Amazing Spider-Man 54

 2012.05.18. 08:30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Eredeti cím:
The Tentacles and the Trap!
Magyar cím: A csápok és a csapda!
Megjelenés: 1967 november

Ahogy lehetett sejteni, Oktopusz nem hagyja annyiban a dolgot - ez a borítóról is visszaköszön: Pókember karjaiban tartja az ájult May nénit, miközben a doktor vigyorogva menekül.

Egyből a közepébe vágunk: Oktopusz már May néniék házánál van és a kiadó szoba miatt érdeklődik. Peter nagynénje kicsit gyanakvó lesz, hiszen mintha azt olvasta volna az újságban, hogy körözik a doktort. Persze Oktopusz szemfüles és beadja, hogy tuti rosszul olvasta a cikket, mivel Pókember volt az, aki a bűntényt elkövette, ő pedig aki megmentette az embereket.

A néni megnyugszik, sőt örül, hogy egy ilyen hős költözik hozzá, aki megfutamította azt a förtelmes Pókembert. Emlegetett hősünk eközben épp a doktort keresi a városban, de persze sehogy sem akad nyomára, így hazamegy. Eközben Oktopusz újra felveszi a kapcsolatot lila ruhás embereivel és előkészíti az évszázad bűntényét.

Reggel Peter épp hálófolyadékot kotyvaszt, amikor Harry megzavarja. Gyors elzár mindent, mielőtt barátja meglátná, mit is művel. Osborn erre kicsit bepöccen, hogy Peter már ennyire se bízik meg benne, és elszelel. Hősünk a Hírharsona felé veszi az irányt, ahol bemutatják neki az új felelős szerkesztőt, Joe Robertsont.

Próbál valamit kihúzni Jamesonból, hogy hol lehet Oktopusz, de persze sikertelenül. Mivel addig tehetetlen, míg ellenfele fel nem bukkan, így meglátogatja nagynénjét. Pókösztöne veszélyt jelez és amikor belép a házba meglepődve látja, hogy nagynénje a doktorral együtt teázik éppen!

Peter próbálja meggyőzni May nénit, hogy egy bűnözőt fogadott be, de igyekezete hiábavaló, nagynénje hallani se akar ilyen sületlenséget. Amikor kettesben maradnak a doktorral, az meg is fenyegeti a fiút, hogy ha keresztbe tesz neki, akkor mindkettőjüket elintézi. Hősünk tehetetlen, viszont nem is akarja magára hagyni May nénit, így a ház előtt őrködik sötétedésig. Ekkor cselekvésre szánja el magát - megpróbálja kicsalogatni ellenfelét a házból. Oktopusz szinte halálra rémül, amikor megjelenik a szoba falán a pókszignál, hiszen úgy hitte, hogy már végzett ellenfelével.

Viszont nem  veszti el hidegvérét és nem dől be a trükknek, inkább értesíti lila ruhás embereit, hogy jöjjenek a házhoz, akik hamarosan meg is érkeznek, hogy lefoglalják a hálószövőt.

Habár sokan vannak, Pókembernek nem túl nagy ellenfelek, még a kábítógázt se tudják nagyon kihasználni, így hősünk hamar gúzsba köti őket. A küzdelemre a fél környék odacsődül, Peter látja, hogy May néni is köztük van, így szabad az út a házba, ahol Oktopusz egyedül maradt. Erre a doktor is rájött, így felkészülten várja az ablakon betörő ellenfelét. Pókember rájön, hogy fáradtan nem tud teljes erővel harcolni, így eljátssza, hogy pár ütéstől kifeküdt.

Oktopusz kicsit sajnálja, hogy túl könnyen győzött, amikor is ellenfele ráveti magát. A verekedésnek May néni vet véget, aki hazaérkezvén meglátja a két maszkost és a sokktól egyből elájul.

Oktopusz inkább úgy dönt, hogy lelép a rendőröktől hemzsegő környékről és máskor intézi el a falmászót. Peter próbálja élesztgetni nagynénjét, még a maszkját is lerántja, hogy bebizonyítsa, hogy Pókember nem gonosztevő, de minden hiába.

Felhívja a doktort, aki miután megvizsgálja, megnyugtatja, hogy May néni rendbe fog jönni, de még egy ilyen eset akár halálos is lehet. Peter szétrobban a méregtől, hogy Oktopusz miatt ilyen helyzetbe került és megfogadja, hogy legközelebb nem kíméli a doktor életét.



Oktopusz ismét elmenekült, pedig most kihasználhatta volna előnyét. Viszont ezúttal még jobban felmérgesítette Petert, aki legközelebb már biztos nem bánik vele kesztyűs kézzel. Vajon tényleg beváltja az ígéretét?

Címkék: doktor oktopusz

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr584521939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása