Amazing Spider-Man 51

 2011.05.04. 21:29

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Eredeti cím: In the Clutches of the Kingpin!
Magyar cím: A Vezér markában!
Megjelenés: 1967 augusztus

Az előző részben Peter szemétbe vágta a pókruhát, mivel rájött, hogy titkos énje az összes gondjának a forrása. Azonban hamar belátja, hogy nem hiába kapta szuperképességét, hisz az ő dolga, hogy megvédje az ártatlanokat a bűnözőktől, így újra magára ölti jelmezét. Sajnos amíg "szabadságon" volt, a városban elburjánzott a bűnözés és egy új fejes vette át a hatalmat a bandák felett, a Vezér, akinek a módszereibe már belepillanthattunk a múltkori számban. A címből és a borítóból arra lehet következtetni, hogy céljainak elérésében még Pókember se tudja megakadályozni!

Egyből a Vezér főhadiszállásán nyitunk, aki megbeszélést tart a gengszterekkel. Legfőbb problémája éppen, hogy a Hírharsona túl lelkesen írogat a bűnözéshullám növekedéséről, ami nagyon szúrja a szemét. Szóval Jamesont valahogy el kell hallgattatni, ezért el is küldi érte pár emberét.

A többieket pedig megbízza a védelmi pénzek beszedésével. A kemény bandatagoknak nem nagyon tetszik, hogy ilyen melót kaptak, de mivel nagyon félnek a Vezér lézeres sétapálcájától, így kis morgolódás kíséretében lelépnek. Nem is sejtik, hogy milyen akciódús munka lesz, hiszen a pénz átvételekor betoppan a visszatért Pókember.

A bűnözők teljesen meg vannak zavarodva, hisz a Vezér azt mondta nekik, hogy meghalt. Hősünk könnyűszerrel veri szét a gazfickókat, így két okosabb tag gyors le is lécel a verés elől. Pókember a legyőzöttekből kiszedi, hogy ki bízta meg őket, de a rendőrség érkezésekor kénytelen lelépni. Már csak ki kéne deríteni, hogy ki ez a Vezér, és hol található.
Váltunk is az emlegetett bandavezérre, aki épp Foswellel tárgyal, hogy felveszi segédnek, amikor a két gengszter beront a rossz hírrel, hogy Pókember újra szolgálatban van. Teljesen ki vannak akadva a Vezérre, és eldöntik, hogy megfosztják trónjától. A főnök, méretéhez képest meglepő fürgeséggel móresre tanítja a két árulót. A verekedést látva Foswell belátja, hogy jobb, ha nem húz ujjat a vezérrel, így elfogadja, hogy a segédje lesz.

Eközben a Hírharsonánál Jameson őrjöng, hogy eltűnt a legjobb riportere, és a legjobb fotósa is, amikor betoppan Peter. Egy kis közjáték után a főszerkesztő szíve megenyhül, és megbocsát Parkernek, hogy lelépett. Hősünk hazafelé motorozva gyanús elemekre lesz figyelmes egy klub előtt, így gyorsan felölti jelmezét és bekukkant az ablakon. Pókösztöne nem csalt, hiszen négy rosszarcú egyén a tulajt fenyegeti éppen egy pisztollyal. Nem is kell több neki, betöri az ablakot és a bűnözőkre veti magát.

A bunyó rövidnek ígérkezik, viszont az egyik gazfickó egy gránátot dob a hálószövőre, amitől majdnem elveszti az eszméletét. A robbanástól az épület kezd összedőlni, így hogy megmentse az embereket, hagynia kell futni a bűnözőket.

Persze egy jeladót azért rájuk hajít még. Miután mindenki kimenekült az omladozó házból hősünk is lelép és a nyomkövető jele után ered.
Váltunk JJJ-re, akit másik négy gengszter látogat meg, és fegyvert fogva rá betuszkolják egy autóba. Hamarosan meg is érkeznek a Vezérhez, aki próbálja észérvekkel meggyőzni, hogy hagyja abba a cikkezést a bűnözési hullámról, különben nagyon megbánja.

Ezen az estén azonban egy új látogató is érkezik, aki nem más, mint Pókember. A Vezér csatlósait könnyedén behálózza, így a nagy ember veszi kézbe az ügyet. Először bemutatja fénysugárlövő pálcáját, ami nem nyeri el a hálószövő tetszését, így széttöri. A Vezér puszta kézzel kénytelen harcolni, ami viszont meglepi hősünket, hisz a főnök hihetetlenül fürge, és ütése mint egy faltörő kos.

Miután a Vezér a lábánál fogva a falhoz csapkodja, hősünk megunja a cirkuszt és a földre teríti a nagydarab embert. Ez végzetes hibának bizonyul, hiszen a főnök nyakkendőtűjéből mérges gáz lövell az arcába, amitől teljesen elgyengül.

Az utolsó képen láthatjuk, hogy a gengszterek körbeveszik a földön fekvő Pókembert. Jameson nem is tudja, hogy örüljön vagy sírjon a gyűlölt szuperhős bukásán.


Ahogy Pókember visszatért, máris belebotlott a legveszélyesebb bűnözőbe és nagyon úgy látszik, hogy itt van számára a vég. Ráadásul az utolsó oldalon nagybetűkkel figyelmeztetnek, hogy a következő részben egy hős halálát fogjuk látni. Tényleg ennyi lett volna?

Címkék: vezér j jonah jameson frederick foswell

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr702878254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kollagén jános 2012.01.28. 08:50:18

Szia! Ugye lesz még folytatás? Már régóta várom, hogy jöjjön az 52. és a többi rész is szépen sorban. :)

Squall_ 2012.02.12. 11:13:15

Igen, tervezem folytatni, csak mostanában sajnos rengeteg dolgom van, ami miatt nem értem rá írni.
süti beállítások módosítása