Amazing Spider-Man 12

 2010.10.29. 16:10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Eredeti cím:
Unmasked By Doctor Octopus!
Magyar cím: Doktor Oktopusz által leleplezve!
Megjelenés: 1964 Május


Nem váratott túl sokáig magára Oktopusz, hogy újra feltűnjön, ráadásul most úgy látszik nem hagyja annyiba a dolgot és leleplezi kedvenc hálószövőnket! Aki arra gyanakszik, hogy ez megint egy Marveles becsapás, annak elárulom, hogy ezúttal nem az!  Milyen izgalmakat tartogat számunkra ez a rész?

A doktor épp kipróbálja a bűnözés palettájának összes színét, pénzszállítókat köt el, bankot rabol. Nem titkolt szándéka, hogy magára vonja Pókember figyelmét, hogy ezúttal végleg legyőzze őt. Hamarosan kiderül, hogy hősünk miért is nem a bűn nyomában jár, hiszen ágynak döntötte valami vírus, így lábra állni is alig bír. Oktopusznak közben új ötlete támad, elrabolja Bettyt, hátha erre majd felfigyel a hálószövő. Úgy látszik jól gondolkodott, hisz Pókember utánaered, majd elkezdődik a bunyó. A betegségtől legyengült Petert azonban Oktopusz könnyedén legyűri. Közben Bettynek sikerül kiszabadulnia és hívja a rendőröket és JJJ-t is. Mire visszaérnek Oktopusz épp lerántja Pókemberről a maszkot és mindenki meglátja, hogy Peter van alatta! Szerencséjére azonban mindenki azt hiszi, hogy csak Bettyt akarta megmenteni, ezért Pókembernek adta ki magát.

Másnap Oktopusz őrjöng, hogy átvágták, ezért kiengedi az állatkertből az összes vadállatot. Peter felgyógyulva, Pókemberként könnyedén begyűjti az elszabadul oroszlánt, medvét és gorillát, majd ismét a doktor nyomába ered.

Hatalmas küzdelem veszi kezdetét, a város legmagasabb kéményétől kezdve egy szoborstúdióig bezárólag. A küzdelem elég kiegyenlített, mikor is a műhely kigyullad, az egyik szobor pedig Oktopuszra zuhan.

Pókember szaladna a segítségére, de a lángok hamar beborítják az épületet így menekülnie kell. Végül a rendőrök megtalálják a legyengült Oktopuszt, aki válltig állítja, hogy ő győzött volna, ha nem esik rá a szobor, de így most egy megint egy börtöncella vendége lesz hosszabb ideig.


Közepes rész volt, egy nagyon izgalmasnak beharangozott leleplezéssel, ami végül nem szólt nagyot, inkább megmosolyogtató volt. A háttértörténések is kicsit leültek. Na majd legközelebb.

Címkék: doktor oktopusz

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr262408129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása