Amazing Spider-Man 40

 2011.02.14. 15:09

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Eredeti cím:
Spidey Saves the Day!
Magyar cím: Póki megmenti a napot!
Megjelenés: 1966 szeptember

Izgalommal vártam ezt a részt, de sajnos a borítón már előre lelőtték a poént. Mondjuk ezt valahol sejteni lehetett, de azért mégis... Azért fussunk végig ezen a füzeten is.

A belső borítón kapunk egy összefoglalást, azok kedvéért, akik kihagyták az előző részt. Persze csak egy ok fogadható el erre, mégpedig, hogy egy űrhajóval keringtél a Föld körül. Há, ez jó poén volt.

Ne félre a tréfát, hisz Peter nagy bajban van: a Zöld Manó, aki nem más, mint Norman Osborn, leleplezte őt, és most végezni készül vele. Hősünk húzni próbálja az időt, hogy ki tudja szabadítani kezét az acélkötelek közül, így beszélteti ellenfelét. Megemlíti, hogy a fia az osztálytársa és mostanában sokat panaszkodik miatta. Erre Osborn elmeséli, hogyan lett belőle Zöld Manó. A felesége korán elhunyt, így egyedül maradt az akkor még csecsemő Harryvel. A legjobb apa akart lenni, ezért hajtotta a pénzt, hogy mindent meg tudjon adni a fiának. Sajnos épp emiatt nem maradt közös idejük, ezért távolodtak el annyira.

Amikor Stromm professzort eltávolította az útból, kipróbálta pár titkos képletét, ami utána maradt. Sajnos az egyik kísérlet rosszul sült el és egy zöld vegyszer felrobbant a kezében.

Hamarosan felépült sérüléseiből és rájött, hogy mennyivel tisztábban látja a dolgokat, mennyivel okosabb lett. Zsenialitását felhasználva megalkotta a Zöld Manó jelmezét és fegyvereit, majd első áldozataként kiválasztotta Pókembert, akinek legyőzése biztos hírnevet ad neki.

Eközben May néni otthon már roppantul aggódik, hogy unokaöccse ilyen sokáig kimarad és még nem is szólt haza. A szomszéd néni is átjön, majd együtt felhívják Jamesont Peter miatt, de sikertelenül.

Újabb képváltás, ezúttal Betty Brant, aki a nyugati parton épp egy vonatra száll fel, hogy visszatérjen New Yorkba. Rájön, hogy nem menekülhet el a problémái elől, így megpróbálja visszaszerezni régi állását.
Vissza a fő szálra: Peternek még mindig nem sikerült kiszabadulnia, a Manó meg már kifogyott a történetekből, így elkezdi cukkolni a gonosztevőt. Feldobja, hogy nem mert vele szembeszállni, nehogy alulmaradjon, mint eddig mindig. A Manó csak nevet ezen a sületlenségen és felidézi eddigi összecsapásaikat, amiből kiderül, hogy Pókembernek még sose sikerült legyőznie őt, így most se fél. Ezt bebizonyítandó, megszabadítja hősünket a kötelektől és készen áll egy szemtől szembeni harcra. Peternek nem is kell több, felölti pókálarcát és megkezdődik a harc. A Manó beveti teljes fegyvertárát: különféle bombákat, villámujjat, siklója füstjét. Hősünk csak a megfelelő pillanatra vár, majd lecsapja ellenfelét járművéről.

A Manó tehetetlenül fekszik a földön, Pókember nem tudja, most mitévő legyen. Ellenfele tudja a titkát, de mégse ölheti őt meg, hiszen nem gyilkos. Ezt a pillanatnyi bizonytalanságot használja ki a Manó, aki megújult erővel ismét támadásba lendül. A villámujj mellé beveti a motoros denevéreit, majd a Manó-ágyút, amit hősünk megelégel és egy hirtelen ellentámadással berúgja a Manót a vegyszerek közé, ami egy elszabadult vezeték miatt felrobban.

Pókember a segítségére siet és meglepetten veszi észre, hogy Osborn nem ismeri fel, amnéziás lett.

A robbanás miatt a tűz terjedni kezd, így hősünk elhatározza, hogy megmenti a férfit. A manójelmezt a tűzbe hajítva megsemmisíti, majd Osbornt átadja a tűzoltóknak.

Peter siet haza és ijedten veszi észre a házuk előtt Dr. Bromwell autóját. Szerencsére May néni jól van, kapott egy adag nyugtatót, de az orvos leszidja a fiút felelőtlenségéért, ami majdnem a nagynénje halálát okozta. May néni felébredve örömmel fogadja, hogy unokaöccse épségben hazaért, aki azt hazudja, hogy túlságosan belemerült a tanulásba egy osztálytársával. A néni úgy véli, hogy Peter túlságosan kimerült a sok tanulástól, így elkezdi őt ápolgatni - ez lehet, hogy rá is fér a történtek után.

A kórházban eközben Harry látogatja meg apját, akinek az elmúlt tíz év teljesen kitörlődött a memóriájából, így megfogadják, hogy mindent újra kezdenek együtt.


Sajnos nem volt a részben akkora feszültség, mint azt vártam. Betty visszatérése és May néni rosszulléte is mintha csak felesleges töltelékként lett volna benne. Megtudtuk a Manó eredettörténetét és felidéztük Pókemberrel való csatáit, de ezek se győztek meg igazán. A végére már csak kevés idő maradt a harcra, ami sajnos meg is látszott rajta.

Címkék: zöld manó

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr872660669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása