Amazing Spider-Man 60

 2014.01.21. 14:34

01.jpg


















Eredeti cím:
O, Bitter Victory!
Magyar cím: Ó, keserű győzelem!
Megjelenés: 1968 május

Egy egyszerű, de szép borítót kapunk a folytatáshoz, amiben mint sejtettük, a Vezér megpróbálja jól ellátni Pókember baját.

Egyből a közepébe vágunk, a két ellenfél bunyójába csöppenünk bele. Hősünk már ismeri a Vezér erejét és gyorsaságát, ezt kihasználva próbálja valahogy megállítani a dühöngő óriást.

02.jpg

A tagbaszakadt gonosztevő ellen mit sem használ a fojtogatás, könnyedén leveti magáról a falmászót, aki azonban bezuhan a vezetékek közé, amitől rövidzárlatos lesz a gép és hatalmas füst keletkezik.

03.jpg

Megragadva az alkalmat Pókember kimászik az ablakon, mivel nagyon legyengült az áramütéstől. Vezérék megjavítják a gépet, majd sikeresen hipnotizálják Mr. Stacyt, aki visszamegy a többiekhez és megnyugtatja őket, hogy semmi probléma nincs. Eközben hősünk kint rájön, hogy a sokktól duplán lát, így nem tud mit tenni Pókemberként, inkább hazamegy.

04.jpg

Otthon gondolkodik el a történteken és aggódik Gwen apja miatt. Így tudatosul benne, hogy szerelmes a lányba, így ez az ügy még személyesebbé válik számára.

05.jpg

Mivel ilyen aggodalomban úgyse tudna aludni, elmegy Gwenékhez, hogy érdeklődjön Mr. Stacy felől. Peter egyből érzi, hogy a férfi megváltozott, hideg lett és barátságtalan. Amikor kettesben maradnak és beszámol neki a klubban történtekről, Mr. Stacy rátámad a botjával. Peter reflexből kivédi, de túl nagyot lök az öregen, aki épp akkor esik a földre, amikor Gwen belép a szobába.

06.jpg

A lány egyből elzavarja Petert a házból azzal, hogy soha többet nem akarja látni. Miután lenyugodott a hangulat, Mr. Stacy értesíti a Vezért a fejleményekről telefonon, aki ráküldi Peterre két emberét.

07.jpg

Másnap be is törnek hősünkhöz, de csak Harry van otthon, így figyelmeztetésként széttörnek pár bútort. Hősünk mikor hazaér, látva a felfordulást elindul, hogy elintézze a Vezért, mielőtt neki, vagy a barátainak valami nagyobb baja esne. A klubnál látja, amint Mr. Stacy, két bandataggal elindul, így nyomukba ered. A rendőrségre mennek, ahol a bűnözők nyilvántartási aktái közt kezdenek kutakodni.

08.jpg

Pókember elérkezettnek látja az alkalmat a támadásra, így beveti magát az ablakon. A két rosszfiút csuklóból földre küldni, de Stacyt nem akarja bántani, aki hátulról fejbe vágja a botjával.

09.jpg

A rosszfiúk kihasználják a pillanatnyi szünetet, míg Pókember a földön fekszik, és lelépnek. Hősünk most nem aggódik annyira, hiszen előtte egy fényképezőt szerelt az ablakra, így minden bizonyíték a kezében van. Otthon azonban vacillál, hogy lebuktassa-e Mr. Stacyt, mivel nem akar rosszat Gwennek, de végül is úgy dönt, hogy csak ezt az egyet teheti, hogy valahogy megállítsa a Vezért. Utolsó képen még látjuk a könnyekkel küszködő Gwent, amint apjáról olvas az újságban és ráadásul látja, hogy Peter készítette róla a leleplező fotót...

10.jpg



Egyre bonyolódik és komolyodik a helyzet. A vezér kezdi átvenni az irányítást a fejesek felett, Peter pedig habár most csatát nyert, a győzelme mégis keserű, mivel egy rész alatt elvesztette szerelme és legnagyobb támogatója bizalmát is. Várjuk a folytatást.

Címkék: vezér george stacy

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr155773537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása