Amazing Spider-Man 6

 2010.10.27. 15:46

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Eredeti cím:
Face-to-Face with the Lizard!
Magyar cím: Szemtől szemben a Gyíkkal!
Megjelenés: 1963 November


A készítőknek most volt elég idejük az ötletelésre, így végre egy új ellenséggel rukkoltak elő a hálószövő számára, aki nem más mint a floridai Gyík! A belső borító lelkesen hirdeti, hogy most megmutatják, hogy miért is vált Pókember Amerika szuperszenzációjává! Hát lássuk...

Egyből a dolgok közepébe csöppenünk: a floridai Evergladeben egy laborköpenyes, lilagatyás gyíkember üldözi el épp az embereket a "mocsarából." Mivel még a puskalövésre is immunis, ezért az emberek fejveszte menekülnek.


Másnap az újságok tele vannak a titokzatos Gyíkkal, aki rettegésben tartja a turistákat. Peter sajnos pénz hiányában nem tud elutazni Floridába, hogy Pókemberként elintézze a gonosztevőt, így nagyszerű ötlete támad: Jamesontól kér pénzt repülőjegyre, hogy lefotózhassa a Hírharsonának a Gyíkot. Jameson nagy szenzációt szimatol a Gyík és Pókember küzdelméből, így belemegy, de Peter meghökkenésére kijelenti, hogy ő is vele utazik!
Peter kényetlen lerázni főnökét, hogy Pókemberként körbeszimatoljon, így beadja, hogy elmegy fényképező-kellékeket vásárolni. Az repülőút alatt az újságban olvasott Curtis Connorsról, a hüllőszakértőről, aki a mocsár közelében lakik, így első útja hozzá vezet, azonban útközben a mocsárban idő előtt belebotlik ellenfelébe a Gyíkba! Hősünk kénytelen megtapasztalni, hogy a mutáns jóval erősebb nála, így gyors olajra lép.


Connors házában csak a tudós feleségét találja otthon, aki elárulja, hogy férje maga a Gyík! Röviden elmeséli a doktor történetét, aki a háborúban elvesztette az egyik karját, így a kutatásait a gyíkok tanulmányozásának szentelte, mivel ezek az állatok képesek visszanöveszteni elvesztett végtagjaikat. Jó pár év alatt sikerült kifejlesztenie egy szérumot, amit beadott magának és csodák csodájára visszanőtt a karja. Ámde a változás itt nem állt meg, a doktor teljesen átváltozott hüllővé, így szégyenében elmenekült otthonról.


Gyerekkiáltás zavarja meg a mesélést - a Gyík visszatért és a saját fiára támad, de Pókember megmenti és rövid csetepaté során elüldözi a hüllőt. Mivel Peter nagyon jó kémiában, átnézi a doktor feljegyzéseit és készít egy ellenszérumot, majd felkutatja a Gyíkot, aki egy középkori spanyol erődben bújkál és aligátorokat idomít éppen, akik segítségével le akarja igázni az egész Földet.


Pókember véletlen leesik a rejtekhelyéről, így kénytelen megküzdeni a gyíkemberrel, aki kemény ellenfélnek bizonyul, mivel gyors, erős, nagyon kemény bőre van és a farkával akkorát képes ütni, mint egy kalapács. De Pókember túljár az eszén és egy cseles mozdulattal beadja neki a szérumot, aki így visszaváltozik Curtis Connorsszá, majd visszamegy a családjához.


Peter kénytelen hantázni valamit Jamesonnak az eltűnéséről, majd a képeire azt mondja, hogy egy idegenvezetőtől vette. Persze a nagyfőnök csalást szimatolva azonnal széttépi a képeket, így Peter is pénz nélkül ballag haza a kalandról.

Azt kell mondjam kellemes kis rész volt, végre egy új ellenséggel, új helyszínnel, távol a nagyvárostól, és vicces helyzetekkel (főleg JJJ-nek köszönhetően).

Címkék: gyík

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr912403041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása