Amazing Spider-Man 42

 2011.02.16. 10:15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Eredeti cím:
The Birth of a Super-Hero!
Magyar cím: Egy szuperhős születése!
Megjelenés: 1966 november 

Nocsak, úgy látszik, az űrspóráknak még is lesz hatása Johnra? Legalábbis a borítón lelkesen ütlegeli hősünket. Derítsünk fényt a titokra.

Pókember bankot rabol.

Kezd kicsit elcsépelt lenni a dolog - már jó párszor öltött fel valami elvetemült alak pókruhát, hogy lejárassa hősünket. De várjunk csak! Ez a valódi Pókember! Végül beadta a derekát és a pénzhiány ilyen tettre buzdította? De úgy néz ki, nincs minden veszve, hiszen hősünk felmászik egy hídra és a táskát a vízbe hajítja. Na vajon mi lehet ennek a hátterében?
Látogassuk meg kedvenc főszerkesztőnket, aki még mindig fia látogatását élvezi. John viszont hirtelen rosszul lesz, majd egyensúlyát elvesztve kiszakít a falból egy fémcsövet. A ruhája leszakad róla, mert szemmel láthatóan növekedni kezd!

Az izmai olyan erősek lesznek, hogy egy suhintással betöri a falat is. Jameson hívja az orvosait, akik beszállítják a laborba. Megállapítják, hogy a spórák olyan hatást gyakoroltak a testére, mintha a Jupiteren élne, tehát sokkal nagyobb gravitációt kellene elviselnie. Készítenek neki egy speciális öltözetet, ami kordában tartja az erejét.

JJJ közben telefonhívást kap Pókember korábbi bankrablásáról. A főszerkesztő kitörő örömmel fogadja a hírt, hogy végig neki volt igaza, majd megkéri fiát, hogy újdonsült erejével intézze el a falmászót.
Eközben a város másik felében az orvosok az eszméletlen Rínót vizsgálják. Megállapítják, hogy a jelmeze valahogy hozzánőtt a testéhez, így semmiképp se tudják levenni. Altatót pedig nem tudnak beadni neki, mert a tű beletörik a kemény bőrbe. A gonosztevő hamarosan magához is tér és tombolásba kezd. A golyó nem fog rajta, hiába is lőnek rá, így átmegy a falon. Az egyik orvos az utolsó pillanatban altatógázzal lefújja, így megállítva a dühöngő óriást.

Mielőtt azt hinnénk, hogy rossz képregényt olvasunk, nézzük meg mit csinál főhősünk. Peter benéz a suliba, ahol Gwen meghívja a házukba egy hétvégi partira. Peter gondolkodás nélkül rábólint, de aztán rájön, hogy már megígérte May néninek, hogy vacsorázni mennek Watsonékhoz.

Már előre fél, hogy milyen rondaság lesz Mary Jane és miatta kénytelen kihagyni Gwen buliját. Pihenésképpen suli után Pókemberként körbenéz a városban és nagy meglepetésére belefut John Jamesonba. A férfi szó nélkül megtámadja.

Hősünk kiszedi belőle, hogy a bankrablás miatt akarja elintézni, így próbálja neki elmesélni, hogy mi is történt valójában (amire mi is kíváncsiak vagyunk). Az űrhajóst nem érdekli a magyarázat, mindenáron el akarja intézni Pókembert, aki kénytelen hálót fröcskölni a férfi arcába, hogy azalatt leléphessen.

Peter visszaemlékezéséből megtudjuk végre az igazságot. A fiú épp a bankban volt, mikor pókösztöne figyelmeztette egy ketyegő táskára, amit épp beraktak a széfbe. Nem volt idő töprengésre, gyors átvedlett Pókemberré és az őröket lefegyverezve kivette a táskát a széfből, majd a folyóba dobta, ahol rögtön felrobbant.
Hősünk meglátogatja Jamesont és elmondja neki, hogy állítsa le a fiát és inkább hívja fel a bankot. A főszerkesztő megteszi és elképedve tudja meg, hogy egy fillér se hiányzik a széfből. Hamarosan visszatér a fia, aki teljesen eltökélt, hogy kinyúvasztja Pókembert. Jameson hiába próbálja lenyugtatni, hogy most az egyszer nem kéne, mert tévedtek, de a férfi hajthatatlan. A falmászó után ered és amikor rátalál, elvakultan nekiront. Hősünk rájön, hogy az átváltozás kezdi elvenni a férfi eszét, így egy tervet eszel ki. Becsalja ellenfelét egy erőműbe, ahol a megfelelő pillanatban beüti őt egy elektromágneses sugárba.

A férfi eszméletét veszti és mivel Pókember látja, hogy visszatért a normális állapotába, lelép a színről. Hamarosan megérkeznek az orvosok és megállapítják, hogy teljesen elmúlt a spórák hatása, John ismét a régi.
Peter szép napsütéses hétvégére ébred, kedvét csak az rontja el, hogy ma lesz a vacsora Watsonéknál. Elérkezik a látogatás ideje, Peter végig Gwenről ábrándozik, csak arra vár, hogy végre túlessen ezen a találkozón. Ekkor toppan be Mary Jane és Peternek teljesen leesik az álla a meglepetéstől, amikor meglátja a gyönyörű lányt, aki teljesen ellentéte annak, amit ő elképzelt róla...


Mit mondjak egy nagyon jó rész volt, Jameson fia mint szuperhős az ártatlanul megvádolt Pókemberrel küzd, a Rínót egyre nehezebb kordában tartani, és hát végre megismertük Mary Jane-t is. Mi lesz most veled, Peter?

Címkék: mary jane john jameson rínó

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr102664846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása