Amazing Spider-Man 14

 2010.11.11. 16:09

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Eredeti cím: The Grotesque Adventure of the Green Goblin
Magyar cím: A Zöld manó groteszk kalandja
Megjelenés: 1964 Július  


Hát itt van, megérkezett! Eljött az idő, hogy bemutatkozzon Pókember - talán túlzás nélkül állíthatjuk - legnagyobb ellenfele, a Zöld manó! Mellé kapunk még egy visszatérést és egy vendégszereplőt is. Vágjunk bele.

A készítők egyből a lecsóba csapnak: Zöld manó titkos bázisán járunk, aki épp egy repülő seprűt készít magának, majd előkészíti a tervét Pókember legyőzéséhez. 

Először is beszervezi a korábbról már megismert Végrehajtókat, majd egy filmproducert rábeszél, hogy forgasson filmet róluk és a Pókemberről. Mikor Peter hallja a rádióban, hogy egy zöld maszkos figura repked a város felett, azonnal utána ered. A Manó beadja neki, hogy ő a producer képviselője és egy filmet akarnak vele forgatni. Peternek tetszik az ötlet, hisz egy filmszerep jó sok pénzzel jár. Másnap el is kezdődik a forgatás egy elhagyott sivatag közepén egy bunyójelenettel. Hősünk hamar rájön, hogy átvágták, mivel az ellenfelei túl komolyan veszik a küzdelemet, így a túlerő ellen bemenekül egy közeli barlangba.

A Végrehajtók a Zöld manóval utána erednek, de a sötét miatt ez már Pókember terepe, aki pókösztöne segítségével sorban intézi el a gonosztevőket. Azonban a nagy csetepaté hatására előbújik a barlang lakója, aki nem más, mint a hihetetlen Hulk, és egyből Pókemberre támad.

A küzdelem eléggé esélytelen, így Pókember kimenekül a barlnagból, ahol látja, hogy a Zöld manó is kereket oldott és bent hagyta a Végrehajtókat. Mivel hősünk végtelenül rendes fazon, így visszamegy kimenteni a három bajkeverőt. Végszóként még látjuk, ahogy a Zöld manó hazatér és újabb tervet sző Pókember elintézésére. Vajon ki ez a rejtélyes figura?


A Zöld manó úgy látszik itt még kezdő volt, elég gyenge tervet eszelt ki pókember legyőzésére. De mindenki tanul a hibájából, valószínűleg hamarosan viszont látjuk.

 

Címkék: hulk végrehajtók zöld manó

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr512441837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása