Amazing Spider-Man 43

 2011.02.17. 11:22

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Eredeti cím:
Rhino on the Rampage!
Magyar cím: A tomboló Rínó!
Megjelenés: 1966 december

Egy nagyon egyszerű borítót kapunk, mindenféle hírverés nélkül, amiből annyi derül ki, hogy a Rínónak végülis sikerül kiszabadulnia, és végre bosszút állhat a falmászón.

Egyből a közepébe vágunk: a nyugtató hatása elmúlt, így az orrszarvú-jelmezes fickó a falon áttörve hagyja el a helyiséget. Az őrök tehetetlenek, a fegyverek teljesen hatástalanok az óriással szemben.

Eközben a Hírharsonánál Betty mutogatja büszkén gyűrűjét a többieknek, hiszen Ned Leeds eljegyezte. Az ünneplésnek Jameson vet véget, aki ordítva ront be, hogy a Rínó kiszabadult, tehát mindenki menjen a dolgára, hogy megírhassák a hírt.
Pillantsunk be addig Watsonékhoz: a vagány és életvidám Mary Jane teljesen levette Petert a lábáról. El se tudja hinni, hogy hónapokig halogatta a találkozást vele. A vacsora végeztével a lány bekapcsol egy zeneadót a tévén, hogy táncoljanak egy kicsit, a műsort azonban egy híradással szakítják meg, melyben elmondják, hogy a Rínó kiszabadult.

Peter épp azon agyal, hogy hogy adja be a többieknek, hogy le kell lépnie, amikor meglepetésére Mary Jane ajánlja fel, hogy nézzék meg élőben a Rínót. Gyors fel is pattannak a motorra és a helyszínre robognak.
A Rínó eközben úticélja felé haladva visszaemlékezik keletkezésének történetére. Korábban egy kémbandának dolgozott, mint verőember. Túl hülyének találták, így elkezdtek kísérletezni rajta, hogy még erősebbé tegyék. Az egyik tudós kifejlesztett egy speciális molekuláris kötést, amivel egy orrszarvú bőrét ültették az övére.

Így megszületett a Rínó. Az óriás viszont úgy gondolta, hogy ezzel a hatalmas erővel nincs szüksége senkire, egyedül jobban boldogul, így lerombolva az épületet továbbállt. 
Ezalatt Peterék is megérkeztek a helyszínre. A fiú beadja Mary Janenek, hogy elmegy fotókat készíteni, így átöltözhet Pókembernek. Egy sikátorban meg is találja ellenfelét, aki nagy meglepetésére egy hirtelen támadással lecsapja. Rájön, hogy óvatosabbnak kell lennie, így a defenzív harcot választja.

A Rínó megunja, hogy ellenfele folyton elugrál, így más eszközhöz folyamodik: áttör az utcára és a tömegbe rohan. Pókember az utolsó pillanatban a szarvánál megfogva a földhöz vágja az orrszarvút, aki viszont egy gyors ellentámadásban felökleli hősünket.

Pókember az ütközéstől alig áll a lábán, a Rínó meg már kész az ellentámadásra. Egy bátor rendőr siet a segítségére, aki az utolsó pillanatban húzza el a szuperhőst az óriás útjából.

A Rínó felborít egy teherautót és a rakomány fémgerendák szétszóródnak az utcán. A gonosztevő, abban a hiszemben, hogy ellenfele a romok alá került, továbbmegy úticélja felé. Pókember lassan magához tér, a tömeg ünnepli őt és a hős rendőrt. Foswell is a helyszínen volt és rohan JJJ-nek újságolni a nagy hírt, hogy a hálószövőt egy rendőr mentette meg. Peter elmegy a fényképezőgépéért a sikátorba, ahol a romok között talál egy darabot a Rínó bőréből. Hazaviszi Mary Jane-t, majd első útja Dr. Connorshoz vezet, akivel együtt megvizsgálják a bőrdarabkát.

Connors felajánlja Pókembernek, hogy Gyíkként segítségére tudna lenni, de hősünk ebből nem kér. Hamarosan ki is fejlesztik az ellenszert, majd John Jameson kórházához megy, ahol várható a Rínó feltűnése. Nem is kell rá sokat várni, ahogy megérkezik, hősünk egyből rátámad. Nem sokat teketóriázik, beveti a hálóját. A Rínó csak nevet a szánalmas próbálkozáson, hisz könnyedén tépi szét a hálót, majd teljese erejével hősünknek ront. Pókember félreugrik, így az orrszarvúember kiesik az utcára. Csak itt jön rá, hogy ellenfele átverte, hiszen a ráragadt háló kezdi leolvasztani a bőrét. Hősünk cselesen összekeverte az ellenszert a hálófolyadékkal.

Az óriás kemény bőre nélkül védtelen, Pókember egy nagy jobbegyenessel földre küldi. Peter dolga végeztével hazamotorozik. Útközben összefut osztálytársaival, akik újságolják a hírt, hogy Flash-t behívták sorozásra, és valószínűleg őt is hamarosan értesítik. Hazaérve May nénit elég rossz bőrben találja és rájön, hogy már régóta nem szedi a gyógyszerét, mert nem volt pénzük rá.

Peter magába roskad, hogy ő motort vesz, meg az elköltözésen gondolkozik, miközben nem veszi észre, hogy nagynénje milyen rossz állapotban van.

Hősünk végre lerendezte a Rínót, és úgy néz ki Mary Janenel is elég jó kapcsolata kezd kialakulni. De mi a helyzet a sorozással? Petert behívják katonának? És mi lesz May nénivel?

Címkék: rínó dr connors

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr282667482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása