Amazing Spider-Man 4

 2010.10.22. 15:54

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Eredeti cím:
Nothing Can Stop the Sandman
Magyar cím: Semmi sem állíthatja meg a Homokembert
Megjelenés: 1963 Szeptember


Úgy látszik Pókembernek egyre nehezebb dolga lesz, hisz már a boritó is hirdeti, hogy következő ellenfelét meg se lehet sebesíteni! Apropó a borító... Hát mit mondjak, nem igaz, hogy két hónap alatt nem tudtak összehozni egy egész oldalas képet, mert ez a kockákra vágott jelenet elég gagyin néz ki a címlapon. De mindegy, nézzük inkább, mi van belül.

Pókember szokásos bűnözővadászatán rendőrsziréna hangjaira lesz figyelmes. Egy gyanús alakot lát az egyik háztetőn, akiről hamarosan kiderül, hogy ő a hírhedt Homokember, akit több államban is köröznek és most is egy bankot indul kirabolni. Hősünk gondolkodás nélkül ráveti magát, azaz csak vetné, mivel Homokember homokká változik, így nincs mit fogni rajta. Amikor be akarna mosni neki, akkor pedig betonkeménnyé teszi magát.


Homokember csak nevet a hálószövő szerencsétlenkedésén majd akkorát lök rajta, hogy a maszkja is leszakad. Peter félelmében, hogy valaki meglátja, gyors elmenekül a helyszínről, így Homokembernek szabad utat engedve a bankrabláshoz.


Otthon, miközben Peter a maszkját varrogatja, a tévében leadnak egy műsort Homokember keletkezéséről. Flint Markot egy szigorúan őrzött börtönben tartották fogva, ahonnan kiszökött. Egy atomtesztelő központnál bújt el (hol máshol), abban a reményben, hogy itt úgyse keresik. Arra nem gondolt viszont, hogy épp ekkor csinálnak egy nukleáris tesztrobbantást, melynek pont a közepében bújkált. Azonban csodával határos módon nem halt meg, hanem a teste eggyévált a föld homokjával, így téve szert különös képességére!


Másnap Homokembernek szokásos bankrablása közben egyre inkább meggyűlik a baja a zsarukkal, akik folyton a nyomában vannak, így a legideálisabb helyre próbál elbújni - az iskolába (hova máshova). Miközben egy üres szobát keres, ahol elbújhatna, egy teli terembe nyit be, ahol épp az igazgató tart órát. Homokember kap is az alkalmon és megfenyegeti, hogy állítson ki a nevére egy diplomát (:D). Persze az igazgató hajthatatlan, így Homokember épp beverné a képét, amikor közbelép Pókember! Első dolga, hogy elcsalogassa az emberek mellől a gonosztevőt, majd az ütéseket kerülgetve próbál kitalálni valami mentő ötletet. Ez hamarosan meg is érkezik, hisz a raktárig leverekedve magukat Pókember talál egy porszívót, amivel nemes egyszerűséggel felszívja Homokembert (:D).


Peter sajnos elfelejtette bekapcsolni a fényképezőt, így kénytelen fake képeket készíteni, ahogy homokot szór maga elé és azt üti, így szívatva meg a jó öreg Jamesont.

Megmondom többre számítottem ettől a résztől. Félreértés ne essék, a verekedések és a háttérsztori jó volt, de ennyi marhaságot összehozni egy részben - Flint pont egy atomteszt helyszínén bújik el; a zsaruk elől pont Peter iskolájába menekül; megfenyegeti az igazgatót, hogy adjon neki diplomát; Pókember beszívja egy porszívóval - értem, hogy ez egy képregény, de ez már sok volt egy részben :D

Címkék: homokember

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr792391122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása