Amazing Spider-Man 5

 2010.10.22. 16:45

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Eredeti cím:
Marked for Destruction by Dr. Doom!
Magyar cím: Fátum doktor által pusztításra ítélve!
Megjelenés: 1963 Október


Úgy néz ki, most hogy havi megjelenésű lett a Pókember, a készítőknek nem volt idejük új szupergonoszt kitalálni hősünknek, így hát behozták a Fantasztikus Négyes fő ellenfelét Fátum doktort, hogy összemérhesse erejét a hálószövővel. Vajon mi sül ki ebből?

Egy tévé híradással nyitunk, ahol épp Jameson szapulja Pókembert - úgy látszik az újság már nem elég tág média a számára. Ezt a műsort azonban Fátum doktor is nézi, akinek brilliáns ötlete támad: maga mellé veszi Pókembert és együtt győzik le a Fantasztikus Négyest! Készít is egy szerkentyűt, amivel tudja szólítani Pókembert, aki hamarosan meg is jelenik a főhadiszállásán. Elmondja neki az ötletét, mire hősünk rövid gondolkodás után válaszként rátámad a szupergonoszra. Persze a doktor túl nagy falat Pókember számára,  aki könnyen legyűri őt, majd odébbál a repülőgépén.
Eközben a suliban Flash Thompson azt tervezi, hogy Pókembernek beöltözve ráijeszt Parkerre.


Ez a viccelődés azonban nem jön be, mert Fátum doktor észreveszi és mivel azt hiszi, hogy ő az igazi Pókember, elkábítja és elrabolja.


Fátum a tévéadást megbuherálva üzen a Fantasztikus Négyesnek, hogy elfogta Pókembert, és megöli, ha nem hagynak fel az üldözésével. Természetesen Peter is épp a tévét nézi, így azonnal átvedlik Pókemberré és tüstént a doktor búvőhelyére siet, hogy utánajárjon a rejtélynek. Pókösztöne segítségével rá is talál Fátumra, aki minden fortélyt, praktikát, gépezetet, hasonmást bevet, hogy megállítsa az igazi hálószövőt.


A harc hosszú és kiegyenlített, mikor is feltűnik a radaron a Négyes gépe, így Fátum kénytelen kereket oldani. A négy hős megmenti Flasht, aki persze a suliban úgy adja elő a történetet, hogy ő futamította meg Fátum doktort.


Nem ez volt a Pókember történelem legjobb epizódja, de azért szódával elmegy. Ezt talán betudhatjuk annak, hogy ezentúl havonta jelenik meg a füzet, így a készítők nem tudtak eléggé felkészülni rá. Reméljük legközelebb jobb lesz.

Címkék: fantasztikus négyes fátum doktor flash thompson

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr72391241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása