Amazing Spider-Man 38

 2011.02.10. 10:08

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Eredeti cím:
Just A Guy Named Joe!
Magyar cím: Csak egy Joe nevű fickó!
Megjelenés: 1966 július

Egyszerű borítóhoz egyszerű cím dukál. Lehet, hogy a készítők ennyire kifogytak az ötletekből? Kiderül a részből.

Egy vöröshajú fickó, Joe Smith egy boxoló plakátját nézve arról álmodozik, hogy egyszer ő is bajnok lesz. Haverjai csak kinevetik, de ő beiratkozik egy edzőterembe, ahol egy Tomkins nevű ürge a szárnyai alá veszi. Sajnos Joenak nem úgy megy, ahogy azt elképzelte, folyton kiütik.

Menedzsere szerint hiányzik belőle a harci szellem. Mivel teljesen el van keseredve, így Tomkins beajánlja egy filmbe statisztának. Egy jelmezes űrlényt kell alakítania, aki szétveri a berendezést. A rombolásba annyira beleéli magát, hogy a szétrepülő törmelékek felborítanak egy reflektort, ami egy korábbról ottmaradt kémiai vegyületbe esik. Joe pont benne áll, így megrázza az áram és elájul.

Amikor magához tér furán érzi magát, viszont a rendezőnek nagyon tetszett a szereplése, így továbbra is alkalmazni kívánja.
Mielőtt azonban elgondolkodnánk róla, hogy rossz képregényt olvasunk, nézzük meg mit csinál Peter. Hősünk ismét a Hírharsonába látogat, hogy újra megpróbálja behajtani Jamesontól tartozását a múltkori képekért. Bent épp jelenet van, hisz Betty távozása után már a harmadik titkárnő mond fel, mivel nem bírja elviselni a főszerkesztőt. Persze JJJ Parkert okolja, amiért a lány elment, így hősünk jobbnak látja ha lelép. Kifelé összetalálkozik Ned Leedsszel, akiről azt hitte, hogy Bettyvel együtt ment el, de kiderül, hogy a srác se tud semmit a lányról. Peter komolyan elgondolkozik, hogy vajon mi lehet volt barátnőjével.
Térjünk vissza a címszereplő Joehoz, aki egy új jelenetre készül. Itt már élő emberekkel kell majd verekednie. Ismét bekattan és úgy beleéli magát a szerepbe, hogy a stúdióból kitörve az utcán kezd randalírozni. Hősünk véletlen pont arra jár, így látva a rombolást, felölti pókruháját. Elkezdődik a verekedés, de Pókember nagyon furának találja ellenfelét, akiről semmit se tud - ki ő, honnan került elő, mit akar? Joet menedzsere menti ki a bunyóból, amíg a szuperhős nem figyel, majd elrohannak a helyszínről.

Egy újabb szereplő is színre lép, aki nem más, mint Norman Osborn, aki múltkor megfogadta, hogy elteszi láb alól Pókembert. Tervéhez előbb álcázza magát kis arcszőrzettel és napszemüveggel, majd felkeres pár bandavezért és felajánl nekik egy szép összeget, ha elintézik a falmászót.

Peter közben belátogat a suliba, ahol a szokásos csipkelődés fogadja. Gwennek egyre jobban tetszik, hogy a fiú nem veszi fel a kesztyűt, csak teljes nyugalommal engedi el a füle mellett a sértéseket.

Iskola után végre megkönnyebbül, amikor felöltheti pókruháját és végre titokzatos ellenfele után eredhet, azonban útközben pár bandatag rátámad. Peter nem érti, miért lett ilyen népszerű, de mi tudjuk, hogy a vérdíj híre azóta elterjedt az alvilágban. Hősünknek jó kis testmozgás ez délutánra, így könnyedén elintézi a gazfickókat.

Eközben Joe ismét bekattan és elhatározza, hogy bosszút áll azokon, akik kinevették. Elsőnek meglátogatja volt edzőtermét, majd elkezdi verni régi sporttársait. Pókember közben épp erre jár és felfigyel a bunyóra, majd örömmel veszi tudomásul, hogy rátalált ellenfelére. Rögtön meg is menti a boxolókat a rájuk törő veszedelemtől, azonban ők meg rá vetik magukat, mivel ők is hallottak a vérdíjról.

Joe persze egyedül szeretné elintézni Pókembert, így most már mindenki mindenki ellen harcol. Az egyik ütéstől azonban Joe "helyrekattan", teljesen elmúlik a zavarodottsága. Épp ekkor toppan be a rendőrség, akik le akarják tartóztatni Joet a károkozások miatt. Szerencsére jön a menedzsere, aki kimenti, sőt elújságolja, hogy szerződést kapott a filmstúdiótól. Joe boldog, edzőpartnerei is vele örülnek. A nagy ünneplésben majdnem elfeledkeztek a hálószövőről, de mikor az épp távozna, rávetik magukat. Hősünk még gyors móresre tanítja az összeset.
A zárójelenetben Mary Jane ismét meglátogatja May nénit, de Peter persze megint nincs ilyenkor itthon. Pont amikor hazaér, akkor hajt el kocsijával. Persze Petert nem érdekli a lány, ő most Bettyvel van elfoglalva. A híradóban is bemondják, hogy Joe Smith a legújabb sztár megfutamította Pókembert, így hősünk most már teljesen magába roskadva tér nyugovóra.


Vegyes érzelmeim vannak a füzettel kapcsolatban. Volt benne minden de igazából nem történt semmi. Ez lehet, hogy annak tudható be, hogy Steve Ditko, a rajzoló utoljára rajzolta Pókembert ebben a részben.

Címkék: joe smith

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr872651106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása