Amazing Spider-Man 41

 2011.02.15. 10:26

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Eredeti cím: The Horns of the Rhino!
Magyar cím: Az orrszarvú szarva!
Megjelenés: 1966 október

Szegény Peter még alig pihente ki magát a Zöld Manóval való küzdelemből, máris egy még keményebb ellenféllel kell szembenéznie? A belső borító szerint új korszak kezdődik kedvenc Pókemberünk életében, sőt amit még kapunk: Betty visszatér, Jameson fia újra megjelenik, Peter valami izgalmas dolgot vásárol, és nem utolsó sorban élete legnehezebb ellenfelével is fel kell vennie a harcot! Nem kevés dolgot ígérnek nekünk, lássuk, sikerül-e mindezt besűríteni a részbe.

Egy szuperhős képregényben arra számítanánk, hogy valami izgalmas akcióval nyit, ehelyett May néni és szomszédja beszélgetésébe csöppenünk. Mrs. Watson felveti az ötletet, hogy adják el a házat és May költözzön át hozzá. Az ajánlat nagyon vonzó, viszont May néni csak Peter miatt aggódik, akit nem akarna magára hagyni. Az emlegetett fiú eközben egy szalonban tekinti meg a motorkínálatot, sőt már ki is nézett magának egyet.

Egy ilyen motorral végre gyorsabban tudna közlekedni anélkül, hogy állandóan fel kellene öltenie a pókruhát. A hitelkérelem miatt felhívja főnökét, aki a későbbi olcsó képek reményében belemegy a dologba. Jamesont épp a fia látogatja meg, akit az első rész óta nem láttunk. Elmeséli apjának, hogy legutóbbi űrutazása során különös spórák kerültek az űrkabinjába.

Több vizsgálatot is végrehajtottak rajta utána, de úgy tűnt a spórák elhaltak. A biztonság kedvéért viszont azóta védőőrizetet kapott.
Váltsunk képet a mexikói határra, ahol egy fura figura jelenik meg orrszarvú maszkban. Az őrök tehetetlenek, hiába próbálják megállítani, a maszkos óriás átgázol rajtuk.

Eközben Peter a New York-i utcákat róva motorjáról álmodozik, amikor összefut Bettyvel. Beülnek kávézni, de hősünk rájön, hogy már nagyon semmi közös témájuk nincs.

Épp időben lép be Ned Leeds, így Peter kihasználva az alkalmat lelép és rájön, hogy a lány már semmit se jelent számára. Útközben a híradásokban közlik, hogy egy megállíthatatlan veszedelem közelít New York felé, aki Rínónak nevezi magát. Peter gondolatban már felkészül a harcra, amikor belefut Jamesonba és látja, hogy a fiát biztonsági emberek kísérgetik. Otthon May néni majdnem felveti az ötletet, hogy adják el a házat, de aztán másra tereli a szót. Pedig ha gondolná, hogy Peternek is azon jár az esze, hogy elköltözik, csak nem merné magára hagyni nénikéjét... Az esti tanulás nem megy jól hősünknek, gondolatai folyton elkalandoznak: milyen lesz az új motorja, miért kísérgetik Jameson fiát biztosnágiak, hogy adja be May néniek, hogy el akar költözni, mit akarhat a Rínó New Yorkban?

Elmélkedéséből egy rádióhír zökkenti ki, miszerint a Rínó megérkezett New Yorkba, így hősünknek nem is kell több, felölti jelmezét és a veszedelem után ered. Elég csak a szirénákat követnie, a nyomok egy hotelbe vezetnek, ahol meglátja Jamesont az őrökkel kiabálni, hogy elrabolták a fiát! Pókember hamarosan rá is talál Rínóra, amint a férfit cipeli, majd gondolkodás nélkül megtámadja. Az orrszarvú egyetlen csapásától viszont annyira megszédül, mintha egy igazi állat rúgott volna bele.

Rájön, hogy mindenképp el kell kerülnie az ütéseit, mert végzetes következményei lehetnek. Ez hősünknek megy is egy ideig, de az ő ütéseit viszont a Rínó meg sem érzi, olyan kemény a bőre.

Egyetlen esélye maradt, ellenfele kifárasztása. Harc közben megpróbálja kiszedni belőle, hogy miért rabolta el Jameson fiát. Az óriás elmondja, hogy az űrspórák miatt egyes országok vagyonokat fizetnének a férfiért. Hősünk beveti hálóját, majd egy ügyes csellel a földbe veri ellenfele fejét. Úgy néz ki, ez hatásos volt, mert a Rínó eszméletlenül esik össze.

Megérkezik a rendőrség is, akik sehogyan sem tudják levenni a gonosztevő ruháját, és még azt semi tudják, hova zárják be. Pókembert ez már nem érdekli, dolga végeztével odébáll.
Peter másnap az új motorjával megy suliba, ami nem kis meglepetést okoz az osztálytársai körében. Főleg Gwen kezd feltűnően érdeklődni iránta, de úgy látszik a fiú is felfigyelt végre rá.

Hősünk otthon May néninek is bemutatja új szerzeményét, aki megígérteti vele, hogy jövő héten elmegy vele vacsorázni Watsonékhoz, hogy végre megismerhesse Mary Jane-t.

Na ez a frissesség kellett nekünk! Nagyon jó részt olvashattunk, volt benne minden, ami kell. Pókember egy időre elintézte titokzatos ellenfelét, akiről még nem sokat tudunk, de várhatóan hamarosan újra felbukkan majd. Peter élete is zajlott közben, végre lezárta a dolgot Bettyvel, és észrevette Gwent. De mi lesz ha bejön a képbe Mary Jane? És vajon Jameson fiának ügye lezárult?

Címkék: john jameson rínó

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr252662399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása