Amazing Spider-Man 8

 2010.10.28. 15:59

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Eredeti cím:
The Terrible Threat of the Living Brain / Spider-Man Tackles The Torch!
Magyar cím: Az Élő Agy rettenetes fenyegetése / Pókember küzdelme a Fáklyával!
Megjelenés: 1964 Január

Ez alkalommal egy különleges füzetet állítottak össze az alkotók, amit a borító is büszkén hirdet: lesz itt gondolkodó robot, Peter és Flash bokszmérkőzés, plusz még egy Pókember / Fáklya harc is. Kell ennél több?

A történet elején Peter iskolájában egy újfajta robotot mutatnak be, az Élő Agyat, amely mindennél gyorsabban képes gondolkodni. A tudós, akié a robot, Petert kéri fel segédjéül, az osztálytól pedig egy nehéz kérdést vár, amit az Élő Agy meg fog válaszolni. Rövid tanakodás után előállnak a kérdéssel, ami a legtöbbjüket izgatja, mégpedig hogy ki is a Pókember valójában. A robot hamarosan előáll a válasszal, amit számkód formájában kinyomtat. Peter kissé megkönnyebbül, de mikor Flash el akarja venni tőle a cetlit kisebb csetepaté alakul ki közöttük, mely során Peter szemüvege is eltörik.

A tanár végül szétválasztja őket és javasolja, hogy nézeteltéréseiket a tornateremben intézzék el. Így kerül sor Peter és Flash első megmérkőzésére! Peter alig tudja visszafogni magát a meccs alatt, mivel Flash a leggyengébb ütésétől is kirepül a ringből, ezért inkább azt a taktikát választja, hogy elkerüli az ütéseket, amíg ellenfele ki nem fárad.
Eközben az osztályteremben két karbantartó, akik végignézték a robotos előadást nagyszerű tervet talál ki. Ellopják maguknak a robotot, hogy az megjósolja nekik a lóverseny eredményeket. Persze a tudós rajtakapja őket, és dulakodás közben véletlen megnyomnak valamit az Agyon, ami beindul és ámokfutásba kezd.

Közben a bokszmeccs zajlik tovább és Peter épp egy végzetes ütést akarna bevinni Flashnek, amikor beszólnak a terembe, hogy elszabadult a robot. Persze Flash félrenéz és úgy kapja az ütést, ezért Peter nemhogy hős lesz, hanem még le is gyávázzák.

Neki azonban ez a legkisebb gondja - a nagy felfordulásban magára kapja Pókember ruháját és a robot után ered. Hősünknek nehéz a dolga, hisz a robot olyan okos, hogy minden mozdulatát kiszámítja. Még a háló se ér semmit, mert a robot kitalálja, hogyan tépje szét. Pókember utolsó esélye, ha kikapcsolja az Agyat, ami hosszas verekedés és akrobatamutatvány után sikerül is neki.

A zárójelenetben a két karbantarót üldözik, akik el akarták lopni a robotot, de épp belebotlanak a cipőjét kötő Flashbe. Peter kihasználja az alkalmat és megvádolja, hogy nem volt sehol, amikor Pókember feltűnt és ezt a két embert is egy pillanat alatt elintézte, így biztos ő a Pókember. Flash zavarában azt se tudja mit tegyen, az egész osztály rászáll, Peter pedig mosolyogva odébbáll.

Ez valóban egy különleges sztori volt, ahol inkább a háttértörténeten volt a hangsúly. Nem kaptunk új szupergonoszt, csak egy elszabadult robotot, viszont Peter végre szembeszállt legnagyobb iskolai ellenfelével, Flash-sel.

A második sztorit nem nagyon tudtam hova tenni, valószínűleg túl rövidre sikerült az Agyas epizód, így kellett még egy töltelék rész a füzetbe. Midnenesetre egy értelmetlen és nem is valami jó hat oldalat olvashatunk zárásként.

A történet úgy kezdődik, hogy Pókember látja, hogy a Fáklya bulit rendez a házában, ezért egy kis meglepetést szervez: egy pókhálóból font denevért lő be az ablakon, amitől persze mindenki megijed. A Fáklya bepipul és ráront Pókemberre, így elkezdődik a verekedés a tengerparton. Egy kis szájkarate és egy tarsolyni piszkos trükk bevetése után megjelenik a Fantasztikus Négyes többi tagja is, akik cimborájuk oldalán beszállnak a küzdelembe. Persze Pókembernek ez már túlerő, így sértődve odébbáll.

Ennyi. Nem is nagyon értem, mire volt ez jó, egy elég jó rész mellé betenni egy ilyen marhaság tölteléket. Dehát ők tudják...

Érdekességek:

  • Ebben a részben láthatjuk utoljára Petert szemüvegben

Címkék: fáklya fantasztikus négyes flash thompson élő agy

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr522405645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása