Amazing Spider-Man 37

 2011.02.09. 10:22

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Eredeti cím:
Once Upon A Time, There Was A Robot...!
Magyar cím: Volt egyszer egy robot...!
Megjelenés: 1966 június

Pókember újra veszélyben! Legalábbis a borító alapján erre lehet következtetni. Hősünk lángok között küzd egy polipszörnnyel, mellette pedig egy robot lézerei elől ugrál, miközben egy őrült figura vigyorog felül. Na mibe csöppenünk megint?

Lassan már szokássá válik, hogy börtönnel nyitunk, itt is épp egy bűnöző szabadul, viszont ezúttal egy számunkra ismeretlen ember, Stromm professzor. Mint megtudjuk, 10 évet ült és most jó magaviseletet miatt engedték ki, de a férfi máris bosszút forral bebörtönzője ellen.

A bokorból Foswell lesi a szabadulást, majd követi Strommot a kocsijával, hiszen kiderül, hogy sok ideig cellatársak voltak és az újságíró sejti, hogy a prof valami rosszban töri a fejét.
Peter épp a hírharsonába látogat, hogy Jamesontól kicsikarja a pénzt múltkori képeiért, amikor beesik Foswell és elmondja főnökének a Stromm sztorit. Petert érdekli a dolog, így nyomkövetőt helyez Foswell kalapjára. Hősünknek iskolai teendői is vannak, így ellátogat a suliba. Útközben találkozik Gwennel, akinek felhánytorgatja a változó viselkedését, mire a lány begorombul és majdnem pofon vágja.

Flash közbelépése szakítja meg a civakodást, a lány pedig újra elgondolkozik, hogy valami mégis van ebben a fiúban.
Közben nézzük meg, miben mesterkedik Stromm professzor: egy polipszerű robotot készített, amivel végre bosszút tud állni. Hogy kin, azt még mindig homály fedi. A szörnyet gondoltaival tudja irányítani és első útja egy nagy épületbe vezet (amit szándékosan titkolnak előttünk), és hatalmas pusztítást végez.

A keletkező tűzre Pókember is figyelmes lesz, így benéz, hátha bennragadt valaki. Itt szembetalálkozik a robot szörnnyel, ami csápjaival elkezdi hajigálni hősünket, majd teljesen körbefonja. Még Pókember számára is túl erős a robot, így egyetlen megoldást talál, beveti magát a tűzbe, a szörnnyel a hátán.

A terv beválik, a robot elengedi, így el tudja húzni a csíkot az összeomló épületből. Stromm nem sokat bánkódik robotja elvesztésén, máris egy újat készít, ezúttal egy fémvázas humanoidot, ami lézert lő a szeméből.
Hamarosan fény derül a titokra, hogy kin is akar annyira bosszút állni: Norman Osborn (Peter osztálytársának, Harrynek az apja) áll tanácstalanul az irodája romjai felett. Harry persze Pókembert vádolja, hiszen többen is látták őt elmenni, de Norman gondolataiból megtudjuk, hogy 10 éve ő csalta el Stromm találmányait és amikor az vissza akarta szerezni, börtönbe csukatta a professzort.

Eközben Pókember követi a Szemkötőnek beöltözött Foswellt, aki elvezeti őt Stromm búvőhelyéhez. Hősünk meglátja az új robotot és követi egészen Osborn irodájáig, ahol a gép rátámad a férfira. Pókember közbelép és eltereli a fémember figyelmét.

Persze ez Osbornnak nem tetszik, mivel neki az volt a célja, hogy Strommot örökre elhallgattassa, de ha Pókember elintézi a robotot, akkor nem fog a nyomára akadni. Így egy óvatlan pillanatban a falmászó mögé lopózik és leüti egy nagy faldarabbal.

Hősünk rövidesen feleszmél és követi a pusztítását bevégző robotot Stromm főhadiszállására, ahol most már nem kíméli a gépet. A professzor megadja magát, de Pókember pókösztönével megérzi, amint valaki az ablakból le akarja lőni, így még időben ellöki a profot.

A merénylő után ugrik, de csak hűlt helyét találja.
Osborn otthonában kapja a számára jó hírt, Stromm szívinfarktusban elhunyt, azonban  a fegyverét szorongatva elhatározza, hogy végleg megszabadul Pókembertől, mivel túl sokat sejt róla!


A záró képsorokon Peter az iskolaudvaron sétál és teljesen bele van merülve gondolataiba: vajon ki lehetett az, aki le akarta lőni Strommot? Vajon hogy tudott olyan gyorsan eltűnni? Így észre se veszi, hogy pár osztálytársa kicsit megenyhülve bowlingozni hívja. Persze Parker rájuk se bagózik - mit is vártak egy ilyen magánakvaló sznobtól?...

Na végre, erre vártunk! Új ellenfelek, izgalmas harcok, dráma, titkok! Vajon Norman Osborn el tudja intézni Pókembert, mielőtt az rájön, hogy mit is tett? Vajon milyen titkot őriz, amivel sikerült tújárnia többször is hősünk eszén?

Címkék: stromm professzor norman osborn

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr672648682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása