Amazing Spider-Man 46

 2011.02.21. 15:01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Eredeti cím: The Sinister Shocker!
Magyar cím: A vészjósló Sokkoló!
Megjelenés: 1967 március

Az elmúlt pár számban a folytatásos történeteké volt a főszerep, ezúttal most egy szimpla füzetben kapunk egy új ellenfelet. Lássuk hogyan birkózik meg hősünk vele.

Pókember szokásos napi falmászását végzi, amikor megremeg alatta az épület. Azonban nem földrengés történt, hanem egy jelmezes fickó nyit ki épp egy széfet a kezén lévő szerkezet segítségével. Hősünk meglepi a bankrablót, aki Sokkolóként mutatkozik be, majd egyből a hálószövőre támad.

Vibrokesztyűjével az ütéseinek ereje megtízszereződik, így hősünk méltó elenfélre talál benne. A küzdelem azonban nem tart sokáig, mert a Sokkoló bevet egy dupla kezes ütést, mellyel kiüti Pókembert, majd odébbáll.

Mikor Peter magához tér első útja a Hírharsonához vezet, hogy eladja a frissen készült képeket. Útközben belefut Harrybe, aki elújságolja neki, hogy apjától egy belvárosi lakást kapott ajándékba és meghívja Petert lakótársnak. A fiú örömmel elfogadja az ajánlatot, már csak May nénivel kell megbeszélni a dolgot. Miután leadta a képeit Jamesonnak, hősünk annyira el van merülve gondolataiban, hogy nem veszi észre egy ismerős figura kezdi követni. Ő nem más mint Foswell, Szemkötő álruhájában.

Célja, hogy kiderítse, mi köze van Parkernek a Pókemberhez. Eközben a Sokkoló hazaért egy elhagyatott épületbe és elmeséli nekünk élettörénetét. Piti széftörőként kezdte az ipart, majd egy nap elkapták és börtönbe zárták. Mivel ügyesen bánt a szerszámokkal ezért a börtön műhelyében dolgozhatott.

Itt megtervezett egy szerkezetet, amivel kibontotta a börtön falát és elmenekült. Szabadlábon tovább feljesztette találmányát és elkészítette a vibrokesztyűt, és tervezett magának egy kipárnázott jelmezt is. Így született meg a Sokkoló.

Eközben Peter az állomáson fogadja érkező nénikéjét és épp azon töri a fejét, hogy mondja el neki, hogy el akar költözni, amikor May néni megelőzi őt és ő veti fel az ötletet, hogy összeköltözne Mrs. Watsonnal. Hősünk örül, hogy ilyen könnyedén megoldódott a helyzet, így a Sokkoló után ered. Szemkötő követi Petert, majd egy sarkon befordulva belefut Pókemberbe. Viszont a fiú eltűnt, így kikövetkezteti, hogy csakis Parker lehet a hálószövő! Hősünknek ekkor jelez csak a pókösztöne, hogy valaki meglátta, így cselhez folyamodik: váltogatva a hangját, úgy tesz, mintha Peter beszélgetne a Pókemberrel, eközben gyors leveszi jelmezét, és felfüggeszti. Mikor Szemkötő benéz a sarkon, egyszerre látja a szuperhőst a fotós sráccal, így rájön, hogy hülyeség volt arra gondolni, hogy ez a fiatal gyerek legyen a Pókember.

Mikor továbbáll, hősünk elindul felkutatni a Sokkolót. Egy közeli bankban rengéseket észleltek, így nem is kell sokáig keresgélnie. A helyszínre érkezve megkezdődik a küzdelem. Pókembernek nincs könnyű dolga, hiszen ellenfele testét is tudja rezegtetni, amivel képes elnyelni az ütéseket, kesztyűjéből pedig rezgéshullámokat is tud lőni.

Hősünk rájön, hogy csak úgy tudja legyőzni, ha túljár az eszén. Megfigyeli, hogy a Sokkoló hüvelykujjával hozza működésbe a kesztyűjét, így hálóval odalő, hogy ne tudja használni azokat. Ellenfele meglepődését kihasználva Pókember egy hatalmas jobbegyenessel földre küldi a Sokkolót, majd megszabadítja a kesztyűktől és felfüggeszti a rendőröknek.

A záró képsorokon még láthatjuk, ahogy Peter elbúcsúzik May nénitől és beköltözik Harry lakásába.


Hősünk egy újabb bűnözőtől szabadult meg, és még Foswell gyanúját is lecsillapította. egy ügyes fogással. Végre elköltözött otthonról, így megkezdheti önálló életét, ráadásul Harryvel is elég jól összebarátkozott. Vajon hogyan fog ez a változás hatni Pókember életére?

Címkék: sokkoló

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr452677120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása