Amazing Spider-Man 48

 2011.02.23. 10:49

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Eredeti cím:
The Wings of the Vulture!
Magyar cím: A Keselyű szárnya!
Megjelenés: 1967 május

Pókember egyik legrégebbi ellensége a Keselyű cirka 40 résszel ezelőtt bukkant fel legutóbb, így ideje, hogy ő is visszatérjen egy látogatás erejéig. A borítón azonban csak hátulról látjuk. Talán van ennek valami jelentősége?

Beköszöntött a tél. Elég fura ez egy májusi résztől, de most tekintsünk el ettől. Kraven a múltkori részben lelépett, így hősünk most az ő nyomát kutatja. 

Az egész várost átfésüli, eljut egészen a külvárosi börtönig is, ahol nem is sejti, hogy valami készül. Régi ellenfele a Keselyű is itt tölti megérdemelt büntetését, de most épp haldoklik. Egy baleset érte a börtön műhelyében, amit valószínűleg nem fog túlélni. Utolsó kívánásága, hogy beszélhessen egyik rabtársával, Blackie Dragoval. A férfivel már régóta szövetkeztek, hogy ha valami baj érné őt, akkor elárulja neki a Keselyű titkát, hogy az legyőzze Pókembert. Elmondja, hogy a teljes felszerelés nem messze a börtöntől van elásva. Blackie csak erre várt, most végre felfedi, hogy a balesetet is ő rendezte meg, hogy kiszedje az öregből a titkot.

Nem is kell több neki, este egy kocsit elkötve megszökik a börtönből, majd a rejtekhelyre érve felveszi a Keselyű jelmezt. A rendőrök hamar utolérik és golyózáport zúdítanak rá. Drago még elég ügyetlenül használja a szárnyait, de utolsó pillanatban sikerül megmenekülnie.

Másnap Harry és Peter a tegnap esti hóvihar során keletkezett hótorlaszokon próbál átevickélni kocsival, hogy időben beérjenek a suliba. Peter nem érzi valami jól magát, úgy néz ki a tegnapi vékony jelmezben való városnézés során jól megfázott. A tanár haza is küldi, amikor látja, milyen rossz állapotban van.

Otthon hősünk ledől és kicsit tévézik. Épp Jameson ad interjút és szidja Pókembert, aki miatt Kraven elmenekült múltkor. Peter épp kapcsolná ki, amikor egy híradásban számolnak be róla, hogy Blacke Drago megszökött a börtönből és Keselyű jelmezben távozott. Hősünk nem örül a hírnek, most hogy Kraven is szabadon van, még jön egy újabb szerencsétlen, ő pedig pont most gyengült le a betegségtől. Eközben az új, fiatal Keselyű jelmezéhez készít egy fejfedőt és meg is kezdi tevékenységét. Esze ágában sincs legyőzni Pókembert, ahogy azt megígérte, inkább elrabolja mások pénzét.

Peter vacillál, hogy orvost hívjon-e, vagy jelmezt húzzon és végül az utóbbi mellett dönt, mégis csak egy szuperhős, nem futamodhat meg.

Keselyű eközben egy üzletember aktatáskáját akarja meglovasítani, de az hozzá van bilincselve a kezéhez. Ez nem gond a gonosztevőnek, az embert is elrabolja a táskával együtt. Hősünk a szirénákat követve egy híd tetején találja meg régi/új ellenfelét, majd a meglepetés erejét kihasználva rátámad.

A Keselyű lezuhan, így a hálószövő meg tudja menteni a férfit. A gazfickó azonban szárnyát használva megmenekül a becsapódástól és máris Pókember után megy, aki hálójával elkapja a lábát. Ez elég rossz ötlet volt, mert a Keselyű kihasználva a falmászó tehetetlenségét, a hídhoz csapja ellenfelét. Hősünk egyre rosszabbul érzi magát, erre a becsapódás még egy lapáttal rátett, így szinte eszméletlenül lezuhan a hídról. Azaz zuhanna, ha a Keselyű el nem kapja, nem is sejtve, hogy ezzel talán az életét mentette meg. Célja, hogy a város közepén lehajítja, hogy mindenki lássa, ő győzte le Pókembert.

Hősünknek ez kapóra, jön, kicsit vissza tudja nyerni az erejét, majd amikor egy villanypózna fölé érnek, egy bénító ütéssel kiszabadul a fogásból. Sajnos nem sokra ment vele, hiszen továbbra is nagyon gyengének érzi magát, így a Keselyű első ellentámadásától a tetőre zuhan. A gazfickó annak hiszemében, hogy legyőzte Pókembert, továbbáll. De vajon Peter tényleg túlélte az esést? Hiszen eszméletlenül hever a havas tetőn. Ha igen, akkor pedig lehet, hogy a hideg végez vele?


Elég jó rész volt, végre nem a szokásos módon hoztak vissza egy régi ellenfelet, hanem megújítva, ráadásul a havas képek is nagyon hangulatosak lettek. Peter már másodjára próbál betegen akciózni, végre tanulhatna belőle, hogy így mindig ő húzza a rövidebbet. De vajon lesz-e lehetősége még tanulni a hibájából? És ha mégis felépül, akkor már két ellenfelével is szembe kell majd néznie, hiszen még Kraven is szabadon mászkál. 

Címkék: keselyű

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr172683104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása