Amazing Spider-Man 24

 2011.01.14. 10:48

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Eredeti cím:
Spider-Man Goes Mad!
Magyar cím: Pókember megőrül!
Megjelenés: 1965 Május

Pókember megőrül? A borítón egy fejreállított szoba, hősünk a fejét fogja, miközben két régi ellenfele is támadja! Mi fog itt történni?! Mindenesetre a készítők bebiztosították magukat, ha a címlap nem lenne elég vonzó, csak úgy ömlik ránk a sok öndicséret:

"Egy elképesztően rejtélyes sztori a nagy Marvel hagyomány szerint!"
"Egy újabb ütős, különlegesen izgalmas történet az újfajta olvasónak...NEKED!"
"Egy újabb toronymagas győzelem az ötletek házából!"
"Több akcióval, izgalommal és meglepetés ellenséggel telepakolva, mint amit el tudtok képzelni!"
Na jó ennyi elég. Ezután most már tényleg elvárok egy jó részt!

Postás érkezik Parkerékhez, May néninek hozott egy új kalapot, Peter alig tudja kifizetni. Nincs más választása, valami használható fotóanyagot kell szolgáltatni a Hírharsonának, ha nem akarnak éhen halni. El is indul portyázni a városban, ahol hamarosan egy betörésre lesz figyelmes. Szépen beállítja kameráját, majd elintézi a bűnözőket. Szerencsétlenségére épp arra jár Foswell, így lőttek a lehetőségnek, hogy Peter Perkerként eladja a képeket. Meglátogatja hát Bettyt, hátha van valami fotóötlete. Véletlen azonban meglátja, hogy barátnője Ned Leedsszel levelezik, így mérgesen elviharzik.
Közben Jameson meghallgatja Foswell beszámolóját Pókemberről, aki elkeseríti, hogy semmi rosszat nem csinált, csak pár betörőt fülelt le. A főszerkesztő kitalálja, hogy ha már ilyen módon nem tudja lejáratni a hálószövőt, akkor majd a közvélemény segít neki. Ki is küld egy riportert, hogy az utca emberétől kérdezze meg, miért is utálják Pókembert. Elég sokan nyilatkoznak, amikor is megérkezik Flash és elzavarja az újságírót. Eközben barátnője, Liz megkéri Petert, hogy korrepetálja őt. Flash meglátja őket és féltékeny lesz. Elhatározza, ha meglátja őket kettesben, akkor elintézi a könyvmolyt.
Másnap megjelenik a Hírharsona újabb száma a Pókember-ellenes véleményekkel, minek hatására egyre többen hiszik el, hogy a falmászó gonosz.

A lapot egy európai pszichiáter, Dr. Rinehart is olvassa, aki megjelenik Jameson irodájában, és beszámol neki, hogy elemezte Pókember esetét, aki szerinte egy beteg ember, és hamarosan összeomlik idegileg.

A főszerkesztő repes az örömtől és azonnal egy különkiadás nyomtatását rendeli el, amiben kihírdetik, hogy Pókember bolond.
Másnap Peter olvassa az újságban a cikket és azonnal elrohan az orvoshoz, hogy beszéljen vele. Útközben nagy meglepetésére belefut Oktopusz doktorba!

Mikor azonban megragadná, az egyből eltűnik. Helyette viszont feltűnik a semmiből Homokember, de mielőtt bevinné ütését, az is eltűnik! Úgy néz ki az orvosnak igaza volt, tényleg kezd megőrülni! Ekkor egy újabb ellensége, a Keselyű repül felé, majd a többiekhez hasonlóan köddé válik. Minél előbb utána kell járni a dolgoknak! Végre megérkezik a doktor házához, ahol bent újabb furcsasággal kell szembesülnie: az egész szoba fejjel lefelé áll! Hősünk elrohan, nehogy valakiben kárt tegyen, de az orvos lenyugtatja, hogy ő tud segíteni rajta. Leülteti a kanapéra amikor újabb rémképek törnek rá. Rinehart elmondja neki, hogy skizofréniában szenved, de még vissza lehet fordítani.

Eközben a Hírharsonánál Foswell érkezik Jamesonhoz és valami rossz hírt közöl a pszichiáterről, mert a főszerkesztő mérgesen elrohan. Egyből az orvos házához megy, ahol belefut Flashbe, aki mint a Pókember fanklub alapítója, egyből lerohanja, amiért szidja példaképét az újságban. Jameson nem törődik a sráccal, beront Rinehart házába.
Bent már előrehaladott állapotban van a kezelés, az orvos már épp eléri, hogy Pókember mindent kitálaljon, amikor JJJ betoppan és csalónak nevezi Rinehartot. Ekkor beesik Flash is és a főszerkesztőnek ront. A nagy kavalkádban a pszichiáter kereket oldana, de Peter elkapja és lerántja róla a maszkját. Rinehart nem más mint hősünk régi ellenfele, Mysterio!

Elmondja, hogy régóta tervezte, hogy leszámol ellenségével, csak a megfelelő pillanatra várt. Mivel erőben nem tudta felülmúlni, ezért kitalálta, hogy az elméjét fogja megtörni. A megfelelő pillanat akkor jött el, amikor az újságban látta, hogy egyre többen utálják Pókembert. Színészek segítségével felvette nagy ellenségeit és odavetítette neki, majd a házában készített pár fordított szobát. A terv úgy tűnt, beválik - már épp a küszöbén volt, hogy kiszedjen belőle mindent, amikor Jameson közbelépett. A főszerkesztő örjöng, hogy pont ő, aki a legjobban várta Pókember bukását, állítja meg azt.

Az utolsó képkockákon Peter hazafelé ballagva belefut Lizbe, akinek szándéka, hogy Petert megfogja magának, ezért találta ki a korrepetálást. Peternek viszont pont kapóra jön, hogy így féltékennyé tudja tenni Bettyt a Nednek írt levelek miatt. 

Nos, úgy látszik nagyjából beváltották az ígéreteiket a készítők. Igaz akció nem sok volt, de feszültség és izgalom annál több. Már-már az olvasó is elhitte, hogy hősünk valóban megőrült, mikor pont legnagyobb rosszakarója menti meg. Milyen irónikus.

Érdekességek:

  • Pókember már egyszer korábban is kételkedett az épelméjűségében és meglátogatott egy pszichiátert, mégpedig a 13. részben, ahol szintén Mysterio volt az ellenfele
  • Norman Osborn első megjelenése, igaz még csak két képkockán, és csak háttérszereplőként

Címkék: mysterio flash thompson j jonah jameson

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr292582903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Axl Rose 2011.01.15. 20:58:53

Tetszik a blog, és gratula a kitartásodért hogy mindezt végigcsinálod. Még egy támogatód már biztos van;)
Aztán nehogy csalódást okozz ecsém:)))
süti beállítások módosítása