Amazing Spider-Man 20

 2011.01.10. 10:59

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Eredeti cím:
The Coming of the Scorpion! OR: Spidey Battles Scorpey!
Magyar cím: A Skorpió színre lép, avagy Póki megküzd Skorpival!
Megjelenés: 1965 január


Új év, új fenyegetés: a címlapról már sejthetjük, hogy Pókemberrel együtt mi se fogunk unatkozni, hisz egy olyan ellenség van kilátásban, aki jóval erősebb, mint hősünk. Persze ha visszaemlékezünk, akkor volt már jó pár ilyen, szóval annyira mégsem kell aggódni valószínűleg. De azért lássuk, hogyan birkóznak meg egymással!

Ott folytatódik történetünk, ahol az előző résznek vége lett: a gyanús alak továbbra is követi Petert mindnehova. Viszont egyre óvatlanabb, mivel hősünk pókösztöne segítségével kiszúrja, így most már szemmel tudja tartani a férfit, aki egészen a házáig követi. Másnap az irodában épp kedvenc főszerkesztőnk mérgelődik, hogy semmi érdekes hír nincs az újságban, csak holmi állatok mutációjával foglalkozó cikk. Ekkor ötlik fejébe egy nagyszerű terv: készíteni kell egy embert, aki jóval erősebb, mint Pókember és ehhez pont kapóra jön a mutációval foglalkozó tudós.

Eközben látjuk, amint a gyanús alak a Hírharsonáig követi Petert, majd megy beszámolni a főnökének, aki nem más, mint Jameson! Kiderült, hogy azért nyomoztatott utána, hogy kiderítse, hogy készíti a képeit Pókemberről. Együtt elmennek a tudóshoz, aki a felajánlott tízezer dollár fejében belemegy, hogy a magánnyomozót, Gargant egy skorpió erejével ruházza fel. A kísérlet sikeresen lezajlik, Gargan kap egy jelmezt, majd leteszteli hihetetlen új erejét. Megszületett a Skorpió.


Peter, mivel látta az utána nyomozó férfit Jamesonnal, elmegy meglátogatni főnökét, persze Pókemberként, hogy felelősségre vonja. Viszont nem várt meglepetésként a nyakába ugrik a Skorpió. Hősünk pár ütés után megállapítja, hogy ellenfele sokkal erőssebb nála, ráadásul még a hálóját is könnyedén eltépi, magyarul semmi esélye sincs ellene, de azért nem adja fel a küzdelmet. A Skorpió gyorsan ájultra veri Pókembert, majd továbbáll.

Tudatosul benne, hogy ezzel a szupererővel bármire képes, így ki is néz egy pénzszállítót, amit megcsapolhat.
Eközben a tudós, Dr. Stillwell rájön, hogy a mutáció hatására a Skorpió egyre erősebb lesz és ezzel együtt a gonosz énje felülkerekedik majd, borzasztó veszélyt jelentve az emberiségre. Gyorsan előállít egy ellenanyagot, majd teremtménye után iramodik. Hamarosan meg is találja, azonban Gargan hallani sem akar a visszaváltozásról. A doktor utánamászik az épületre, majd megpróbálja rádobni a szérumot, de nem találja el.


Hősünk eközben magához tér és a Skorpió után megy, de sajnos későn ér oda, a doktor lezuhan a falról és meghal. Újra elkezdődik a bunyó, de a hálószövő ismét alulmarad.

Skorpió viszont ismét nem törődik vele, hanem inkább Jameson után ered, aki egyedül tudja, hogy ki is ő valójában. Hősünk főnöke irodájában éri utól a gonosztevőt majd egy okos trükkel lelassítja - hálót lő a szemébe, majd a lábára, így amíg ellenfele mozgásképtelen, letépi a farkát, megszabadítva ezzel egyik veszélyes fegyverétől.

Pókösztöne segítségével könnyedén elhajol a földhöz ragadt Skorpió ütései elől, majd végül kiüti.
A csatában eléggé megsérült Peter azt adja be mindenkinek, hogy focizott és közben többször is elesett. Az osztálytársai csak kinevetik, May néni pedig alapos ápolásban részesíti. Jameson kihasználja a helyzetet, másnap az újságja címlapján hirdeti, hogy ő kapta el a Skorpiót és ezzel hőssé válik. Peter ismét csak mérgelődhet, miközben szakadt ruhája megvarrásával van elfoglalva. Öröm az ürömben azonban, hogy Betty udvarlója, Ned egy fél évre elutazott Európába, így újra szabad a pálya.

Közepes rész volt két tanulsággal: ne alkoss szörnyet, mert ellened fordul, illetve hogy nem az erő számít, hanem az ész és a fürgeség. Igaz, hogy kétszer is elverték hősünket, de mégsem volt akkora feszültség a részben, amit elvártunk a címlap alapján, sőt a végén is elég gyorsan lezajlott a leszámolás.

Címkék: skorpió j jonah jameson

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr822573627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása