őt. Kiderül, hogy ő álcázta magát Pókembernek, hogy rossz képet alakítson ki róla. Megkezdődik végre a küzdelem! Pókembernek nincs könnyű dolga, ellenfele nagyon gyors, képes eltűnni, a falon járni, ráadásul a hálót is könnyedén elporlasztja. Végül egy ködfelhőt generálva agyonpüföli hősünket, aki úgy dönt, hogy elegánsan távozik a folyóba ugorva.

Peter el van keseredve, csak az az egy tény nyugtatja, hogy mégsem skizofrén. Másnap az egész város ünnepli Mysteriot, akit JJJ meghív az irodájába. Itt Peternek is bemutatják, aki rafináltan egy nyomkövetőt rak a köpenyére. Az este folyamán utána is ered, és egy filmstúdiónál talál rá a gonosztevőre, aki újra alkalmazza a korábban már bevált ködfelhőt és ismét rongyosra veri hősünket, miközben megismerjük történetét. Mysterio elmeséli, hogy filmekhez készített maszkokat és speciális effekteket, majd jött az ötlet, hogy leutánozza Pókembert. Hosszas tanulmányozás után sikerült az összes képességét lemásolni, így büntetlenül követhetett el bármilyen bűntényt. Ekkor azonban újabb ötlete támadt: készít egy új jelmezt magának, amiben legyőzi az immár közellenség Pókembert, és így nemzeti hős válik belőle. Pókember azonban ötletes, a filmekből már jól ismert trükköt vetette be: egy diktafonnal felvette a beismerő vallomást. Mysterio bepöccen és elkezdődik a küzdelem, ami épp egy filmforgatást zavar meg. A díszelteken végigverekedve magukat végül Pókember kerekedik felül és kiüti Mysteriot.

A felvétel segítségével tisztázza magát, a gonosz pedig megkapja méltó börtönbüntetését.

Közepes rész volt. Sajnos ismét nem váltották be az ígéretet, nem volt a legnagyobb gonosztevő Mysterio. Igaz kicsit megizzasztotta hősünket, inkább mentálisan, mint fizikailag, de amúgy nem volt nagy ellenfél.

Címkék: mysterio

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr662438796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása