Amazing Spider-Man 28

 2011.01.26. 14:39

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Eredeti cím:
The Menace Of The Molten Man!
Magyar cím: Olvasztár fenyegetése!
Megjelenés: 1965 Szeptember

Egy szép fekete borítót kaptunk és mellé úgy látszik hősünk is egy új ellenfelet, aki mintha egy megindult Oscar szobor lenne. Alul pedig olvashatjuk, hogy Peter ebben a részben fog elballagni sulijából.

Az iskolában kezdünk, Liz továbbra sem áll szóba hősünkkel, de úgy látszik Flashet is eléggé kerüli, szóval zajlik az élet. A délutáni ballagás miatt hamarabb elengedik az osztályt, így Peter elhatározza, hogy meglátogatja Smythe-t, aki múltkor elvitte a másik pókruháját. A feltaláló laborjában a pókfogó robot azonnal letámadja Petert, amin a férfi nagyon elcsodálkozik. Hősünk szerencsére kimenti magát, hisz vitt magával egy befőttesüveg pókot, így sikerül elterelni a gyanút. Peter a pókruháról érdeklődik, amit a feltaláló meg is mutat neki, majd egy óvatlan pillanatban kicseréli a kölcsönzős, összement ruhára. Eközben megérkezik Smythe asszisztense, Raxton, aki eléggé feldúlt állapotban van és követeli az egyik találmányt, amit közösen fejlesztettek ki a feltalálóval. Ez nem más, mint valami folyékony fém ötvözet, ami állítólag rengeteget ér. Smythe próbálja visszatartani Raxtont, de az szembeszáll vele és verekedés tör ki. Peter sietne a feltaláló segítségére, de a pókfogó robot elkapja, így tehetetlenül nézi végig, ahogy a dulakodás közepette Raxton beleelesik a tárolóedénnyel egy sugárba, ami eltörik.

A folyékony fém teljesen elborítja a férfit és beleivódik a bőrébe is. Raxton elrohan a kórházba, hősünk pedig kiszabadulva utánamegy. A férfi az utcán kicsit bepöccen egy rádudáló autótól, majd szétlapítja azt és elhajítja. Rájön, hogy ezzel az emberfeletti erővel sokra vihetné, így elnevezi magát Olvasztárnak.

Pókember a romokat követve eljut Raxton lakásáig, ahol szépen megkéri a férfit, hogy menjenek el a rendőrségre. Persze Olvasztár hülye lenne feladni magát, így megkezdődik az elmaradhatatlan bunyó. Először még csak kóstolgatják egymást, de aztán elmérgesedik a verekedés, ami során a pincében kötnek ki.

Hősünk érzi, hogy puszta erejével nem tudja legyőzni ellenfelét, hiszen annak kemény fém a teste, ráadásul nagyon síkos, így se a háló nem tapad meg rajta, se megfogni nem lehet. Így hát egy hirtelen ötlettől vezérelve kiüti a pince lámpáját, így teljes sötétségbe kerülnek. Most már Pókember került előnybe pókösztöne miatt, gyors ki is használja az alkalmat és egy megerősített pókfonállal összekötözi ellenfele kezeit és lábait.

Olvasztár még egy ideig makacskodik, de aztán feladja, majd hamarosan a rendőrség is megérkezik, így hősünk továbbáll, hisz neki még oda kell érnie a ballagására.


Az ünnepségen Jameson mond beszédet, majd kihirdetik a legjobb sportolót és legjobb tanulót, aki Flash és Peter, így mindketten ösztöndíjjal mehetnek az egyetemre.

Hősünk még megpróbálja kiszedni Lizből, hogy mi a baja, aki elárulja, hogy belé volt esve, de valószínűleg ő csak egy buta szőkének tartotta, így most a ballagással együtt az élete ezen részét is le kívánja zárni.

Jameson közben behízelegte magát May néninél is, és emlékezteti Petert, hogy továbbra is jó pénzt fizet a jó képekért.

Közepes rész volt, valaminek a vége, valami újnak a kezdete. Az egész Peter középsulis életének lezárásáról szólt, ezért úgy éreztem Olvasztár csak töltelékként szerepelt, hogy legyen benne valami küzdelem is. Sajnos nem volt túl nagy ellenfél, de valószínűleg nem utoljára láttuk.

Címkék: flash thompson smythe olvasztár

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr202615416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása