Amazing Spider-Man 30

 2011.01.28. 14:21

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Eredeti cím:
The Claws Of The Cat!
Magyar cím: A Macska karmai!
Megjelenés: 1965 November 

Ismét egy sötét borítót kapunk (úgy néz ki ez lesz a divat), amin egy víztartály zuhan hősünk felé a New York-i éjszakában, az árnyékban pedig egy új ellenfél lapul! Ismerkedjünk meg vele.

Pókember szokásos délutáni városnézésén lengedezik a felhőkarcolók között, de annyira bele van merülve a gondolataiba, hogy nem veszi észre a közeli ház falán mászó besurranó tolvajt.

A betörő azonban észreveszi a hálószövőt és hálát ad az istennek, hogy nem bukott le. Ő nem más, mint a Tolvaj (angolul Cat burglar, amire a cím is utal), és most, hogy tiszta a terep, kirámolja az egyik lakás széfjét. Hamarosan kiderül, kinek az értékeit is lovasította meg, mikor a következő képen JJJ elkeseredett feje néz szembe az üres széffel.

A főszerkesztő nem hagyja annyiban a dolgot, vele ilyet nem lehet művelni, így felajánl ezer dollárt annak, aki elfogja a Tolvajt. Eközben a város másik felében egy csapat maszkos fickó (akikről kiderül, hogy a Tolvaj emberei) egy uránszállító teherautót köt el, de szerencsétlenségükre pont arra jár Pókember, aki mindenáron meg akarja hiúsítani ebbéli tervüket. Rövid csetepaté után a bűnözőknek sikerül hősünket ledobni a kocsiról, majd ügyesen felszívódnak.

Pókember egy ideig próbálja őket megtalálni, de sajnos eredménytelenül. Egy ablak mellett elmászva azonban meghall egy rádió híradást, amiben bejelentik JJJ felajánlását. Peternek ez pont kapóra jön, hiszen egy kis pénz mindig jól jön, ezért bekukkant Jamesonhoz és szól neki, hogy készítheti a pénztárcáját. A főszerkesztő átkozza magát, amiért nem gondolt erre - micsoda szégyen lesz számára, amikor leggyűlöltebb ellenfelének kell gratulálni élő adásban, és neki átadni az ezer dollárt - mindenki rajta fog nevetni!

Gyorsan ugrasztja alkalmazottját Foswellt, aki jártas az alvilági körökben, hogy minélelőbb tudja meg, hogy ki is a Tolvaj, hogy még Pókember előtt el tudják kapni.
Peter, mivel nem találja a Tolvaj nyomát, így pihenésképpen elindul meglátogatni Bettyt. A lány lakásán azonban rossz hír fogadja: Ned Leeds megkérte Betty kezét.

Peter épp készül bevallani, hogy ő Pókember, hátha a lány meggondolja magát, amikor az megemlíti, hogy mindig egy rendes fickóra vágyott, aki keményen dolgozik, de mindes este hazatér, nem egy kalandorra, akiről nem lehet tudni, hogy mikor hol jár. Peter elkeseredetten elviharzik. Szomorúan baktat az utcán, amikor lövés dördül - ez zene hősünk fülének, végre egy kis búfelejtő akció! Négy fickó szalad ki egy bankból telizsákokkal, Pókember csuklóból elintézi őket. Az utca túloldaláról a Tolvaj emberei figyelik az akciót, mint kiderül a bankrablókat is ő bérelte fel. Vajon miben sántikál ez az ember?
Otthon May néni ismét rosszul van, de felkel, amint Peter hazaér, nehogy unokaöccse aggódni kezdjen. Hősünk nem nagyon tud mit kezdeni magával szomorúságában, sőt mivel Betty állandóan hívogatja ezért pókruhát ölt és inkább a Tolvaj nyomába ered. Eközben az említett bűnöző épp egy újabb lakást rabolna ki, de valaki meglátja az ablakból és hívja a rendőrséget.

JJJ az irodájában vigyorogva, kényelmesen hátradőlve figyeli az élő közvetítést, amint a rendőrök üldözik a Tolvajt, de hamarosan egy ismerős alak jelenik meg a reflektorfényben: Pókember, aki egyből letörli a mosolyt a képéről.

A Tolvaj minden eszközt bevetve próbálja lerázni hősünket, belevilágít a szemébe, a kampós végű kötelét pörgeti, de egyik se ér túl sokat a szuperhős ellen, így inkább berobbantja az egyik háztetőn lévő víztartály lábát, így az Pókember mellett elzúgva az utcán landol. Utolsó mentsvárként fegyvert ragad és lövöldözni kezd, de addigra már a rendőrök is feljutottak a tetőre és körbeveszik. Egyetlen aduásza maradt - egy füstbombával eltereli a rendőrök figylemét és felszívódik. A rendőrök azonban nem olyan hülyék, mint amilyennek látszanak, így észrevezik a kéményben lógó kötelet, így bilincsben hurcolják el a bűnözőt.

JJJ végre kifújhatja magát, jobban izgult, mint egy focirajongó a vb döntőn. Peter, mivel elbúcsúzhat a jutalomtól, készít pár képet, hogy legalább ebből legyen egy kis pénze. Az irodában Betty még próbál vele beszélni, de hősünk nem nagyon áll szóba vele, csak szomorúan elballag.

A Tolvaj nem volt egy nagy ellenfél, hisz csak egy átlagos halandó, de mégis valami készül a háttérben, ha már uránt és nagy pénzeket raboltat el bandájával. Peter pedig végleg letett Bettyről, vajon mihez fog most kezdeni? Azt hiszem nem kell féltenünk, attól, hogy legközelebbi ellenfele hagyná elmerülni gondolataiban.

Címkék: tolvaj betty brant j jonah jameson

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr472621018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása