Amazing Spider-Man 59

 2014.01.20. 15:01

01.jpg


















Eredeti cím:
The Brand of the Brainwasher!
Magyar cím: Az Agymosó névjegye!
Megjelenés: 1968 április

Már nagyon érik egy jó rész, az előző hónapok gyenge eresztései után. A mostani borító alapján nem úgy tűnik, hogy ez lesz az: MJ-t látjuk amint egy színpadon táncol, miközben Pókember két alakot püföl a színfalak mögött. Na majd meglátjuk.

Hősünk igyekszik May nénihez a kórházba. Hogy honnan tudta meg és hogy miért pókruhában megy, azt sose tudjuk meg, de végül is megérkezik. May néni teljesen megnyugszik, és mielőtt kifaggatná, hogy mi történt az unokaöccsével, az orvos elzavarja, mert May néninek pihenésre van szüksége.

02.jpg

Mivel tudja, hogy eltűnt személyként tartják nyilván, elmegy a rendőrségre, ahol kifaggatják, hogy miért rabolta el Pókember és hogyan sikerült elmenekülnie. Peter elmeséli, hogy az amnéziás Pókember szövetkezett Oktopusszal és azért rabolták el, mert fotókat akart készíteni róluk. Viszont miután Pókember visszanyerte az emlékezetét, elengedte őt.

03.jpg

A kihallgatáson Gwen apja is ott van, aki szentül hiszi, hogy Pókember a jó oldalon áll és meghívja a lakásába Petert, hogy mutasson pár fotót neki. Gwen is otthon van és forró öleléssel üdvözli megkerült barátját, majd együtt elmennek egy bárba, ahol Harryvel is összefutnak.

04.jpg

Peter megtudja, hogy Mary Jane egy klubban kapott munkát, mint táncosnő. Váltunk is a klubra, ahol természetesen a fejes - aki Agymosónak hívatja magát és egyelőre nem látjuk az arcát - valami rosszban sántikál. MJ-t arra akarják felhasználni, hogy a táncok közti szünetben fényképezze a vendégeket egy olyan géppel, aminek a vakujába hipnotizáló sugár van beépítve. A cél, hogy magas beosztású emberek hipnotizálásával hamarosan az egész kormányt az Agymosó fogja irányítani.

05.jpg

Vissza hősünkre, aki épp hazafelé lengedezve azon gondolkozik, hogy egy időre félre kellene dobnia a pókruhát. Ellenfelei börtönben, May néni gyógyulóban, Gwen rá van kattanva - ideje lenne egy kicsit Peterként is élnie. Este Harry és Gwen társaságában el is mennek a klubba, ahol MJ fog táncolni. A parti elkezdődik, rengeteg fejes jelent meg, MJ a megbeszéltek szerint szünetben fotózza őket.

06.jpg

Köztük van Mr. Stacy is, aki a fotózás után szédülésre hivatkozva kimegy levegőzni.

07.jpg

Gwen egy idő után aggódni kezd, hogy hol marad az apja, így Peter bevállalja, hogy megkeresi. Mivel a kezdettől fogva rossz érzése volt, így felölti a pókruhát és így jár utána a dolgoknak. Gyanúja beigazolódik, hiszen egy csapat rosszfiúba botlik bele, akik letámadják.

08.jpg

Habár hősünknek ez bemelegítő torna csak, hirtelen megjelenik MJ és az egyik bandatag elkapja. Könnyedén kiszabadítja, majd Mr. Stacy nyomába ered.

09.jpg

Hamarosan meg is találja, amint épp egy burát húznak a fejére. Ekkor viszont megjelenik az Agymosó és elkapja Pókembert, aki nem más mint a Vezér!

10.jpg


Érezhető a javulás az előző részekhez képest, de még mindig nem hágott tetőfokára az izgalom. Na majd a Vezér megmutatja a következő részben - remélem.

Címkék: vezér

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr35772124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása