Amazing Spider-Man 2

 2010.10.22. 11:30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Eredeti cím:
Duel to the Death with the Vulture / The Uncanny Threat of the Terrible Tinkerer
Magyar cím: Halálig tartó küzdelem a Keselyűvel / A rettenetes Pléhsuszter borzalmas fenyegetése
Megjelenés: 1963 Május 
Magyarul megjelent: Csodálatos Pókember 2 (1989)


Elérkeztünk a második részhez, ahol már a borító hirdeti, hogy ismét két fantasztikus sztorit fogunk kapni egy füzetben! Lássuk kikkel gyűlik meg ezúttal Pókember baja.

Az első történetben egyből a lecsóba csapunk - egy új fenyegetés tűnik fel New York egén, mégpedig egy szárnyakon repülő ember! Ezt a képességét pedig arra használja, hogy ellopja az emberek pénzzel tömött táskáját. Ő nem más, mint a Keselyű! 


J. Jonah Jameson, a Hírharsona főszerkesztője egyből ráharap a témára és egy hirdetést ad fel, mely szerint egy vagyont fizet annak, aki lefényképezi neki a Keselyűt, hogy kirakhassa a címlapjára. Peternek nem is kell ennél több, otthon előbányássza a régi fényképezőjét és útnak indul, hogy lefotózza a gonosztevőt. Keselyű közben egy ékszerszállítmány meglovasítására készül, de észreveszi, hogy Pókember követi és egy ügyes csellel leüti, majd beledobja egy víztartályba. Hősünk a hideg víztől eszméletre tér és sikeresen kiszabadul. Otthon örömmel konstatálja, hogy sikerült lefényképeznie a Keselyűt, így a képeket jó pénzért eladja Jamesonnak. Peter rájön a Keselyű titkára,  készít egy mágneses kütyüt és egy övbe épített mini fényképezőt. Közben megérkezik az ékszerszállítmány, amit több tucat rendőr kísér, plusz egy helikopter is. Esélyt se akarnak adni a Keselyűnek, de arra nem számítanak, hogy a tolvaj a csatornából előtűnve lopja el a táskát!


Így a metróvonalat használva könnyen el tud menekülni üldözői elől. De nem Pókember elől, aki pókösztöne segítségével rátalál és a mágneses kütyü segítségével a földre kényszeríti ellenfelét, akit így a rendőrök immár könnyen elkapnak. Peter végül a Pókember vs. Keselyű küzdelem képekért egy rakás pénzt kap, amivel egy jó időre meoldódnak a gondjaik May nénivel.

Hát a címhez képest nem volt egy élet-halál küzdelem, de ezeket a Marveles túlzásokat jobb ha megszokjuk ;) A másik dolog pedig, hogy nem derült fény, hogy jött rá Peter a Keselyű titkára, de ezt a hibát a második számnál még elnézzük az íróknak.

Második történet a magyar képregényolvasóknak is ismerős lehet, hiszen a Pléhsuszter ezen története a magyarul megjelent Pókember magazin 2. számában is olvasható volt. Na de lássuk, mi is történt:

Egy ismert professzor felfigyel Peterre a suliban, és meghívja magához, hogy segítsen neki egy kísérletben. Előtte azonban megkéri, hogy hozza el neki a rádióját a szerelőtől. Peternek a szerelőnél azonban jelez a pókösztöne, így jobban megvizsgálja a visszakapott rádiót, amibe kiderül, hogy valami fura szerkezetet építettek.


Peter nem rest, magára ölti a Pókruhát és visszamegy a Pléhsuszterhez, ahol félelmetes felfedezést tesz: a műhelyben idegen lények dolgoznak, és a tervük, hogy lerohanják a Földet. Persze Pókember közbelép és dulakodás közben egy elszabadult lövés lángra lobbantja az egész műhelyet, viszont a Pléhsuszternek sikerül meglépnie.


Később a laborban a professzor szórakozottan megemlíti, mintha egy űrhajót látott volna felszállni, de Peter tudja, hogy ez nem csak holmi képzelgés volt...

Nagy volumenű terveihez képest a Pléhsuszter nem volt valami nagy ellenfél Pókember számára, valószínűleg még találkozunk vele :)

Címkék: keselyű pléhsuszter magyarul megjelent

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr722390570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása