Amazing Spider-Man 21

 2011.01.11. 15:12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Eredeti cím:
Where flies the Beetle...!
Magyar cím: Itt repül a bogár...!
Megjelenés: 1965 Február 


A borítón már láthatjuk, hogy ismét szerencsénk lesz Pókember legrégebbi jóban-rosszban haverjához a Fáklyához, illetve kapunk ismét egy új ellenfelet, a Bogár személyében. Lássuk.

Az első képkockákon egy férfi szabadul épp a börtönből. Ő nem más, mint Abner Jenkins, avagy más néven a Bogár. Ő a Fáklya egy régi ellensége, és a szabad levegőt megszippantva első gondolata, hogy bosszút áll rajta, amiért börtönbe juttatta. Vált a kép, Johnny Storm, alias a Fáklya épp egy randi közepén van barátnőjével, Dorisszal, amikor is olvassa a hírt a Bogár szabadulásáról és felöltve lángruháját elillan, a gonosztevő után kutatva. Azonban nem is sejti, hogy a Bogár pont őt figyeli megbújva. A sikertelen keresés után visszamegy barátnőjéhez, aki mérgében ultimátumot ad neki, amiért otthagyta a randi közepén: 24 óráig nem változhat át Fáklyává, vagy különben elhagyja.

Persze ezt a Bogár kihallgatja az ablakból, így most már a markában érzi a győzelmet.
Másnap Johnny barátnője, Doris épp nagybevásárlásból megy haza, amikor pár suhanc miatt elejti a csomagjait. Peter épp arra jár és segít a lánynak, aki meghívja őt egy kólára.

Dorisnak nagyon megtetszik Peter, aki udvarias, kultúrált, intelligens fiatalember, nem úgy, mint Johnny. Hősünk épp távozóban, amikor az emlegetett szamár megérkezik, így Doris kihasználva az alkalmat jól féltékennyé teszi barátját. Fáklya ezért elhatározza, hogy jól megfélemlíti Parkert, amiért rámozdult a barátnőjére. Peter épp Bettyvel vásárolgat, amikor betoppan Fáklya és beolvas hősünknek. Betty mikor meghallja, hogy lovagja másnak csapja a szelet, sírva elrohan, amiért Peter a földig lehordja a szuperhőst. Hősünk elhatározza, hogy emiatt még jobban féltékennyé teszi Fáklyát, mégpedig úgy, hogy Pókemberként is meglátogatja Dorist. Ámde Doris házánál épp ott várakozik a Bogár, akibe belefut, így megindul a csetepaté. Doris amint meglátja, hogy a kertjében két őrült verekedik egyből hívja Johnnyt, aki azt hiszi, hogy ez csak egy próba, így nem megy bele, hogy Fáklyaként odamenjen. A bunyó a házban folytatódik, ahol a Bogár úgy érzi, hogy nem bírná túl sokáig Pókember ellen, így túszul ejti Dorist, hősünk pedig követi.

Johnny eközben a biztonság kedvéért meglátogatja barátnőjét, akinek lakását feldúlva találja, teli pókfonállal. A jelek alapján azt hiszi, hogy Pókember rabolta el barátnőjét, így a hálószövő után ered. Hamarosan meg is találja, így köztük is elkezdődik a harc.

Hősünk hiába próbálja elmondani neki, hogy nem ő rabolta el Dorist, így egyetlen esélye, ha a Bogár nyomába ered, így a Fáklya maga látja meg az igazságot. Ez sikerül is neki, így most együttes erővel mehetnek a Bogár ellen, aki a lányt hátrahagyva egy üres épületbe menekül. A két hős támadása nem valami összehangolt, már-már komikus, mindketten saját módszereikkel próbálják elkapni a gonosztveőt, ami végül is sikerül nekik.

Doris viszont Pókemberről is azt hiszi, hogy gonosz, így ráuszítja barátját, aki azonban hagyja elmenni hősünket. Peter végül elgondolkozik, hogy érdemes lenne-e neki is felfedni valódi énjét, hogy az emberek megszeressék Pókembert is.

Mintha egy szappanopera egyik epizódja lett volna: fordulatok, félreértések, vicces jelenetek. Mégis azt mondom elég jó kis rész volt ez. Ilyen is kell néha pihenésképpen.

 

Címkék: bogár fáklya doris evans

A bejegyzés trackback címe:

https://spiderman.blog.hu/api/trackback/id/tr972576747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása