Amazing Spider-Man 33

 2011.02.03. 14:27

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Eredeti cím:
The Final Chapter!
Magyar cím: Az utolsó fejezet!
Megjelenés: 1966 február

Ott hagytuk abba az előző részt, hogy hősünk csapdába esett egy rázuhanó szerkezet miatt, viszont a szérumot sürgősen le kellene szállítani Dr. Connorsnak, hogy megcsinálja az ellenszert May néni betegségére. A cím és a borító elkeseredett hangulata alapján gondolhatnánk, hogy talán itt lesz vége hősünk kalandjainak. De vajon tényleg így lesz?

Pókember teljesen kimerült, nem lát esélyt a szabadulásra. Felidézi May néni és Ben bácsi képét, a két emberét, akit a világon legjobban szeret és utoljára megpróbálja felemelni béklyóját.

Ez, a még számára is emberfeletti erőfeszítés három oldalon át tart, mire sikerül kimásznia a csapdából. Hősünk teljesen szédült a kimerültségtől, ráadásul lába is nagyon fáj a hatalmas megeröltetéstől. Pedig nem ártana sietni, mivel a tető mindjárt beszakad. Sajnos már nem tud időben kijutni, a víz hatalmas erővel robban be, magával rántva a szuperhőst.

Amikor az áramlat megszűnik, Pókember végre levegőhöz tud jutni és kimászik a medencéből. A szennvedéseinek azonban még koránt sincs vége, hisz a lilaruhás fickók vagy egy tucatnyian vártak rá és semmi áron nem engednék neki, hogy elvigye a szérumot.

Megkezdődik a reménytelen harc, hősünk már alig áll a lábán, csak May nénire tud gondolni és szinte önkívületi állapotban széjjelveri a bandát.

Nagynehezen végre sikerül eltámolyognia Connorshoz, aki azonnal elkezdi készíteni az ellenszert. Letesztelik a vérmintán és hatásosnak bizonyul, így Pókember rohan vele a kórházba.

Körülbelül két óráig tart a vérátömlesztés, így a falmászó kihasználja az alkalmat és visszamegy a bázishoz, hogy készítsen pár fotót. Jameson csak úgy kapkod a képekért, persze Peter megkéri rendesen az árát, hiszen ki kell fizesse a kórházi költségeket.

Távozóban Betty észreveszi, hogy Peter milyen rossz állapotban van és egyből bátyja jut eszébe, aki hasonlóan veszélyes élete miatt veszett oda, majd sírva elrohan. A kórházban örömhír fogadja Petert, sikeres volt a vérátömlesztés, így nagynénje meg fog gyógyulni.


Hősünk kitett magáért, mindent elkövetett May néni gyógyulásáért és így talán a Ben bácsi miatti lelkiismertfurdalása is csökkent kicsit.

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr1002635904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása