Amazing Spider-Man 58

 2014.01.20. 12:02

00cover.jpg


















Eredeti cím: To Kill A Spider-Man!
Magyar cím: Megölni egy Pókembert!
Megjelenés: 1968 március

Na nézzenek csak oda, ki tér vissza - aki nyomon követte az eddigi részeket, annak ismerős lehet a JJJ-robot a 25-ös részből. Ezek szerint Ka-Zar mégsem győzte le végleg Pókembert? Jamesonnak újra be kell avatkoznia a korábban kudarcot vallott robotjával? Lássuk.

Tarzan, azaz elnézést, Ka-Zar miután kimentette hősünket a tó fenekéről, nem adja át őt a rendőröknek, hanem saját maga akarja megtudni a titkát.

01.jpg

Miután felfedi, hogy Jameson mártotta őt be, Pókember teljesen felháborodik, hogy már megint az az álnok főszerkesztő tesz neki keresztbe. De várjunk csak, hogyan emlékszik erre Peter? Hát persze, a vízbe csapódás hatására teljesen elmúlt az amnéziája, így visszanyerte minden emlékét. Úgy látszik Jameson, ha csak közvetve is, de több jót tesz gyűlölete tárgyával, mint rosszat. Hősünk első gondolata, hogy nénikéje már valószínűleg halálra aggódta magát miatta, így útnak indul, hogy meglátogassa. Ezalatt az emlegetett főszerkesztőt egy régi ismerős, Dr. Smythe hívja fel, hogy lesse meg legújabb találmányát.

02.jpg

Jameson kicsit szkeptikus, de végül beadja a derekát és meglátogatja a feltalálót. A doktor készített egy új, még nagyobb robotot, amit találóan Pókölőnek nevezett el. JJJ-nek felcsillan a szeme és nyálcsorgatva foglalja el helyét az irányítópulton.

03.jpg

Visszatérünk hősünkhöz, aki közben nagy nehezen hazaért, de hiába hívja nénikéjét, az nem veszi fel a telefont. Pókösztöne viszont jelez, kinézve az ablakon pedig megpillantja a Jameson arcú robotot és kezdődik is a küzdelem.

04.jpg

Hősünk érzi, hogy ez a robot jóval keményebb, mint a múltkori, ráadásul nincs is túl jó formában, így inkább megpróbál olajra lépni, de a Pókölő bekeríti.

05.jpg

Eközben az irányítópultnál nagy veszekedés támad. Smythe mindenáron halálos sugárral akarja kilőni Pókembert, de Jameson csak el akarja fogni. A doktor végül ellöki a főszerkesztőt és kezébe veszi az irányítást. Célja, hogy végezzen a falmászóval, azért, mert múltkor legyőzte őt.

06.jpg

Hősünk látva a robot képernyőjén a váltást, kieszeli, hogy az egészet Smythe lakásáról irányítják, így egy alkalmas pillanatban berohan egy telefonfülkébe és kikeresi a telefonkönyvből a címet.

07.jpg

Smythe csak röhög a markában, mivel ők a főszerkesztőségben, vannak, így ellenfele hiába fog elmenni hozzá. Azaz csak így hitte, mivel hősünk a robotot maga után csalogatva a laborba a Pókölő hirtelen leáll és szétrobban. Kiderül, hogy a doktor laborja a kísérletek miatt tele volt pókkal, így a robot érzékelője túlterhelődött.

08.jpg

Jameson elzavarja a szerencsétlen doktort, hősünk pedig végre valahára nyugodtan útnak indulhat, hogy meglátogassa May nénit.

09.jpg



Sajnos az előzőhöz hasonlóan ez se volt egy túl jó rész. A készítők visszahoztak egy régi ellenfelet, aki még gyengébb teljesítményt nyújtott, mint azelőtt. Peter amnéziája csak úgy hirtelen elmúlt. Egyedül a lezáratlan részekkel és cliffhangerekkel próbálják fent tartani az izgalmakat. Most már tényleg jöhetne egy izgalmas, belevaló rész!

Címkék: j jonah jameson smythe

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr645771818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása