Amazing Spider-Man 15

 2010.11.16. 09:25

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Eredeti cím:
Kraven the Hunter!
Magyar cím: Kraven a vadász!
Megjelenés: 1964 Augusztus


Úgy látszik, most ez lesz a divat: hasonlóan az előző részhez, Pókember ismét kap egy új ellenséget, mellé pedig egy visszatérő szupergonoszt. Kraven a vadász a borító szerint egy új típusú ellenfél lesz, ráadásul az eddigi legerősebb. Igen, ezt már sokszor hallottuk. Mellé pedig megkapjuk hősünk legelső fogását, a Kaméleont. Kíváncsian várjuk.

Pókember épp napi testmozgását végzi: bankrablókat fülel le. Sajnos azonban egyikük szőrén szálán eltűnik, az utcán pedig csak egy öregember császkál. A szemfülesebbek itt már kitalálhatták, hogy ő nem más, mint a Kaméleon, aki kiszabadult a börtönből és mivel nem sikerült visszailleszkednie a társadalomba, újra a bűnözés útjára lépett. Kicsit bosszús is, hogy Pókember majdnem elkapta megint, amikor is nagyszerű ötlete támad. Elhívja régi barátját, Kravent a vadászt, hogy intézze el hősünket.
Egy hét múlva meg is érkezik a vadász, aki egy élő legenda, hiszen minden vadat a saját kezével fogott el.

Ezt rögtön saját szemünkkel is megtapasztalhatjuk, hiszen véletlen elszabadul két gorilla, akiket Kraven könnyűszerrel elintéz. Ezután fel is fedi érkezésének szándékát: célja, hogy a legnagyobb élő vadat befogja, aki nem más, mint Pókember!
Közben Peternek is zajlik a magánélete, hisz a suliban egy Liz Allen nevű lány szemet vet rá, ami miatt Betty féltékeny lesz. Ráadásul May néni is randit szervez neki a szomszéd unokahúgával, Mary Jane-nel.
Később egy álcázott rablást rendezve Kraven rátalál Pókemberre, így meg is kezdődik a küzdelem. Pókember bekap egy a vállára mért bénító ütést, amitől az egyik karja használhatatlan lesz.

Azonban még így is túl nagy falat a vadász számára, aki gyors bead neki egy injekciót, amitől Peter megszédül, így jobbnak látja, ha gyorsan lelép. Sajnos másnapra sem javul a dolog, hisz Petert folyamatos remegés járja át, így még az iskolában is összetöri véletlen a kémcsöveket. Ráadásul az újság megírja, hogy Kraven vadászni fog Pókemberre, így Peternek nincs más választása, elébe megy a dolgoknak: egy nyomkövetőt próbál elhelyezni a vadászon, hogy így tudja, mikor merre jár. Azonban Kaméleon ismét bepalizza hősünket, felveszi Kraven alakját, így Pókember őt követi, ezért az igazi vadász hátulról csap le rá. Egy meglepetésszerű támadásban egy-egy mágneses bilincset rak Pókember lábára és kezére, amik egyre erősebben vonzzák egymást. A vadász az egész Central parkon át üldőzi egyre jobban fáradó hősünket.

Peternek azonban nagyszerű ötlete támad, a mágneseket hálóval bevonva semlegesíti azok vonzását, így most megfordulnak a szerepek, a vadászból lesz a vad. Kraven kénytelen menekülőre fogni, azonban Pókember egyik hálójában végleg fennakad, így a rendőrség markába kerül, akik a kaméleonnal együtt kitoloncolják őket az országból.

Kraven persze megígéri, hogy Kongóban majd megerősödik és újult erővel fog visszatérni.
A zárójelenetben Peter kénytelen lemondani a találkát Bettyvel, hiszen megígérte May néninek, hogy randizni fog a szomszédjuk unokahúgával. Azonban Mary Jane fejfájás miatt lemondja a találkát. Peter még próbálja utolsó lehetőségként Liz Allent elhívni, de ő már elment bulizni Flash Thompsonnal, így hősünk három szék közül a földre kerül.

Jó rész volt. Végre egy ellenfél, akinek nincsenek ugyan szuper képességei, de éles eszével és trükkjeivel képes volt Pókembert jól megizzasztani. Ráadásul saját maga ígérte meg, hogy visszatér, így valószínűleg hamarosan viszont is láthatjuk. Közben a háttérben is zajlottak a dolgok, Peter magánéletében is egyre több gonddal szembesül.

Érdekességek:

  • Ebben a részben említik először Mary Jane Watsont

Címkék: kaméleon mary jane kraven

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr102451828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása