Amazing Spider-Man 35

 2011.02.07. 10:19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Eredeti cím:
The Molten Man Regrets...!
Magyar cím: Olvasztár megbánja...!
Megjelenés: 1966 április  

A készítők valószínűleg most pihentetik magukat, hiszen már négy rész óta csak visszatérő ellenfeleket láthattunk, és ez ezúttal sincs másképp, most a nemrég börtönbe csukott Olvasztár tér vissza hősünket boldogítani.

Raxtont, a fémembert jó magaviseletért kiengedik a dutyiból, hiszen végülis csak pár autót tört össze. 

De rosszul teszi, aki azt hiszi, hogy megjavult, hazaérve egyből a visszatérésen kezdi törni a fejét. De valami nagyon jó tervet kell kieszelnie, mert nem akar újra visszakerülni a sittre.
Pár nappal később egy ékszerboltban egy elegéns öltözetű férfi kéri az eladót, hogy mutassa meg a legdrágább ékszereket. Ahogy a széf nyitva, a férfiről egyből kiderül, hogy csak egy tolvaj, megragadja az ékszereket és vinné magával, de az eladó rálő pisztolyával.

A férfinak ez meg se kottyan, sőt puszta kézzel szétroppantja a fegyvert. Itt már mindenki tudja, hogy az Olvasztár van újra akcióban. Micsoda véletlen meglepetés, hogy Pókember épp arra jár és hallotta a lövést, így benéz az üzletbe, ahol a maszkos Olvasztár eljátssza a megrémült betörőt. Így kihasználva Pókember védtelenségét elkezdi őt püfölni, majd elrohan. Hősünk mivel nyomát veszti a bűnözőnek, elkezd agyalni, hogy ki is lehet az, aki szembeszáll vele és képes egy pisztolyt széttörni. Kizárásos alapon Olvasztárra gondol, így elmegy a lakására és egy jeladót helyez a kabátjára.

Egy ideig semmi sem történik, hősünk már lassan letesz róla, amikor pár nap múlva Olvasztár ismét álruhát ölt. Pókember követi egy bankig, ahol készít pár fényképet, ahogy a bűnöző kikapcsolja a riasztót, majd feltöri a zárat. Mielőtt azonban kinyitná a széfet, rátámad és megkezdődik a bunyó.

A kiegyenlített erőviszonyok miatt Olvasztár kénytelen letenni a pénzről és mivel fél a börtöntől ezért inkább menekülőre fogja. Hősünk ezúttal szemfülesebb és nem engedi meglóni, sőt bekészített pár kötelet is, amivel amivel jól gúzsba köti a szupergonoszt, mint a múltkor tette.

A rendőrség megérkezik és beviszik Olvasztárt, aki követeli, hogy engedjék el, mert nincs bizonyíték ellene. Ekkor toppan be Pókember a frissen előhívott képekkel a fémember átöltözéséről és rablási kísérletéről. Úgy néz ki Raxton ezúttal több ideig hűvösre kerül.


A zárójelenetben Peter viszi be a képeket Jamesonhoz, de még mindig nincs kedve Bettyvel találkozni. Meg is lepődik, amikor más ül az asztalánál. Az új hölgy elmondja, hogy Betty felmondott, és kérte, hogy adjon át valamit. Egy kép az, amit Peter adott magáról korábban Bettynek. Hősünk egy kicsit elbizonytalanodik, majd mérgesen a kukába vágja a képet.


Megint egy gyenge eresztés volt, pedig az előző rész után egy kis fellendülést vártam. A bunyó unalmas volt, ráadásul Pókember ugyanúgy intézte el Olvasztárt, mint legutóbb. A suliban nem is jártunk, más meg igazából nem történt a részben.

Címkék: olvasztár

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr182643911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása