Amazing Spider-Man 53

 2012.05.17. 09:16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Eredeti cím:
Enter: Dr. Octopus
Magyar cím: Dr. Oktopusz színre lép
Megjelenés: 1967 október

Ahogy az előző részben megígérték a készítők, Dr. Oktopusz visszatér cirka 20 rész után. A borító egyszerű, egy szokásos küzdelmet ábrázol. Reméljük a történet nem lesz ennyire egyszerű.

Pókember rögtönzött függőszékében a legújabb Hírharsonát olvassa, melyben Foswell hősi haláláról van szó és persze az ő lejáratásáról, miközben Jameson ordibál rá az ablakból, hogy máshol rontsa a levegőt.

Hősünk vitatkozik egy sort a főszerkesztővel, aztán inkább lelép az iskolába. A tornatermet választja öltözőül, ahol az egyik tanára előtt majdnem lebukik, de sikerül kimentenie magát.

A professzor meghívja őt egy kiállításra és mondja, hogy hozzon magával valakit. Peternek Gwenre esik a választása, aki meglepetésére gyorsan igent is mond neki. Hősünk nagyon örül, hogy ilyen jó kapcsolatba került ezzel a nem csak szép, de okos lánnyal. Meg is érkeznek a kiállításra, ahol egy rakétaelhárító rendszert fognak bemutatni, melynek neve Megsemmisítő. Peternek a pókösztöne vészjelzéseket ad le, de a fiú nem lát semmi gyanúsat.

Megkezdődik a bemutató, azaz kezdődne, de egy férfi a nézők közül feláll és négy robotkarjával egyből elintézi az őröket. Dr. Oktopusz visszatért!

A nagy zűrzavarban Peter elmegy, hogy átöltözzön, miközben a rendőrök próbálják megállítani az őrült tudóst. A könnygáz hatástalannak bizonyul, mert a doktor karjaiból ventilátort csinálva elfújja azt.

Ekkor lép színre hősünk, akit egy rövid bunyó után Oktopusz kihajít az ablakon. A ház falán és a tetőn folytatódik a küzdelem. Pókember korábbi, jól bevált cseléhez folyamodik: behálózza a doktor szemét. Oktopusz, hogy elterelje ellenfele figyelmét, a Megsemmisítőt az utcára ejti, ami hemzseg az emberektől.

Pókember inkább az ő megmentésüket választja, de még előtte elhelyez egy nyomkövetőt a doktoron. Oktopusz otthon bosszankodik: a terve az volt, hogy eladja a szerkezetet egy ellenséges nemzetnek, és abból a pénzből egy bűnbirodalmat épít ki. Ekkor veszi észre magán a nyomkövetőt és ördögi tervet eszel ki. Csapdát állít a hálószövőnek: készít egy ál-Oktopuszt, amire egy bombát szerel.

Peterék közben kedvenc bárjukban pihenik ki a nap izgalmait, ahova May néniék is betoppannak. Elújságolják, hogy feladtak egy hirdetést az egyik szobájuk kiadásáról, amiből nagy pénzeket remélnek. Peternek jó ürügy, hogy hazakíséri nagynénjét, így utána nyugodtan tud nyomozni Oktopusz után. Hamar meg is találja rejtekhelyét egy tengerparti házban.

Azonban pókösztöne ismét jelezni kezd, így belő az ablakon egy hálólabdát. Természetesen az történik, amire számított, a ház felrobban. Oktopusz nem messze röhög a markába, hogy végre elintézte ellenfelét.

Viszont a Megsemmisítő elrablása miatt sejti, hogy az FBI rendesen rá fog szállni, így elindul egy új búvóhelyet keresni, ahol senki se fogja keresni. Hogy mi is lesz ez a tökéletes hely? Aki jól figyelt, az már sejtheti...


Oktopusz visszatérése nem volt nagy szám, igazán kemény küzdelmet se láthattunk, de nem is zárult le a sztori. Úgy érzem lesznek még itt meglepetések.

Címkék: doktor oktopusz

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr544520805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása