Amazing Spider-Man 10

 2010.10.29. 13:25

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Eredeti cím:
The Enforcers!
Magyar cím: A Végrehajtók!
Megjelenés: 1964 Március


Ez alkalommal nem kapunk csilivili borítót, csak négy fickó áll egy szolid zöld háttér előtt. Nincsenek nagy csillagba rakott szövegek, csak alul egy kisbetűs sor, hogy kiderül, miért utálja annyira JJJ Pókembert. Nem tudom, miért fogták vissza ennyire magukat, remélem ez nem a füzet tartalmát tükrözi majd.

Azt hiszem kicsit elkapkodtam az előző kijelentést, hiszen a belső borítón megkapjuk, amit vártunk, sőt annál többet is. Először is a kedves Marvel szerkesztők felhívják a figyelmünket, hogy ha elolvassuk ezt a mozifilm hosszúságú (!!!) történetet, olyan izgalmakban lesz részünk, hogy ezután más magazinok nem nyújtanak majd elég szórakozást! Utána megkapjuk a csillagos szöveget is, miszerint ezzel a résszel a Marvel képregények a nagyság új fennsíkját érik el!

Mit mondjak, ezeken elmosolyodtam, talán még nevettem is. Na de lássuk, milyen új dimenzióba kerülünk ezzel a történettel.

Egy fura maszkos fickó, akit Nagy Embernek szólítanak, bandájával épp egy betörés közepén van. Hamarosan kiderül, hogy ez csak álca, amivel Pókembert akarják tőrbe csalni. Hősünk meg is érkezik, majd szépen bele is sétál a csapdába, ahol mérges gázzal elkábítják. A Nagy Ember ezzel az agyafúrt tettével bizonyította, hogy alkalmas a Bűnszövetkezetek élére állni. A szkeptikusabb bandavezéreknek  bemutatja csatlósait, a Végrehajtókat: Fancy Dan-t a kisnővésű, feketeöves Judo mestert, Ox-ot a vasöklű izompacsirtát, és Montanát, a lasszó mesterét. A rövid, de annál hatásosabb bemutató meggyőz minden fejest, hogy jobb ha elfogadják a Nagy Embert vezérüknek.

Peter ezalatt May nénit látogatja meg a kórházban, akinek vérátömlesztésre van szüksége. Peter fél, hogy a saját vére akár meg is ölheti a nénikéjét, de végül belemegy. Az orvos néhány napos pihenőt javasol neki, mivel a vérhiány miatt gyenge lesz egy ideig.
Pókember távollétében hamarosan soha nem látott bűnözéshullám indul meg a városban. A szervezet annyira jól szervezett, hogy a rendőrség nem képes a Nagy Ember nyomára bukkanni. JJJ egyből ráharap a sztorira és kitalálja, hogy a Nagy Ember nem lehet más mint Pókember! Meg is kéri egyik újságíróját, Foswellt, hogy írjon egy cikksorozatot, ami ezt bizonyítja. Eközben Peter épp szemtanúja lesz, ahogy a Végrehajtók Bettyt zaklatják, aki kiderül, hogy tartozik nekik. Hősünk persze közbeavatkozik, de jól ellátják a baját, mivel személyazaonosságát titkolva nem meri használni különleges erejét.

Így most már személyes oka is van, hogy leszámoljon a Nagy Emberrel! Pókemberként kiszedi az egyik bűnözőből a rejtekhelyét, majd nyomban a helyszínre is siet, ahol egyből belefut a Végrehajtókba. Hősünknek nehéz a dolga, hiszen amúgy is le van gyengülve a vérhiány miatt, ráadásul az ellenfelei elég jól képzettek: Montana folyamatosan elkapja a kezét a lasszójával, Fancy Dan nagyon fürgén mozog, Oxnak pedig nagyon erős az ökle, így úgy dönt, hogy olajra lép. Miközben egy közeli sikátorban piheni ki magát különös dologra lesz figyelmes: Jamesont látja a banda rejtekhelyét elhagyni.

Gyors összekombinálja a dolgokat: a Nagy Ember okos és sok pénze van - lehet hogy a főnöke az személyesen?
Peter másnap a suliban elhíreszteli, hogy ő tudja, ki a Nagy Ember. Ezt persze egy bandatag kihallgattja, így Peter hamarosan a végrahajtók autójában találja magát. Egy parkolóházba viszik, ahol épp összejövetelt tartanak a bandavezérek, így Peter Pókemberként bele is rondít a buliba. A bandatagok nem nehéz ellenfelek, viszont nagyon sokan vannak, ráadásul a Végrehajtók is csatlakoznak a küzdelemhez. Hősünknek nem sok esélye van, így pókszignálja segítségével értesíti a rendőröket, akik épp az utolsó pillanatban érkeznek meg és mindenkit letartóztatnak. Azaz majdnem mindenkit, hiszen a lángész Nagy Embernek sikerül lelécelnie.
Pókember meglátogatja főnöke irodáját, ahova épp megérkezik a rendőréség is, mivel a nyomok ide vezettek. Nagy meglepetésre azonban nem JJJ-t tartóztatják le, hanem Foswellt, az újságírót. A rendőrök követték az autóját és abban megtalálták a maszkját, így gyors le is tartóztatják.


Az utolsó képsorokon látjuk amint JJJ elkeseredve beszél magában az irodában. Végre kiböki, amit sokan már a borítón meghirdetett kis szöveg alapján vártak: miért is gyűlöli ennyire Pókembert. Az ok egyszerű: JJJ-t egész életében egy dolog érdekelte, hogy pénzt csináljon. Erre jön Pókember, aki az életét kockáztatja és semmit se kér cserébe. Ő egy bátor hős, aki mindenben az ellentéte kedvenc főszerkesztőnknek, emaitt magát egy kis senkinek látja, ezért lett az életcélja, hogy tönkretegye a hálószövőt.
Peter pedig el van keseredve, hiszen Betty felmondott a munkahelyén, ráadásul a telefont se veszi fel, valami nagy titkot rejteget, ami miatt nem akarja bajba keverni hősünket!

Meg kell hagyni izgalmas történet volt, ráadásul nem is szupergonosz ellen kellett megküzdenie Pókembernek, hanem egy bűnszövetkezettel, és mint láthattuk nem is tudta legyőzni őket. Volt itt rejtély, fordulat, és a háttérsztoriban is sokat haladtunk.
 

Címkék: végrehajtók nagy ember frederick foswell

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr972407775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása